SG-café maandag 06-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 06-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#1 Le Redoutable

VN baas waarschuwt voor gruwelijke stijging meldingen huiselijk geweld:

https://www.nu.nl/coronavirus/6042849/vn-baas-waarschuwt-voor-gruwelijke-stijging-meldingen-huiselijk-geweld.html

Zo zie je maar weer dat de lock down niet alleen de economie schade toebrengt maar ook een groot sociaal probleem aan het worden is.

#2 Frank789

@1: “Isoleer de ouderen en laat het coronavirus rustig zijn gang gaan: het lijkt zo’n aanlokkelijk idee. Maar een vreselijke ramp die tienduizenden Nederlanders het leven zal kosten, is daarmee nog altijd niet van de baan.”

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ouderen-isoleren-zodat-de-economie-kan-draaien-dat-levert-mogelijk-tienduizenden-slachtoffers-op~bc3501c6/

“Amerikaanse steden die in 1918 strenge maatregelen namen om de verspreiding van de Spaanse griep tegen te gaan, zagen hun economie in 1919 harder groeien dan steden die dat niet hadden gedaan.”

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/02/spaanse-griep-afstand-houden-was-goed-voor-de-economie-a3995658

#3 beugwant

@2: Als een economie door strenge maatregelen eventjes meer krimpt, ligt het voor de hand dat daarna de groei vanuit de maximale krimp groter is.
Het NRC-artikel betrekt wel de recessie van 1919 erbij, dat hadden we deze winter niet.

#4 Arduenn

Ik lees vooral dat Le R staat te popelen om de straat op te gaan om iedereen onder te hoesten i.h.k.v. een stukje economie naar het rechtst van de sterksten toe.

#5 Co Stuifbergen

@1: Blijkbaar worden mensen sneller agressief als ze thuis moeten blijven. Het is een lastige keuze natuurlijk: agressie thuis of meer doden.

Ik vermoed dat mensen ook eerder ruzie krijgen als ze financiële problemen hebben. Vindt u ook dat bijstandsuitkeringen omhoog moeten gaan, als dit huiselijk geweld voorkomt?

Als mensen financiële zorgen hebben, hebben ze ook minder aandacht voor hun kinderen.
Als er een verband is tussen verwaarlozing van kinderen en armoede, zou u dan willen dat uitkeringen omhoog gaan?

#6 beugwant

@5: Het decennialang alsmaar beknibbelen op woonruimte, totdat men binnen letterlijk de kont niet meer kan keren, heeft ook niet echt geholpen.

#7 gbh

Medicijn gevonden dat het nieuwe coronavirus binnen 48 uur doodt

https://www.scientias.nl/medicijn-gevonden-dat-het-nieuwe-coronavirus-binnen-48-uur-doodt/

#8 Frank789

@3: “Sterker nog, het lijkt erop dat hun economie zich in 1919 sneller herstelde ”
Herstel is meer dan alleen groei vanuit een dal.

#9 sikbock

@7: ik ben benieuwd. de zinsnede dat ze dringend geld nodig hebben voor onderzoek maakt me wel wantrouwend

#10 gbh

@9: Monash University zit toch in de top 100 van ’s werelds beste universiteiten, die gaan echt niet hun goede naam te grabbel gooien.

https://www.monash.edu/discovery-institute/news-and-events/news/2020-articles/Lab-experiments-show-anti-parasitic-drug,-Ivermectin,-eliminates-SARS-CoV-2-in-cells-in-48-hours

Middel kan je al online bestellen bij de betere dierenarts :o)

#11 sikbock

@10: hehe : D ik bestel vast even een voorraadje online. Het zal even experimenteren worden met de dosis als ik aan de beurt ben, maar beter te veel dan te weinig toch? ;-)

De overheid moet anders maar snel inkopen of de verkoop verbieden, voordat handige jongens dat doen en weer woekerwinsten proberen te maken

#12 Bookie

Dat er in de VS tussen staten concurrentie is inzake corona is bekend. Upstate New York is niet zo blij met Cuomo. Hij stuurt de nationale garde naar het noorden voor confiscatie.
https://wsyr.iheart.com/featured/bob-lonsberry-syr/content/2020-04-03-governor-andrew-cuomo-is-issuing-a-death-sentence-for-upstate-new-york/?fbclid=IwAR1JGD9kb04cZFyuTQ1Hw_Twj5ZbKCCPDkjamHolxoIk9MyuFpT93x5-GHc#.XokHlkw_6sB.facebook

#13 Bismarck

@3 en @8: Ze bekeken de economische groei over 1914-1919, niet 1918-1919.

@12: Maak daar gerust van Bob Lonsberry is niet zo blij met Cuomo. Die gast voert een eeuwige hetze tegen de gouverneur.

#14 Hans Verbeek

Nog een nrc-verhaal
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/03/je-kunt-corona-ook-omarmen-a3995834
Filosoof Damiaan Denys vraagt:

Niet het virus maar de controle over het virus is onze waarachtige obsessie geworden. Zijn de maatregelen nog wel in proportie met het gevaar? Die vraag krijgt geen kans.

#16 Rigo Reus

Leuk, coronakunst (herken het origineel…) uit Rusland
https://www.facebook.com/groups/izoizolyacia/

#18 gbh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*