SG-café maandag 16-07-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 16-07-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (41)

#1 Arduenn

Zelflobotomist en minister van huisvesting van de VS, Ben Carson, heeft een briljant plan waarbij je jezelf de haren uit het hoofd zult rukken om de vraag waarom nog niet eerder iemand daaraan gedacht heeft:

Maak de sociale huur drie keer zo hoog, zodat de huurders van hun luie gat komen om te werken.

Carson’s plan, announced in April, would cause the rent paid by extremely low-income Americans to at least triple.

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2018/04/27/hud-secretary-ben-carsons-proposal-to-triple-rents-for-poorest-households-would-hurt-single-mothers-the-most/

Ben Carson says he’s raising rents to put poor Americans to work. But in the District, the majority are either elderly, disabled or already at work.

https://www.washingtonpost.com/local/social-issues/ben-carson-says-hes-raising-rents-to-put-poor-americans-to-work–but-in-the-district-the-majority-are-either-elderly-or-disabled-or-already-work/2018/07/13/b85866a0-8127-11e8-b658-4f4d2a1aeef1_story.html

(Open in incognitoraam om paywall te omzeilen)

#2 Bismarck

@1: Hey en anders worden ze dakloos, dat maakt het weer wat moeilijker voor ze om te stemmen bij de volgende verkiezingen.

#3 rongvk

@1 Fact-free politics, heerlijk toch, gewoon lekker beleid maken op basis van fabeltjes. Carson ziet duidelijk uit welke hoek de wind waait… Ik garandeer je dat ze over een jaar gewoon vieren dat de meerderheid van bewoners die gezond van lijf en leden zijn werken.

Was dat bij ‘No Child Left Behind’ ook niet een dingetje destijds? Alleenstaande moeders aan het werk zetten, hup, 2 uur heen en 2 uur terug met de bus naar het werk, waardoor kinderen voor galg en rad opgroeiden, met alle maatschappelijke kosten van dien?

Fiscaal conservatisme is mooi en aardig, maar als arme mensen kunnen worden vertrapt mag dat onder de streep best wat belastingcenten kosten.

#4 Frank789

@3: Ja, zo’n alleenstaande moeder met twee banen omdat een hamburger nu eenmaal niks mag kosten.
Dus het kind bij zijn oom onderbrengen tijdens werktijd.
Kind vindt pistool en schiet zichzelf dood.
Wie werd er aangeklaagd voor nalatigheid?
De moeder!!

Als ze nu eens het minimumloon naar 15 dollar optrekken hoeven een stuk minder mensen twee baantjes te nemen.

#5 Frank789

“Eind volgende week kan het 40 graden worden”
“Slechts één van de vijftig berekeningen voor volgende week geeft die hitte aan”

Kleine kans dus, maar stiekem zou je willen dat het toch eens zover komt. Ondanks dat het “weer” is en geen “klimaat” moet je je als klimaatveranderingontkenner dan toch achter de oren gaan krabben…

#6 Arduenn

Trump heeft het zwaar met gedwongen een kwartier naar het gezever van Poetin te moeten luisteren tijdens de persoconferentie na de twee uur-durende bespreking. Zijn bone spur begint erdoor op te spelen.

[Update] Trump: “Poetin heeft een interessant plan om de Russische bemoeienissen in de Amerikaanse verkiezingen aan te pakken.”

[Update] Trump: “Ik had Hillary met gemak verslagen dus die bemoeienissen waren helemaal niet zo erg.”

#7 Arduenn

Eén weermodel suggereert 42.5 graden Celsius op zondag 29 juli. De gemiddelde voorspelde waarde voor die dag is 30.

https://i.gyazo.com/c75d8df44949a34659f2924c0e358078.png

Kan iemand uileggen wat die controle betekent voor Zuidwest Nederland?

https://i.gyazo.com/e1640d0e26d42237dd415e6b3ebb6a79.png

https://www.weerplaza.nl/15daagse/?type=eps_pluim&r=zuidwest

#8 Arduenn

Trump tijdens perconferentie in Helsinki: “But her emails”

I kid you not.

[Update] Trump veroordeelde zojuist voor de ogen van de hele wereld zijn eigen FBI (a disgrace) terwijl Poetin naast hem stond.

#9 Joop

Bij bijstand in NL zie je hoeveel toeslagen ze krijgen, dat alleenstaand moederschap behoorlijk loont. Meestal niet de slimsten, op arbeidsmarkt vaak net minimumloon, dus kunnen de sociale werkers ook weer helpen hoe die toeslagen binnen te harken.

Ze worden hier te weinig gepushed om te werken, juist kinderopvang en andere instrumenten moeten ze gratis maken voor deze moeders. Allemaal gerichte beloningen voor het gaan werken, niet zomaar voor het hebben van een kind.

#10 Michiel de Pooter

@5: “Ondanks dat het “weer” is en geen “klimaat” moet je je als klimaatveranderingontkenner dan toch achter de oren gaan krabben…”
Niet dus. Dat deden de mensen in 1944 ook niet toen het 38,6 graden werd in Warnsveld. Dat record staat al bijna 75 jaar. Opmerkelijk, als je er vanuit gaat, dat we al een paar honderd jaar in opwarmende trend zitten en vooral delen van het noordelijk halfrond harder opwarmen dan het gemiddelde.

#12 Joop

Vrede tussen Ethiopië en Eritrea. Hopelijk dat het leidt tot betere toestanden in Eritrea, zodat niet alles en iedereen schijnbaar wil vluchten naar Europa, maar een eigen toekomst kan opbouwen in eigen land.

Nooit precies begrepen dat er daar oorlog was. Maar sinds de onafhankelijkheid van Eritrea in 1991 is het al niet goed. Nooit geen vrije verkiezingen, geen maatschappelijk middenveld, en kritiek op regering wordt flink bestraft. Jongeren moet voor onbepaalde tijd in het leger.

Volgens het dagblad Trouw, waar Felix Horne citeren, een medewerker human right watch.

#13 Frank789

@10:
Klimaatveranderingontkenners staan elke keer te juichen als het eens stervenskoud is in maart, Trump voorop.
En ik zie dat @11: al mijn belangrijkste argument aan je heeft getoond. Het aantal warmterecords is de laatste tijd 15 keer groter dan het aantal kouderecords.

#14 Sjofel

@10: dat zijn uitschieters. De gemiddelden gaan elk jaar omhoog.

#15 Tommy R

Wat helpt die CO2 vermindering nu eigenlijk?

Een paar extra ppm aan CO2 zou desastreus zijn. Doet me beetje denken aan die zure regen van de jaren 80.

Is het aanpakken van het “CO2 probleem” door al die anti Trump achtige maatregelen in Nederland, eigenlijk niet totaal onzinnig?

De bevolking is in de afgelopen decennia gegroeid richting de 8 miljard. Allemaal energievragers en dus extra warmte. Dus geen wonder dat de temperatuur stijgt?

De oplossing zou dan eerder, inzetten op afname van de bevolking moeten zijn, lijkt mij.
Wat helpt het om hier wat minder CO2 de lucht in te blazen, terwijl je kunt weten dat het geen ene ruk gaat helpen en je dus miljarden verspilt die je beter voor het laten afnemen van de bevolking zou kunnen gebruiken.

Aan de andere kant vind ik bijvoorbeeld een schoon milieu (lucht), duurzame energie ipv afhankelijk zijn van enge landen, meer dan de moeite waard om daar in te investeren. Ben ik nu dan wel of geen klimaatontkenner?

https://www.trouw.nl/home/de-wereld-blijft-maar-groeien~a585605e/

#16 Kacebee

@15: Het woord “klimaatontkenner” is sowieso een giller natuurlijk, maar je hebt 100% gelijk: onze CO2-inspanningen worden totaal teniet gedaan door de groei van de wereldbevolking in combinatie met de groei van de levensstandaard. We hebben een (schier oneindige) energiebron voor de toekomst nodig, maar kernenergie is voor de CO2-angsthazen een vies woord. Vreemd. Kennelijk vinden ze het probleem belangrijker dan de oplossing.

#17 Hans Custers

@5

Het vervelende van dit soort berichten is vooral dat de wetenschapsontkenners binnenkort natuurlijk weer lopen te brallen dat “de modellen niet kloppen”. Want “de modellen hebben 40°C voorspeld”. De 2% kans wordt voor het gemak dan maar vergeten. Ik durf wel te voorspellen dat zo’n van elke nuance ontdane bewering over een voorspelling van 40°C de komende jaren regelmatig terug zal komen.

#18 beugwant

@9: Dan moet dat werk er ook zijn, Joop.

#19 Frank789

@16:
[ Iemand in de bijstand laat maar zien dat die wil werken. ]
Zeg dat maar eens tegen een 50-plusser die ondanks krapte op de arbeidsmarkt genegeerd wordt. Zie het recente bericht over illegale leeftijdsdiscriminatie.

#20 Frank789

@18: Het werk is er voor een groot deel, maar men wil schoolverlaters, “jonge honden”, “ondernemende starters”, met 20 jaar ervaring.

#21 Joop

@18.

Blijf maar lekker zitten op de bank, dat is nou precies een dom bedenksel om niets te doen.

Ik kan het weten heb zelf ook zo een paar jaar gedacht, en nu heb ik toch betaald werk.

#22 Joop

@20

Doemdenken! Blij dat ik veel mensen ken die niet zo denken en wel aan het werk gaan vanuit een belabberde positie en allang de veertig gepasseerd.

#23 Frank789

@15:
[ Doet me beetje denken aan die zure regen van de jaren 80. ]

Dezelfde drogreden als altijd.
Er is ontzettend veel veranderd wat betreft vervuilende uitstoot van zwavel door auto’s en (Oost-Europese) fabrieken. Maar het ging vrij stilletjes dus niemand herinnert zich dat als een majeure gebeurtenis.

Net als de majeure gebeurtenis dat de ozonlaag zich herstelde, totdat illegale Chinese fabrieken weer CFK’s gingen gebruiken.

[ De oplossing zou dan eerder, inzetten op afname van de bevolking moeten zijn, lijkt mij. ]
Dat gaat de komende 100 jaar geen moer uitmaken als de resterende afnemende bevolking het idiote niveau van CO2-productie van de US gaat benaderen door het verlangen naar onbegrensde spotgoedkope welvaart.

Wat jij min of meer, en waarschijnlijk onbewust, voorstelt is dat iedereen in Africa en andere onderontwikkelde gebieden moet uitsterven zodat de westerse wereld veel te veel CO2 kan produceren.

#24 Frank789

@22: In wat voor bubble zit je?

#25 Joop

@24.

Blijf maar lekker doemdenken, al die mensen met zelfmedelijden een aai over de bol geven. Daar zijn linkse sociale mensen, die anderen vooruit willen helpen zoo goed in. Wat een sukkel ben je eigenlijk, Frank! Ingesukkeld om precies te zijn …???

#26 Frank789

@25: Heb je ook argumenten of blijf je bij gebrek aan argumenten met ad hominem strooien?

#27 Folkward

@15

Een paar extra ppm aan CO2 zou desastreus zijn.

Ik zat nog tot een tijdje terug in de collegebanken. In verband met chemische apparatuur en leidingen was het belangrijk bij te houden hoeveel CO2 (en dus mogelijk koolzuur) er in de lucht zat. In het leven van mijn professor was dat gestegen van 300 ppm naar 400 ppm. Dat is niet ‘een paar ppm’, dat is een toename van 33%. Daar is niets natuurlijks aan. En zelfs al zou het ‘weinig’ zijn, dat zegt nog niks. 2 gram lood lijkt niet veel, maar het kan al genoeg zijn voor wat eufemistisch ‘acute loodvergiftiging’ wordt genoemd.

De oplossing zou dan eerder, inzetten op afname van de bevolking moeten zijn, lijkt mij.

Gezien je betoog, zou ik zeggen: begin bij jezelf! We leven hier in Nederland waar we één van de hoogste energieverbruikers zijn. Wat ook al niet helpt is dat het ’s winters hier onaangenaam koud is (itt bijvoorbeeld equatoriaal en subtropisch Afrika), waardoor we dan extra stoken. En dan zijn we ook nog een vrij vreedzame samenleving, waarin mensen zich zorgeloos kunnen vermeerderen en geen genocides plaatsvinden. Ik kon moeilijk geloven dat jouw betoog daarheen ging, maar daar is het: maak jezelf van kant! Ik bedoel, zou je nou echt willen opperen dat genocideplegende, weinig-energieverbruikende negers in warm Afrika moeten creperen voor jou?

#28 beugwant

@20: Ik had hem indertijd uit moeten knippen, begin jaren ’90: een personeelsadvertentie voor een geoloog met twee specialisaties waar ik nog nooit van gehoord had, bereid om voor een onbepaalde tijd naar de Balkan te verkassen en of die dan ook minstens drie, maar liefst nog vijf talen uit die regio sprak. Een opleiding die je niet voor je dertigste kunt voltooien, maar wel een leeftijdsindicatie van 20-25 jaar.
’t Was niet eens 1 april.

Waar ik op gegeven moment wel op ben afgeknapt is als je een hele middag zit te zweten op een brief en later blijkt dat ‘ze’ gewoon een netje hebben uitgegooid om te kijken wat het potentieel in een bepaalde regio is.
Dat soort bedrijven wens ik een vijandige overname toe.

#29 Cheradenine Zakalwe

@28: Dear god, sollicitatieleed. Ook altijd fijn: de geplaatste vacature die intern al vergeven is, maar die extern uitgezet moet worden vanwege de regels.

#30 Frank789

@27: Precies.
[ Een paar extra ppm aan CO2 zou desastreus zijn.]

Dat valse argument hoor je vaak van complotdenkers die zelf elke picogram aluminium of formaldehyde in vaccins als desastreus kwalificeren en tegelijkertijd ook in homeopathische verdunningen geloven.

#31 Michiel de Pooter

@23: “door het verlangen naar onbegrensde spotgoedkope welvaart”.
Klinkt haast verwijtend. De mens heeft een natuurlijke reflex om zijn existentie zo aangenaam mogelijk te maken en zijn habitat aan te passen met behulp van natuurlijke hulpstoffen op de meest effficiënte manier. Ongelukkiger wijze spelen fossiele brandstoffen in dat laatste een cruciale rol. Want fossiel=gemak=efficiëntie. Ik zou er maar rekening mee houden, dat die conditionering nooit zal veranderen. Ook niet door het volstrekt kansloze, manipulatieve en agenda-gedreven klimaattafel geblaat van de laatste tijd.

#32 Michiel de Pooter

@17: So what ? Al dat ouwewijven gegil over die 40 graden evenementen is volstrekt onproduktief. Is voor 99% natuurlijk en ligt 100% voorbij menselijke beheersing. Dus, get a life en ga bejaarden wassen of help een vluchteling de dag door.

#33 majava

@32: “Is voor 99% natuurlijk” Oh, vertel? (met bewijs…)

#34 Frank789

@31: Het verwijt is er aan de gemeenschap.
Hier in Europa is er nog een beetje een rem op energieverbruik en auto’s d.m.v. heffingen en accijnzen. Die rem zie ik veel minder in de US. Over de Arabische olielanden zullen we het maar niet hebben.
De integere klimaatexperts zullen nog een hele kluif hebben aan het ontmaskeren van door big oil betaalde alt right sites die goedgelovigen van alles op de mouw kunnen spelden zonder bewijs.

#35 Kacebee

@34: Er valt ook aardig wat geld te verdienen met windmolens en zonnepanelen.

#36 Frank789

@35: Gelukkig wel, anders wilde niemand die dingen ontwikkelen en bouwen.

#37 Michiel de Pooter

@35: Je bedoelt: Er valt ook veel subsidiegeld op te halen met windmolens en zonnepanelen.

#38 Frank789

@37: Zolang de vervuiler niet betaalt met CO2 taxen en fijnstoftaxen is het maatschappelijk meer dan verantwoord subsidie te verstrekken aan apparaten die drastisch minder CO2 en fijnstof produceren. Bijkomend effect is minder geld naar Putin en een positief effect op de handelsbalans. Win win win win win.

#39 Michiel de Pooter

@38: Frank, je wensdenk modus staat weer in de hoogste stand.
Er bestaan nergens “apparaten” of technologie die “minder” CO2 of fijnstof produceren en tegelijk output produceren om techno-industriele welvaartssamenlevingen op de been te houden. Alleen Amish-achtige samenlevingen hebben apparaten en technologie die minder CO2 en fijnstof produceren. Dus we moeten kiezen tussen Amish en Poetin. Ik weet de uitslag al…

#40 analist

@39: klets man. een gas gestookte centrale produceert per kwh minder co2 dan een kolencentrale.

kan iemand deze trol verwijderen?

#41 Frank789

@39: Pooter, je “doelpalen verzetten modus” staat weer in de hoogste stand door het toevoegen van “en tegelijk output produceren om techno-industriele welvaartssamenlevingen op de been te houden.” Zo probeer je via slinkse omweg jezelf het gevoel te geven dat je toch een beetje gelijk hebt. En de rol van CO2 kunt blijven bagatelliseren. Dream on.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*