1. 4

  Speciaal voor degenen, die denken dat industriële voedselproductie de beste manier is om de volgende generaties te voeden.
  Over plof-pangasius en plof-zalm

  Ik betaal graag meer voor mijn voedsel als ik weet wie het geproduceerd heeft.

 2. 7

  @5: Je zal wel Fries zijn, die hebben inderdaad een ongastvrije reputatie op te houden. Verder zou ik zeggen, spreek voor jezelf. Wij willen die toeristen wel (Russen uitgezonderd, die passen beter bij Friezen).

 3. 9

  @5

  we willen dat soort toeristen hier niet.

  Met ‘dat soort’, neem ik maar aan, bedoel je de toeristen in het artikel waar je naar linkt?

  Het mondiale toerisme zal stijgen van 1,2 miljard in 2015 naar 1,8 miljard toeristen in 2030. De meeste bezoekers komen uit omringende landen: Duitsland (+12 procent), Groot-Brittannië (+ 7 procent), en België (+ 5 procent). De bezoekersstroom uit de VS en China steeg met 23 procent. Vooral de Russen houden van Nederland, met een groei van 33 procent.

  Dat zijn een boel Homo sapiens die je daar op een hoop gooit. Misschien wil je je (slechte) ervaringen met dat soort hier delen? Misschien weet je me te overtuigen en wil ik ze hier ook wel niet meer.

 4. 10

  @5 mee eens.

  10 jaar lang voeren Nederlandse steden en overheid reclame om toeristen naar hun stad te halen. Nu zij ze er, en is het teveel en moet het gespreid worden.

  https://www.youtube.com/results?search_query=visit+amsterdam+commercial

  Betalen die steden/overheden die reclame gemaakt hebben voor alle overlast in de andere steden? dacht het niet. Maar spreiding naar andere steden zorgt er wel voor dat de inwoners van die steden mogen gaan betalen voor de overflow van andere steden. ZONDER dat ze er om gevraagd hebben.

  Gewoon hypocriete onzin dit alles.

 5. 11

  @7: @8: @9:

  Heeft niks met nationaliteit te maken en alles met het SOORT toerist, het type toerist dat naar Nederland komt vanwege Amsterdam (of andere grote stad) zitten we hier gewoon niet op te wachten, er komen genoeg toeristen uit die landen hierheen, maar dat zijn de toeristen die met een camper/caravan/boot/tent komen, dat is gewoon een ander slag volk dan de mensen die voor de grote steden komen.

  Denk trouwens ook niet echt dat een toerist die voor Amsterdam komt zich naar de provincie laat lokken.

 6. 12

  @11 wat een hokjesmentaliteit. Je kan toch ook van zowel stedentrips als rust. natuur en meer landelijke toeristiek houden? En welk soort toeristen dat naar Amsterdam komt? De drugstoerist? De Wallenganger? De museumbezoeker? De persoon die die grachten wel eens in het echt wil zien?

 7. 13

  @5 t/m @12 Er zijn een handvol iconische publiekstrekkers waar de toerist voor komt. Als je een paar van die trekkers naar een stille polder zou verhuizen kon dat wel eens een flinke slok op de borrel schelen. Het Van Gogh museum naar Zundert en het Anne Frankhuis naar Westerbork. En die wiettenten noemen we GWK en gaan als GrensWietKoophuis naar de randen van het land.

  Een vette, met autobrandstof gelijke tred houdende, kerosineaccijns erbij en de ergste geluidsoverlast en alle capaciteitsproblemen van Schiphol zijn ook opgelost.
  Gratis tip: een rolkoffertax voor gebieden met kasseien.

  Verder mag Amsterdam de cruiseschepen nog wel eens overdenken. Als die steeds groter worden, moet niet het gevolg zijn dat je het kanaal verbreedt, maar dat die kolossen niet verder dan IJmuiden komen.

  Maar bovenal: stop meteen met alle marketing.

 8. 14

  @7: Niet zozeer ongastvrij, maar meer een harde kop. Er zat een toen 60-jarige Tiemersma bij een grote schaakclub in Den Haag die het kaf van het koren scheidde (om in het eerste tiental te komen). Ik moest hem in één partij drie keer verslaan. Onvoorstelbaar taai. Mijn verdere ervaring met Friezen geeft me aan dat de juiste vertaling voor “Stand and deliver” moet zijn “Wees een Fries.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren