1. 1

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/drie-jaar-na-de-ramp-blijven-russische-media-verwarring-zaaien-over-de-mh17~a4506652/

  Het Russische ministerie van Defensie beweerde aanvankelijk aan de hand van radarbeelden dat MH17 door een Oekraïens gevechtsvliegtuig was neergehaald, maar slikte die beschuldiging later in nadat Almaz-Antej voor de ‘Oekraïense BUK’-variant had gekozen. De Russische staatstelevisie liet zelfs een satellietfoto zien van het moment waarop het Oekraïense gevechtsvliegtuig de Boeing onder vuur nam, maar dat bleek een nepfoto: als de verhoudingen klopten, zou het Maleisische vliegtuig ruim een kilometer lang moeten zijn geweest.

  Sinds de ramp hebben de Russische autoriteiten en Russische media al een hele reeks versies gelanceerd die met elkaar in tegenspraak zijn. Het doel lijkt vooral verwarring te zaaien bij het westerse publiek en het vertrouwen in het internationale onderzoek te ondergraven.

  Ze denken in Rusland zeker dat we achterlijk zijn. Misschien wat mensen op extreem rechts, dat wel.

 2. 2

  @1: Ik heb anders de nodige vaste klanten hier bij Sargasso erin zien trappen. Vergeet niet dat er hele hordes zijn die wíllen geloven dat de Nederlandse overheid en media hen voorliegen over MH17.

 3. 3

  @2

  Dat zijn die mensen die terug zijn te vinden in de wondere wereld van Wierd Duk. Ik noem ze wel extreem rechts, maar het is niet het klassieke extreem rechts van vroeger. In de media is te volgen hoe het JIT te werk gaat en met welke zorgvuldigheid.

  Daarnaast is er nog een vreemd aspect. Diezelfde mensen die de feiten ontkennen zijn veelal mensen die angstig zijn voor aanslagen van moslimextremisten. En dan doet het merkwaardige feit zich voor dat we in Nederland slechts één dode hebben te betreuren door een moslimextremist en 196 doden door een aanslag met een Russische BUK raket afgeschoten vanuit separatisten gebied.

  Toch wordt er vanuit diezelfde hoek stemming gemaakt tegen moslims in het algemeen en tegelijkertijd worden de leugens van Rusland geslikt! Kennelijk zijn ze niet in staat om prioriteiten te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren