SG-café maandag 18-03-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 18-03-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#1 Le Redoutable

Hulpverleners actie veroorzaakt file op snelweg, maar owee als je dat als Friese boer doet:
https://nos.nl/liveblog/2276487-sommige-treinen-bomvol-hulpverleners-zorgen-voor-volle-snelwegen.html

#2 Bismarck

@1: Ja want dat was ook precies hetzelfde.

#3 gronk

@1: Ze reden 66 en ze stonden niet stil. En de politie mag dat, als ze dat nodig vinden. En je vindt het toch altijd fantastisch wat de politie doet?

#4 rongvk

@1 Ter overvloede, maar staken is een recht (ook voor politie, met inachtnemening minimale dienstverlening) en het versperren van de openbare weg en het verhinderen van een betogingen niet.

Geneuzel over blokkeerfriezen is voor trollen.

In ander nieuws, het zou zo maar eens kunnen dat zelfs wanneer May de DUP om weet te kopen om voor haar voorstel te stemmen ze het nog niet gaat redden. De minachting en wantrouwen waarmee de rest van het continent wordt bejegend omtrent de backstop blijft stuitend. En we gaan weer over tot de orde van de dag..

#5 Bismarck

De reactie heeft lang op zich laten wachten, maar het lijkt er nu toch op dat Salman wat uit de gratie is bij de Saoedi’s.

#6 Le Redoutable

@3 Ik heb er ook niet zoveel probleem mee, nog als de politie, nog als Friese boeren nog als Greenpeace het doet. Ik geef alleen aan dat er met twee maten gerekend wordt.

Toegeven dat de polite het juridisch iets slimmer doet, maar als je het verkeer tot 66 afremt is de kans dat de file er achter afremt tot stilstand natuurlijk bijna verzekerd en maar marginaal minder gevaarlijk, bovendien deden ze het in de spits in een veel drukker deel van Nederland. Nu gebeurt dat natuurlijk 20x per dag vanzelf, maar alleen bij de Friese boeren wordt er 6 maanden ophef over veroorzaakt.

@4 De openbare orde en veiligheid gaat boven het recht op betoging en er is net zo goed recht op een tegendemonstratie. De aandacht hebben ze er niet minder om gehad, dus de betoging is niet verhinderd hooguit verplaatst naar een minder gevaarlijke plaats. Iets wat de burgemeester en de Politie eigenlijk zelf hadden moeten doen.

#7 Co Stuifbergen

@6: Een klein detail: “nog” betekent niet “noch”, al mag onze spelling van mij best wat meer foneties worden.

#8 Co Stuifbergen

@6: Ik vind dat het veroorzaken van een file niet tot het demonstratierecht hoort.

Maar waar het om gaat: Er was kritiek op een stel Friezen dat een demonstratie verhinderen wilde.

dus de betoging is niet verhinderd hooguit verplaatst naar een minder gevaarlijke plaats.

Dat de poging van de Friezen feitelijk mislukt is, betekent niet dat hun bedoelingen acceptabel waren.
(ben ik nou zo slim of bent u zo déplorable?)

#10 Bismarck

@9: Held van de Brexiteers (en ja hij heeft op zich natuurlijk wel gelijk). Maar het is wel weer een extra schep chaos op de stinkende hoop aan die kant van het Kanaal.

#11 Bismarck

Ondertussen bedacht één van May’s ministers zijn eigen poll-resultaat. Verder aan deze kant van het Kanaal: Hoeveel dagen gaat het duren voor Rutte op zijn ferme taal terugkomt?

#12 McLovin

@11: Hey dankzij Rutte weten we ondertussen wel dat er naast terroristische aanslagen ook gewone aanslagen bestaan.

#13 Sjors

@1) het is een dermate bizarre klucht geworden, dat de chaos me niet erg genoeg kan zijn. Eventuele schade zien we dan wel tegemoet, maar deze shitshow is in ieder geval al binnen.

#14 Bismarck

@12: Als je dat tenminste niet al wist van de middelbare school.

#15 Emile M

@5: Dit is serieus gezichtsverlies voor de koninklijke familie: https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-47620328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*