1. 1

  Nearby, Sjoerd Heeger, 22, grasps an AK-47 and surveys no man’s land through orange-tinted sunglasses. A former trash collector and call center worker, he is the butt of relentless teasing as an archetypal war tourist.

  https://www.washingtonpost.com/world/europe/ukraine-turns-a-blind-eye-to-ultrarightist-militia/2017/02/12/dbf9ea3c-ecab-11e6-b4ff-ac2cf509efe5_story.html?utm_term=.1a3fc670f194

  Laatste keer dat ik keek is het nog steeds verboden om als nederlander in een vreemde krijgsdienst te treden.

 2. 4

  @1
  Misschien moet je dan nog maar eens bij gaan lezen.
  -Je kan je Nederlandschap verliezen als je in vreemde krijgsdienst treedt bij ‘een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is’ (Rijkswet op het Nederlanderschap)
  -De Nederlander die in het vooruitzicht van een oorlog met een buitenlandse mogendheid vrijwillig bij deze mogendheid in krijgsdienst treedt, wordt, indien de oorlog uitbreekt, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie. (Wetboek van strafrecht, Artikel 101 )

 3. 6

  @1 Dat is geen Nederlander in vreemde krijgsdienst, dat is een Nederlander op vakantie die zijn hobby uitoefent, net als de duizenden Russische militairen die daar met zwaar militair materiaal van hun baas toevallig op “vakantie” zijn.

 4. 10

  @5
  Ik dacht, die bolke roept maar wat, maar om eerlijk te zijn dacht ik het zelf ook, maar ik twijfelde. Ik moet zeggen dat ik ook verrast was dat het ‘in vreemde krijgsdienst zijn’ alleen onder specifieke omstandigheden tot repercussies zou leiden (wat er bij #4 niet bijstaat, je hebt als militair speciaal verlof nodig). Het werven voor vreemde krijgsdiensten is echter wel een stuk sneller strafbaar, omdat daar niet alleen de formele of via overheidswege (aldaar) erkende krijgsdiensten toe gerekend worden, maar ook wat lossere organisaties (zoals ISIS bijvoorbeeld voorheen was).

 5. 12

  @10: Het zou mijns inziens gewoon onder alle omstandigheden strafbaar gesteld moeten worden (ook huurlingen e.d.), zou een hoop ellende schelen als alle landen het gewoon strafbaar zouden stellen.

 6. 14

  @13: Ook dat Bolke. Maar maakt dat uit?

  kapsalon-jihadist Yilmaz (de gematigde rebelle knuffelaar, die later was ISIS) is/was dat inwezen ook. Toch, nogsteeds, in de meeste EU landen worden terug kerende terroristen geknuffeld ipv een standrechtelijke executie/schot door hun/haar kop. #jammer

  Hoe vergaat het dat [MODEDIT: laat dat soort taal achterwege svp] (de blanke bekeert tot islam met d’r radicale bf verhuisde naar Raqqa en aangehouden op Schiphol? Of die andere NL ISIS/Al-Quada terrorist gevangen door Turkije van de BBC docu een maand of wat trug…

 7. 15

  Laura Hansen
  Abu Sumail al-Hollandi

  Abu is wel grappig. De MSM knuffel-held kondigde een AMA aan bij reddit. Dezelfde week wastie nog dood (NATO-bom) waarschijnlijk IP getracked :)

 8. 17

  #15: Exuse, waar “Abu is wel…” bedoelde ik n/t Yilmaz.

  Vergelijk hoe die [MODEDIT: laat dat soort taal achterwege, svp] bij de NPO als knuffel-Jihadist wordt weggezet:

  #FakeNews
  .

 9. 20

  @18 Of dat dan ook echt Rutte’s persoonlijk opvatting is durf ik ten zeerste te betwijfelen, en met “ISIS hoer” wordt er m.i. toch een grens overschreden. Allejezus man, in sommige gevallen zijn die gasten zijn praktisch loverboys..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren