1. 2

  De Raad van State tikt de regering op de vingers vanwege de hoge belastingdruk. “Dat komt door beleid van dit en vorige kabinetten”

  Weliswaar is er nu geld vrij gemaakt voor lastenverlaging, maar met de PvdA is er zoveel genivelleerd dat dat niet genoeg is om de verhogingen van Rutte 2 te compenseren. De poging om Jesse Klaver links in te halen kost de belastingbetaler daarbij ook een lieve duit aan extra klimaat belastingen:

  https://nos.nl/artikel/2280563-belastingen-juist-gestegen-zegt-raad-van-state-duidelijker-over-communiceren.html

 2. 3

  Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump

  So horrible to watch the massive fire at Notre Dame Cathedral in Paris. Perhaps flying water tankers could be used to put it out. Must act quickly!

  7:39 PM – Apr 15, 2019

  Tuurlijk joh, jij hebt overal verstand van…

 3. 4

  @2: Weer een waar LR-stukje. Er staat gewoon niet wat je beweert. De huidige regering liegt alleen over de belastingen (die gaan niet naar beneden, dankzij de btw-verhoging van dit kabinet, zonder PvdA). Verder minstens zo belangrijk in het gelinkte artikel: De regering geeft het geïnde geld niet uit, dus van dat nivelleren komt weinig (en de btw-verhoging denivelleert zelfs).

 4. 5

  @4: jij kan er ook wat van wat misleiden betreft. RvS zegt letterlijk:
  “De lastendruk in Nederland wordt steeds hoger.”
  (…)Dat komt door beleid van dit en vorige kabinetten

  dat is “links” en “rechts” beleid.

 5. 6

  Al het beleid komt van dit en vorige kabinetten. Maar het is natuurlijk altijd het huidige kabinet dat de recentste wijzigingen heeft aangebracht. Als de trend nog altijd opwaarts is, dan is dat omdat het huidige kabinet daar tevreden mee is.

  Bovendien zijn de laatste 7(!) kabinetten geleid door CDA of VVD. In slechts twee daarvan was de PvdA ook van de partij. Om dan te doen alsof het huidige beleid grotendeels links is, is natuurlijk gewoon leugenachtig.

 6. 7

  @6: eens het politieke midden is content met de koers: het kost teveel moeite om de gevestigde belangen uit te dagen en het resultaat is inertie. Radicalisering op rechts -FvD- is daar een gevolg van. Die partij zegt plat: de overheid moet minder belasten en minder uitgeven.

 7. 8

  @5: De RvS tikt de regering helemaal niet op de vingers vanwege de hoge belastingdruk (er staat letterlijk dat de RvS vindt dat dit “zou beter gecommuniceerd moeten worden”). Dat van de huidige regering komt totaal niet uit de “samenvatting” van LR, die zijn pijlen volledig richt op de PvdA en het “nivelleren”, waar de PvdA het in de vorige regering over had (en weinig aan deed). Dat is gewoon doen alsof je met rechts in oppositie zit (een Trumpiaans retorisch trucje). Van “links” beleid kan sowieso weinig sprake zijn, de VVD heeft zowel in het vorige als het huidige kabinet de grootste vinger in de pap. Verder is het een feit dat BTW-verhogingen altijd denivellerend werken (net als de rest van wat ik zeg, dat stuk voor stuk noodzakelijke correctie is op de “samenvatting” van LR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren