SG-café maandag 07-08-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 07-08-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 Arduenn

Een smakelijke goedemorgen voor alle Japan-o-fielen onder de lezers. In het land van de rijzende zon zijn vanaf heden gefrituurde kippenborsten verkrijgbaar met saus met de smaak van meisjeszweet.

Persoonlijke noot: als Japan te ver is voor uw budget, kunt u bij de betere sportvisspeciaalzaak een flesje karperlokmiddel bestellen (à € 6,95). Wat keukenzout erbij, door de bechamelsaus roeren en u heeft uw eigen meisjeszweet.

#2 Krekel

@Frankw (als je er bent, en überhaupt tijd en zin hebt om te reageren): ik ben erg benieuwd wat je vindt van deze column van Carolien Roelants: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/06/hoe-het-westen-meehelpt-de-syrische-oorlog-te-verlengen-12394859-a1569055

Ik ben het er voor de duidelijkheid erg mee eens.

#3 frankw

Dank je wel Krekel @2 voor het stuk. Ik ben het er ook mee eens (waren er maar meer wijze stemmen als de hare).

Jouw stuk is neem ik aan een reactie op mijn beklag van gisteren dat mensen het Erdogan regime te licht inschatten (toch, even voor de zekerheid?). En in dat kader zou ik ook het stuk van Roelants over Syrië willen plaatsen.

Allereerst is ook volgens haar Assad verantwoordelijk voor de ongein, en onze rol (en die van Rusland, Iran en anderen) zorgt er voor dat een ontoelaatbare situatie erger wordt. Iets anders geldt in mijn ogen de oorlogsmisdaden die het onvoorbereid Irak binnenvallen van Bush de Jongere teweeg heeft gebracht, al herinner ik me dat het jaarlijkse aantal doden door geweld in Irak voor en na de inval vergelijkbaar (hoog) waren.

Ik ageer tegen het wegkijken van Nederland voor wat betreft de Turkse situatie (en dat proefde ik gisteren uit reacties, dat er ergere dingen zouden zijn om me druk over te maken). In mijn optiek is Turkije het verste richting een stalinistisch-fascistische staat aan het gaan met de massale zuiveringen (150.000 zonder vorm van proces in een jaar tijd) en het massale uitroken en platgooien van eigen Koerdische steden. Het democratisch systeem is buitenspel gezet, en daarmee is ook de mogelijkheid om wanbeleid (a la Bush) te corrigeren via verkiezingen weg.

Ik heb meer en meer het gevoel dat we in een nieuwe Weimar periode zitten, een periode waarin het van kwaad tot erger gaat, waar we bij staan en naar kijken en ons pas realiseren dat het echt fout zit als het te laat is. En dan zijn halve maatregelen nemen geen optie, ook daarin ben ik het eens met Roelants.

#4 HansR

President Trump’s Evangelical Advisers Seek to Tamp Down Vatican Criticism.
http://time.com/4889155/donald-trump-pope-francis-evangelicals-meeting/

Nederlandse vertaling van Spadaro’s artikel:
https://twitter.com/HARNNS/status/894528844203515904

En vergeet ook niet de context te begrijpen voordat u denkt dat een gesprekje het probleem oplost:
https://twitter.com/HARNNS/status/894529290586423297

#5 Bookie

Ik dacht dat Maleisië een redelijk gematigd islamitisch land was, maar blijkt toch extremistisch:
http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2017/08/06/a-picture-of-malaysian-atheists-has-led-to-a-government-crackdown-on-ex-muslims/

#6 Grûtte Pier

@2: Bij de NRC zitten ze nog steeds in hun holocaust-ontkennings fase constateer ik.

Assad verantwoordelijk houden voor het keihard neerslaan van door het buitenland opgezette terroristen, die in je land ‘kalifaatje’ komen spelen – Wat een joke!

Zelfs Del Ponte is inmiddels van mening dat de ‘oppositie’ bestaat uit extremisten en terroristen.

http://www.bbc.co.uk/news/amp/world-middle-east-40845771

Als je naar terroristen shithole Idlib kijkt, zijn daar nog steeds de zelfde leiders van het begin van de ‘opositie’. Of ze zichzelf nu Moslim Broeders, Jabat Fathen al Sham, al Nusra, FSA, Ahrae Aah Sham, Tahir al Sham, Nour al-Din al Zinki… etc. noemen.

Hayat Tahrir al-Sham noemen ze zichzelf tegenwoordig – deze moordenaars van Charlie Hebdo – al-Qaeda dus!

Maar volgens de NRC terroristen-knuffelaars hadden we deze dus NOG MEER moeten bewapenen – WTF!

“Het Westen kiest vervolgens partij voor de goede krachten, maar niet zo dat die konden winnen”

#7 Bismarck

@6: “Assad verantwoordelijk houden voor het keihard neerslaan van door het buitenland opgezette terroristen”
Ik denk dat je de volgorde wat verkeerd hebt (1 Assad slaat protesten keihard neer, 2 burgeroorlog begint, 3 buitenlandse jihadisten komen profiteren van de burgeroorlog om een kalifaat op te richten) en daarnaast zelf ook een holocaust ontkent.

#8 Krekel

@3: Bedankt voor je reactie, Frankw.

Nee ik doelde niet op gisteren (re:Erdogan & Bush), maar op je eerdere stellingname dat Assad weg moet vóór er überhaupt naar een politieke oplossing gezocht kan worden.

Een eis die in dit stuk “irreëel” wordt genoemd, “wishful thinking” en “slecht [beleid]” gebaseerd op “moralisme”. En het feit dat Frankrijk deze eis eindelijk heeft losgelaten wordt door Roelants gezien als een teken dat “het tij nu [lijkt] te keren,” qua onnodige instandhouding van het conflict door het westen.

Ik snap de sentimenten achter die stellingname namelijk wel, maar de strategische logica erachter vind ik vrij onhoudbaar, en ik vroeg me af of je er nog steeds hetzelfde over denkt.

(En, zo niet, of deze column je misschien van gedachten zou kunnen veranderen … )

Verder zou het inderdaad zomaar eens kunnen dat we in de laatste fase van een interbellum zitten inderdaad, maar zoals ze zeggen: voorspellen is moeilijk, vooral de toekomst.

#9 Grûtte Pier

@7: Overal worden met regelmaat protesten (keihard) neergeslagen. Ook in het Westen/Nederland. En ‘keihard’ is iets arbitraires.

Maar waarschijnlijk doel je op het Daraa incident. Dat was idd niet zo best wat daar gebeurt is allemaal!

Onthoofdingen, steniging, brandstichting met mensen in gebouw opgesloten,… En als klap op de vuurpijl een bewapende militaire eenheid die ‘Scheveningenstrand-style’ een bloeddorstige idioterie van zich afschiet. 15 ‘protesters’ zijn daarbij omgekomen iirc.

De burgeroorlog begon daarna. Met, zoals ik eerder aanhaalde, dezelfde leiders nogsteeds, als waar jou 2) begint.

De propagandistische frame ‘gematigde rebel’, er is niemand meer die daar in gelooft dat ze bestaan of bestaan hebben.

Inmiddels is er zoveel uitgelekt, is gewoon toegegeven, dat begin 2012 bekent was, dat de Syrische ‘oppositie’ bestond uit of gecontroleerd door of uit extremisten (al-Qaeda).

De Terroristen-Knuffelaars van NRC zijn nog niet toe aan een ‘Wir haben es nicht gewußt’ momentje.

#Holocaustontkenning

#10 Arduenn

@9

Overal worden met regelmaat protesten (keihard) neergeslagen. Ook in het Westen/Nederland.

Hij’s fijn. Hoeveel demonstranten waren er ook alweer mishandeld/gemarteld/vermoord in Nederland/Het Westen en in Syrië?

#11 Grûtte Pier

@10: Hi Arduenn, geen idee eigenlijk hoe dat zit met ‘opstand’ in Nederland/het Westen die dood vermoord worden…
Scheveningen iig. In Athene eens, Italië laats toch ook met opstandjes? Waarschijnlijk is Israël koploper als je ze bij ‘het Westen’ vindt?

Van de honderden protesten in tientallen steden van Syrië tijdens de ‘Arabische lente’ liep het maar opneem paar plekken echt uit de hand – Damn d’r werdt zelfs in de provincie Latakia gedemonstreerd! Het was never-nooit een anti-Assad beweging.

Locale corruptie, graanprijzen en de werkloosheid daar gingen meeste protesten om – die protesters zijn nooit opgepakt / gemarteld / vermoord.

De bloeddorstige onthoofd-debielen uit Daraa – protesters – die zijn neergemaaid!

Niet netjes / opgeruimd staat netjes…

#12 Grûtte Pier

#11:
Ook in Latakia ging het fout btw!

Dit is Daraa

Homs

Daraa

e

etc. heb nogwel veel werkende bookmarks uit de eerste weken ‘opstand’

Je hoort ze ook nix niet constant tagbiralahakbar schreeuwen nog…

Drie maanden later…

Trouwens, dat protesten filmpje – een van supper begin ook nog – daar staan ze openlijk met al-Quada vlaggen te zwaaien – Gousha was dat dacht ik? (latet bekent ivm cw) – die is offline :S

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*