SG-café maandag 12-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 12-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 Le Redoutable

Schijnveiligheid in de praktijk, burgemeester mondkapjesplicht is besmet met Corona:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/200029/Burgemeester-Aboutaleb-besmet-met-coronavirus

#2 Lethe

Vilein is de uitdrukking die in mij opkomt.

#3 Spam

@1: N=1

Niemand beweert dat mondkapjes besmetting kunnen elimineren. Mondkapjes verkleinen de kans op besmetting. En dan vooral voor anderen, niet voor de drager. Iedereen die zich wel eens binnen 5-10 meter van anderen bevindt kan besmet raken.

Voor mijzelf vind ik de kans op besmetting en ernstige complicaties ook niet groot genoeg om me heel erg druk te maken om dit virus en me in mijn doen en laten te laten beperken. Maar ik wil niet bijdragen aan de verdere verspreiding van dit virus dus probeer ik toch maar zoveel mogelijk verspreidingsverminderende maatregelen te nemen.

Door eenvoudige maatregelen zoals mondkapjes in situaties waar mensen dicht bij elkaar komen kan de kans op besmetting behoorlijk worden verkleind. Als we met dat soort maatregelen de R structureel onder de 1 houden, kunnen we uiteindelijk zo goed als van het virus afkomen. Nieuw Zeeland en grote delen van Azie laten zien hoe dat werkt. En ook daar blijven ze continue op hun hoede.

#4 P.J. Cokema

@1: Je kent ongetwijfeld ook gevallen die besmet zijn geraakt terwijl ze voorstander zijn van de 1,5 meter afstand. En op je lijstje staan misschien ook wel mensen die ondanks een negatieve testuitslag toch besmet bleken? Ja, er zijn zelfs mensen besmet geraakt die wel alle adviezen opvolgden en zeer gedisciplineerd zichzelf een quarantaine oplegden bij het minste kuchje of snotterbel…

Kortom: mondkapjes, 1,5 afstand, testen, zelfquarantaine, groepen klein houden, thuiswerken, etcetera, etcetera… allemaal schijnveiligheid.

Maar nu even serieus en eerlijk Le Redoutable, wat doe jij om niet besmet te raken? En wat doe jij om anderen niet te besmetten?

#5 Joop

Grappig hoe iedereen hier al jaren reageert op Le Redoutable. Gefeliciteerd, Boomer!

#6 Spam

@5 Het is meer dat je dergelijke opmerkingen ziet in allerlei online fora. Voor de meelezers is het blijkbaar nodig om keer op keer op de feiten te worden gewezen.

Bij dit onderwerp is het bovendien belangrijker dan anders dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van de feiten en die ook begrijpen. Iemand die gelooft dat klimaatopwarming een hoax is of dat vluchtelingen onze banen komen inpikken stemt hooguit op de verkeerde partij. Covid-ontkenners vormen daarnaast ook een gevaar met hun dagelijkse handelingen.

#7 Maggi

Laatst kwam er iemand om bij een verkeersongeval ondanks dat deze persoon zijn gordel om had, 12 airbags in de auto had, en een enorme kreukelzone… Het asfalt was ZOAB, de weg was goed verlicht en goed onderhouden… Hij had trouwens ook een rijbewijs gehaald, en hield zich aan alle verkeersregels… Allemaal schijnveiligheid!!!

#8 lmgikke

@5 de reaguurders moeten wel. De redactie doet namelijk niets.

Nou ja, niets is natuurlijk niet waar. Ze bieden LR een vast podium om leugens te verspreiden.

En dat heeft niets met vrijheid van menings uiting te maken, maar alles met een lakse redactie die het prima vindt dat er onzin via hun blog de wereld in geslingerd wordt.

#9 Joop

@6.

Interessant wat je beweert, want dat zou kunnen betekenen dat hier op Sargasso nogal wat meelezers langssurfen die niet zelf de reacties kunnen beoordelen. Dan denk ik ietsje anders. Als de weerlegging qua inhoud steekhoudend is, kan ie inderdaad wel gebruikt worden als je zelf een collega, buurman of dochter zoiets hoort zeggen. Misschien gaat het daar veel meelezers wel om.

#10 beugwant

@6: Of Schrödingers vluchteling, die zowel banen inpikt als een uitkering komt trekken. Een probleem met die verkeerde partijen is dat ze toch invloed uitoefenen op iets minder verkeerde partijen die daardoor toch de fout ingaan.
En wanneer bij van huis uit apolitieke thema’s als pandemiebestrijding zich de demografische gevolgen gaan aftekenen, worden ze vanzelf politiek. Tot 17 maart a.s. zal worden verkondigd wat het volk op dat moment wil horen en misschien dat er daarna iets dat op beleid lijkt valt waar te nemen.

@8: Met enkel jaknikkers uit dezelfde bubbel kom je ook niet verder. Ik kan me voorstellen dat er in het moderatiebeleid enige ontwikkeling is.

#11 lmgikke

@10 er is een verschil tussen kritisch denken en ja knikkers.

zo is er ook een verschil tussen kritisch denken en ronduit onwaarheden verspreiden.

Dat laatste is wat LR continue doet. En dat heeft niets met bubbel denken te maken. Het toestaan van leugens en mis informatie creeert juist bubbels, bubbels van onzin en complotten. En leidt de aandacht af van de echte inhoud.

#12 Hans Verbeek

In het gasjaar 2019-2020 werd er 8,65 miljard m³ aardgas gewonnen uit het Groningse gasveld. Het vorige gasjaar (2018-2019) was dat nog 2x zoveel (17,5 miljard m³).
https://www.nam.nl/feiten-en-cijfers/gaswinning.html#iframe=L2VtYmVkL2NvbXBvbmVudC8_aWQ9Z2Fzd2lubmluZw

Hebben we dan 8 miljard m³ minder gas verbruikt?
Nee, we zijn meer gas gaan importeren uit gasexporterende landen zoals Noorwegen ennuh… Rusland.
Er resteert nog één jaar (of waren het er twee?) om nog wat aardgas uit de Groningse bodem te slurpen. Dan houdt het helemaal op en dan moeten we nog eens 8 miljard kuub extra importeren… of allemaal de verwarming lager zetten, of de gasgestookte centrales stilzetten.
De knappe koppen in Den Haag (die nu even bezig zijn met iets anders) hebben vast een slim plan bedacht hoe we het zonder het Groningse gas gaan doen.

#13 Hans Verbeek

@8:

een lakse redactie die het prima vindt dat er onzin via hun blog de wereld in geslingerd wordt.

als het onzin is, dan ziet iedereen dat direct.
Als iemand hier beweert dat de Aarde plat is, neemt niemand dat serieus. Maar als iemand beweert dat de Aarde aan de polen enigszins afgeplat is en dus geen perfecte bolvorm heeft, dan kan daar een interessante gedachtenwisseling uit volgen, waar de lezers nog iets van kunnen opsteken.
M.a.w. laat LR maar raaskallen, ik lees zijn bijdragen nooit en die van jou wel.

#14 Rigo Reus

Als je naar een restaurant wil, moet je het vanavond doen

zegt een Haagse bron deze maandag wel. Oeps, dat belooft wat voor de maatregelen van het OMT. Schat, trek je jas aan, we gaan nu naar de Thai.

#15 Henk van S tot S

Lubach maakt gehakt van windmolenbeleid minister Wiebes:
groene stroom gaat naar techgiganten

Heeft Kwibus eigenlijk ooit wel eens een verstandig besluit of goede maatregel genomen???
;-)

#16 Bismarck

Het is zover: Inmiddels is een EU-land op het standpunt gekomen dat een ander EU-land de scheiding der machten heeft opgeheven.

#17 Co Stuifbergen

@16: Feitelijk hebben meer landen dat standpunt ingenomen. Volgens mij weigerde Nederland een verdachte aan Polen uit te leveren.
En ik dacht dat België ook al zo’n standpunt ingenomen had, want het levert Puigdemont niet uit aan Spanje

#18 beugwant

@16: Europees is nog geen EU: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noorwegen_en_de_Europese_Unie , hoe nauw de samenwerking verder ook is.

#19 Bismarck

@18: Heb ik niet goed opgelet, want dat levert natuurlijk een nog smakelijker kop op (komt de tsunami vluchtlelingen uit de EU op gang?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*