1. 4

  @2 Alleen als de uitgenodigde gast niet tegen kritiek kan, zoals in het geval van Trump.

  Fantastisch overigens, die laatste zin: “Maar zelfs als het staatsbezoek doorgaat, is het nog onzeker of zij nog degene zal zijn die Trump als premier zal begroeten”.

 2. 6

  @5: Hoeveel jaren aan krimp hadden we daarvoor? Hoeveel hebben we te danken aan het kabinet? Ik zou eerder zeggen dat er groei is ondanks dat kabinet!

 3. 7

  @5 @6
  Of we geven gewoon toe dat bij een kleine, grotendeels van export en doorvoer afhankelijke economie zoals Nederland de economische groei maar voor een heel beperkt deel afhankelijk is van het beleid van de regering.

 4. 13

  @10: Behalve dat een economie die door de internationale handel al slecht draaide, door de regering inderdaad nog meer de prak in is gedraaid door bezuinigingen. Vandaar dat het ook in Nederland veel langer duurde voor de economie weer op gang kwam nadat die internationaal alweer aan het groeien was.

 5. 15

  @5: Mooi hoor. Maar de economische groei op lange termijn wordt geschaad doordat onderwijs in Nederland geen hoge prioriteit heeft.

 6. 16

  @5

  Maar Dijsselbloem en de PvdA hebben de credits niet gekregen.
  Wel zag ik in de campagne hoe veel andere partijen het geld al weer uit wilde geven.

  Nou ja, voor hetzelfde geld had Roemer in 2012 geregeerd en zaten we in Griekse begrotingen. Dat is ons bespaard gebleven.

 7. 18

  @17: Dat het met de economie goed gaat wil nog niet zeggen dat het met een land goed gaat.

  Met velen wel, velen hebben zelfs meer dan ooit. Maar ook de armoede, de verborgen problemen en de malaise in de publieke sector zijn enorm toegenomen.

  Macro-economische feitjes zijn geen goede graadmeter.

 8. 19

  @17: basszje heeft in @18 wel een punt hoor. Dat het met de economie goed gaat zegt nog niet met wie het goed gaat. Je zult maar flexhopper zijn, of zzp’er die eigenlijk stiekem verborgen werkloze is want te weinig opdrachten in een slappe markt.

 9. 23

  @18
  @19

  Jullie hebben een punt. Dat het met de economie goed gaat zegt nog niks over hoe het met de zwakkeren in de samenleving staat.
  Maar ik ben van mening dat een gezonde, goed draaiende economie, wel de basis is waar van uit we voor diezelfde zwakkeren kunnen zorgen.

  De economie aan jagen met geleend geld, zoals de SP wilde in 2012, had best een paar jaar een gunstig effect kunnen hebben voor sociaal zwakkeren. Daarna zit je met hogere schulden die toch ook weer een keer betaald moeten worden.

 10. 26

  @20

  Een poging waar GroenLinks wordt vervangen door de ChristenUnie is een optie, net als een onderzoek naar een minderheidskabinet. Lukt dat niet, dan moet het Binnenhof rekening houden met nieuwe verkiezingen.

  Hopelijk is dit toch een verzinsel van nu.nl. Nieuwe verkiezingen lijkt me een zwaktebod.

 11. 28

  @23: neu, het punt wat basszje -gok ik zomaar- probeert te maken is dat het niet gaat om de groei, maar ook om hoe die groei verdeeld is. Als de rijksten er 50% op vooruitgaan, en iedereen daaronder gelijkblijft of een klein beetje er op achteruitgaat, maar de gemiddelde groei 2% is, is dat dan ‘groei’?

  Of, als die groei voornamelijk terechtkomt bij bedrijven, ipv bij consumenten, om maar eens wat anders te noemen?

  Da’s niet wat hiet de traditionele socialistische klaagzang van ‘armen zijn zielig dus verdienen ze steun’ is geworden , maar een nieuwe, betere verpakking voor socialistische ideeen.

 12. 29

  @24: dat iets niet aangetoond kan worden betekent niet dat het niet waar is. Iedereen met gezond verstand kan bedenken dat succes (een overtocht naar Europa) leid tot navolging. Omdat dit terug wordt gecommuniceerd.

 13. 33

  @30: Of er komt een minderheidskabinet.
  Dan kan de PVV meestemmen bij de afbraak van de sociale zekerheid, en het afschaffen van onze privacy en rechtszekerheid.

 14. 34

  @28

  Ik ben er absoluut voorstander van om de rijken wat lichter te maken. (ook al omdat ik er zelf niet toe behoor) Probleem is alleen dat dat niet zo goed lukt. Multinationals zijn er handig in om belasting te ontwijken. (was vandaag weer wat boter op het hoofd gedoe over) Er is dus verregaande internationale samenwerking nodig om deze aan te pakken. Maar we zijn zelf een belastingparadijs. Tsja..

  Daarnaast weten rechtse partijen heel handig te anticiperen op egoïsme en met name de grootste partij van NL is een machine voor de handige jongens. Van projectontwikkelaars, banken, vastgoedmaffia enz. De burger ziet dat gedrag terug in hogere huren, duurdere huizen en zo. En de grootste partij van NL ondertussen de kiezer maar de worst voor houden dat de HRA bij hen in goede handen is.

  Dit gezegd hebbende blijf ik van mening dat een land een gezonde economie dient na te streven. Nederland is redelijk de crisis door gerold (Hoe was die ook al weer ontstaan? Oh ja, dezelfde hebzucht van de vastgoedjongens.) Nederland is van ons allemaal.

 15. 36

  @28: Had het niet beter kunnen zeggen :)

  Ik zou ook niet weten of groei om de groei een gezonde economie vertegenwoordigd. Je weet dat er na de groei weer een dal komt. Dan is het nogal relevant of die groei bv kwam uit een omslag naar groene energie en een ‘beter’ functionerende economie voor mens / milieu / dier of dat groei alleen maar stijgende aandelen was ( fictief rendement waar we ons op blindstaren ) of wellicht groei uit het verlaging van lonen en een verhogen van vervuiling.

  Of ‘groei’ uit het afschaffen van onderwijs en sociale zekerheid. Het is wel duidelijk dat het degraderen van de lagere middenklasse naar een bestaan van onderzekerheid voor decennia diepe sporen nalaat en juist een beweging naar een gezonde samenleving in de weg staat ( wantrouwen, gemiste educatie, uitzichtloosheid ).

  @34 . We zijn allemaal voor een gezonde economie, maar je stipt precies de praktijken aan die niet duurzaam ( als in stabiel ) zijn en niet gezond zijn. Maar wel de dingen die contant worden bejubeld als gezonde groei. Daar ligt het probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren