1. 6

  @5: Ja, laten we vooral het hele Midden Oosten en Noord Afrika vol proppen met wapens, dat zal vast alle problemen oplossen. Zoals dat in Irak, Afghanistan en Syrie ook zo’n succes was.

 2. 7

  @5: ISIS heeft geen bommenwerpers en geen raketten. ISIS heeft ook geen marine, niet eens een haven. ISIS heeft slechts een paar tanks en heel veel Toyota Landcruisers. Kortom: ISIS vormt geen enkele militaire bedreiging voor Europa, Turkije, Saoedi-Arabië of Israel.

  De schijnbare redenen waarom een grote coalitie een luchtoorlog voert tegen ISIS zijn die onthoofdingsfilmpjes uit de zomer van 2014 en het feit dat er bij huiszoekingen in Parijs en Brussel wel eens een IS-vlag gevonden wordt.
  Maar ik acht het ook mogelijk dat de wapenindustrie (die miljarden verdiend aan de “oorlog tegen ISIS”) de werkelijke reden is.

 3. 10

  Gematigde FSA rebel executeert 2 ongewapende koerdise vrouwen.
  http://youtu.be/_WvL86MGsoo

  Tot zover de vredesonderhandelingen tussen YPG en FSA…

  Misschien moet Europa wat meer wapenleveranties doen aan ‘onze’ gematigde terroristen? Frans T, heb je nog een stok achter de deur, om Assad mee te slaan?

 4. 11

  @8: echt hilarisch dit (zie ook eerste link hieronder :-))). Ze kunnen beter het schuldenplafond afschaffen, scheelt weer onnodige onderhandelingen. Obama heeft de staatsschuld weten te verdubbelen (net zoals overigens Reagan). Maar ja, zolang de dollar de wereldreservemunt is en de olie ermee afgerekend wordt, is het het probleem van de rest van de wereld.

  https://raymondpronk.files.wordpress.com/2013/10/debt_ceiling.jpg

  http://www.frontpagemag.com/point/174182/obamas-first-term-cost-every-american-household-daniel-greenfield

 5. 15

  Voor mij is de autist af, die in (bijna) iedere comment een mede-reaguurder probeert te framen met: vriendje van Putin, nazie lover, etc. etc.

 6. 16

  @8

  “ondanks de lage olieprijs”

  Wat heeft dat er nou mee te maken? Medicare of Social Security wordt niet goedkoper met een lage olieprijs.

  “Niet om de schuld terug te dringen of af te lossen”

  Op dit moment loopt het tekort terug. Bovendien is het als overheid in het geheel niet noodzakelijk een schuld af te lossen.
  Laag tekort levert nog steeds een staatsschuld op die in % GDP terugloopt

 7. 17

  @16:

  Wat heeft dat er nou mee te maken? Medicare of Social Security wordt niet goedkoper met een lage olieprijs.

  De VS zijn nog altijd een olie-importeur. Als ze minder dollars uitgeven aan de import van olie, blijven er meer dollars binnen de landsgrenzen om allerlei leuke dingen mee te doen.
  Bij een hoge olieprijs is de Amerikaanse overheid veel meer geld kwijt aan brandstof voor de gigantische krijgsmacht en zal Washington dus meer geld gaan lenen.

 8. 18

  @14: ik beweer niet dat de aanslag in Brussel een hoax is.
  Ik vraag me alleen af waarom er geen beelden van bewakingscamera’s getoond worden van die aanslag.

  Waarschijnlijk zien die beelden er ongeveer zo uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren