1. 4

  @3: Toch is het voorstel goed. Alleen zo kan je de druk maximaliseren. Op die manier moet je ook omgaan met de import uit landen met onacceptabele arbeidsvoorwaarden. Bij producten uit Bangladesh uit fabrieken waar beter voor het personeel wordt gezorgd kan je dan weer een korting verlenen.

 2. 5

  @4: Precies, het zal misschien tot repercussies leiden, maar tegen de argumenten kunnen ze niks inbrengen. En de toepasbaarheid is legio zoals voor kinderarbeid, legbatterijen, recycling, noem maar op.

 3. 11

  @7: hij schreef

  Wordt het niet eens tijd dat de Sargasso-redactie een mooi verhaal schrijft over de mondiale CO2-uitstoot?

  Ja, dat zou wel aardig zijn. Maar alleen in het geval als in dat stuk dan ook het atmosferisch CO2 evenveel aandacht krijgt, want waarom zou uitstoot anders interessant zijn om over te lezen.

  Ik neem alvast een voorschot en kan melden dat de atmosfeer weer meer CO2 dan het jaar ervoor bevat.

 4. 12

  @11: dat is zo, majava. Maar alle klimaatbeleid en klimaatverdragen gaan over de menselijke CO2-uitstoot en hoe die te beperken.
  We kunnen alleen onze eigen toekomstige CO2-uitstoot verlagen en niet de CO2-uitstoot van de afgelopen eeuwen ongedaan maken.
  Het verlagen van de CO2-concentratie in de atmosfeer moeten we overlaten aan de groene planten… of denk je dat miljoenen tonnen olivijn verpulveren een goed idee is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren