1. 6

  @4 – Het gaat om Japanse bloemen die zodanig genetisch gemodificeerd zijn dat ze een ‘ongebruikelijke’ kleur hebben. Waar ik me het lazarus naar zoek is het volledige document waarin de genetische modificaties vermeld zouden moeten staan. Geen idee of het hier gaat om een modificatie waarbij resistentiegenen zijn gebruikt om de gemodificeerde kloon te isoleren uit een gemengde populatie met wild-type-bloemen. Dergelijke resistentiegenen zouden we niet in het milieu geïntroduceerd moeten willen zien met z’n allen. Wat de zaak nog warriger maakt is dat het om een verlengingsaanvraag gaat, hetgeen impliceert dat dat introduceren in het milieu, zoals de kennisgeving aanhaalt, al eerder plaats heeft gevonden. Een beetje vreemde formulering: of het introduceren van een GGO in het milieu nog een beetje verlengd mag worden. Zo van: ik heb een vergunning om je band lek te prikken en nu wil ik een verlenging voor het lekprikken (zodat de band nog leger dan leeg raakt).

 2. 7

  @4 – En ja hoor, met wat Googelen gevonden: de bloem heeft een resistentiegen surB (aangestuurd door een 35S-promotor)* dat de gemodificeerde plant resistent maakt voor de onkruidbestrijder sulfonylureum. Als deze bloemetjes in het wild gaan groeien bestaat er een kans dat 35S-surB door midden van horizontale genoverdracht in andere, wilde plantensoorten terecht komt waarna deze nieuwe varianten niet meer met sulfonylureum bestreden kunnen worden. Geen idee of dat wenselijk is of niet. Ik ben geen botanicus of agrariër.

  P.S. Er zit ook een tetracyclineresistentiegen (Tc) in de oorspronkelijke vector. Afhankelijk van hoe het DNA in het plantengenoom is geïncorporeerd, zou de plant ook nog dit gen kunnen bevatten. Daar heeft de plant zelf niets aan, maar als bacteriën aan de plant beginnen te vreten, zouden zij dit gen over kunnen nemen. Maakt verder niets uit. het milieu is al decennia lang zwaar verontreinigd met dit resistentiegen.

  * https://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US6080920-4.png https://www.google.com/patents/US6080920

 3. 9

  @8: Misschien een schrale troost, maar uiteindelijk gaat het om deze kleuren:

  8. The method according to claim 1 wherein the altered flower colour is a hue of lilac, violet, purple, or blue.

 4. 14

  @13 Tja ‘diplomaten’ mogen niet doorzocht worden, het is een publiek geheim dat als er zo’n buitenlands kopstuk naar een ander land komt dat er dan ook een paar mensen van de veiligheidsdienst als diplomaat meereizen, en bij de minder frisse regimes (en ook vast bij de VS, Rusland en China) dragen ze ook wapens ja.

 5. 15

  Heeft Putin al de schuld gekregen van deze #tulipcrisis ?

  @13: Ja raar bericht – hoor het net op R1.

  Rutte/Nederland escalleert nog wat verder door deze berichten te brengen!
  (we voelen ons bedreigt, we worden aangevallen)
  #applaus /s

 6. 16

  @15:

  Wat moet jij je slecht voelen. Nederland blijkt qua mogelijke economische sanctie machtiger dan Turkije, qua bondgenoten machtiger en als klap op de vuurpijl komt Ankara met wat symbolieke gevolgloze maatregeltjes! Die blaffende Turken gaan gewoon hardstikke af!
  Oja, en niet alleen de gehele kamer -2 vond de fascisme opmerkingen bizar en idioot, maar ook Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Ga jij ze ook nog terugnemen vraag ik me dan af?

  turkse-sancties-tegen-nederland:-vooral-woorden

 7. 18

  @14: De Secret Service heeft ongetwijfeld wat legale handwapens op zak, maar vooral een dik pak bankbiljetten. Toen Bill Clinton Nederland bezocht en hier zijn beroemde aardbeienijsje met slagroom at, was de SS druk bezig met het laten verwijderen van anti-Bill Clinton-posters uit de winkelramen langs Bill’s bezoekroute. Voor elke verwijderde poster werd een fonkelend vijfentwintig gulden-biljet geboden.

 8. 20

  @16: Precies Henk, excuses moeten gemaakt voor de uiting van de mening.
  Ik kan me nog een verhitte zomer herinneren waar half Nederland het bon-ton vond een hele bevolk en z’n leider te beledigen met geitenneuker/NSB-er en dat onze Premier daar pal achter stond. Iets met westerse beschaving en vrijheden.

  Dat beledigen maar één kant op mag is me inmiddels wel duidelijk: Krenk niet ons superieure blanke zieltjes – die verschrikkelijke musselmannen moeten hun bek houden! /s

  Ik boel me overigens prima. Danku.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren