1. 3

  @2

  Bij de woorden ‘chemische’ en ‘biologische’ wapens zouden alle landen toch compleet in een stuip moeten liggen wegens ontzettend illegaal? Waarom gebeurt dat niet?

 2. 5

  @3: omdat het in de dailymail.co.uk staat?

  Of: omdat NK’s pogingen net zo dramatisch zullen aflopen als die van Hamas (één keer een raket doel te laten treffen… never gonna happen)

  Toch moeten we het toeval niet uitlachen.
  Ik herinner me Rusland dat via Facebook probeerde om Trump gekozen te krijgen. En boy dat deden ze.

 3. 10

  @4 Jezus ghb, heb jij ook nog een andere modus dan pedant en chagrijnig?

  Overigens, over chagrijn gesproken, heeft iedereen “code rood” een beetje overleefd?

  Mocht iemand behoefde hebben aan leedvermaak: Ik heb zelf met gevaar voor eigen leven een sneeuwstorm getrotseerd om er achter te komen dat mijn colleges zijn geannuleerd en het gebouw dicht gaat. Ik mag hopen dat mijn studenten die mededeling wèl op tijd lazen, want zelf was ik netjes “ONderweg OFFline”, met alle gevolgen van dien…

 4. 13

  @10: Hier gingen colleges (en andere onderwijsactiviteiten) gewoon wel door en is het gebouw nog als normaal de komende 5,5 uur open. Wij zwichten niet voor rode codes! Toegegeven, ik heb vandaag weinig van code rood gemerkt, behalve een nat pak van de regen. Maar ik herinner me ook nog wel winters met heuse sneeuwstormen en beijzelde wegen en toen was het ook niet anders.

 5. 15

  @14: Nederland =/ het noordelijk halfrond. Uit je eigen link:
  “In tegenstelling tot Nederland blijven de dagen met noordelijke stromingen in Scandinavië en in de Alpen koud genoeg en neemt sneeuwval en met name extreme sneeuwval op potentiële sneeuwdagen juist toe doordat de warmere lucht meer vocht bevat.”

 6. 18

  @15: negatieve feedback, Bismarck. Hoe warmer het zeewater en hoe minder zeeijs, hoe meer waterdamp in de atmosfeer en hoe meer sneeuw er kan vallen.
  http://www.pnas.org/content/109/11/4074

  Moreover, the increase in atmospheric water vapor content in the Arctic region during late autumn and winter driven locally by the reduction of sea ice provides enhanced moisture sources, supporting increased heavy snowfall in Europe during early winter….

 7. 19

  @18: Alleen is er geen negatieve feedback. Ik ga niet opnieuw uitleggen waarom. Als je de vorige tig keer vergeten bent, kijk je maar terug bij die topics, toen je dit ook beweerde.

 8. 20

  @19: de negatieve feedback is er wel, Bismarck.
  Het kost energie (warmte) om water te laten verdampen: 2256 KJ/kg. Die warmte wordt onttrokken aan de zee en de atmosfeer op zeeniveau.
  Bij condensatie van de waterdamp komt die energie (warmte) weer vrij. Maar dat gebeurt op grote hoogte, waar veel minder broeikasgas aanwezig is. Daardoor straalt die vrijkomende warmte vrij makkelijk het heelal in.

  Op grote hoogte bevriest het gecondenseerde water. Draabij komt stollingswarmte vrij. Ook die warmte lekt makkelijk weg het heelal in, omdat er op grote hoogte nauwelijks broeikasgas aanwezig is.
  Als het bevroren water op aarde terugsneeuwt, zal het vroeg of laat weer smelten. Bij dat smelten wordt opnieuw warmte onttrokken aan de zee en aan de atmosfeer (op zeeniveau): 334 KJ/kg.

  Als er meer sneeuw wegsmelt, wordt er meer warmte onttrokken aan de atmosfeer. Zo zullen twee ijsblokjes in je glaasje frisdrank de temperatuur verder verlagen dan één ijsblokje.
  Sneeuw is een energysink voor de atmosfeer.
  Als de hoeveelheid sneeuw, die smelt, toeneemt, dan zal de temperatuur daardoor dalen cq. minder stijgen.

 9. 22

  @21: Wat? Hebben ze biologische wapens in Zweden? Of zijn ze in Zweden nog letharischer dan elders over het Noord-Koreaanse biologische wapenprogramma? Of moet ik ergens een Zweed betasten, qua voelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren