1. 2

  @1: “Isoleer de ouderen en laat het coronavirus rustig zijn gang gaan: het lijkt zo’n aanlokkelijk idee. Maar een vreselijke ramp die tienduizenden Nederlanders het leven zal kosten, is daarmee nog altijd niet van de baan.”

  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ouderen-isoleren-zodat-de-economie-kan-draaien-dat-levert-mogelijk-tienduizenden-slachtoffers-op~bc3501c6/

  “Amerikaanse steden die in 1918 strenge maatregelen namen om de verspreiding van de Spaanse griep tegen te gaan, zagen hun economie in 1919 harder groeien dan steden die dat niet hadden gedaan.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/02/spaanse-griep-afstand-houden-was-goed-voor-de-economie-a3995658

 2. 3

  @2: Als een economie door strenge maatregelen eventjes meer krimpt, ligt het voor de hand dat daarna de groei vanuit de maximale krimp groter is.
  Het NRC-artikel betrekt wel de recessie van 1919 erbij, dat hadden we deze winter niet.

 3. 4

  Ik lees vooral dat Le R staat te popelen om de straat op te gaan om iedereen onder te hoesten i.h.k.v. een stukje economie naar het rechtst van de sterksten toe.

 4. 5

  @1: Blijkbaar worden mensen sneller agressief als ze thuis moeten blijven. Het is een lastige keuze natuurlijk: agressie thuis of meer doden.

  Ik vermoed dat mensen ook eerder ruzie krijgen als ze financiële problemen hebben. Vindt u ook dat bijstandsuitkeringen omhoog moeten gaan, als dit huiselijk geweld voorkomt?

  Als mensen financiële zorgen hebben, hebben ze ook minder aandacht voor hun kinderen.
  Als er een verband is tussen verwaarlozing van kinderen en armoede, zou u dan willen dat uitkeringen omhoog gaan?

 5. 11

  @10: hehe : D ik bestel vast even een voorraadje online. Het zal even experimenteren worden met de dosis als ik aan de beurt ben, maar beter te veel dan te weinig toch? ;-)

  De overheid moet anders maar snel inkopen of de verkoop verbieden, voordat handige jongens dat doen en weer woekerwinsten proberen te maken

 6. 13

  @3 en @8: Ze bekeken de economische groei over 1914-1919, niet 1918-1919.

  @12: Maak daar gerust van Bob Lonsberry is niet zo blij met Cuomo. Die gast voert een eeuwige hetze tegen de gouverneur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren