1. 5

  @3: scherp verstand èn een goed inzicht.

  Als jij dat zo zegt, zou het wellicht waar kunnen zijn, maar uit de berichtenstroom die je plaatst blijkt dat niet. Daaruit blijkt enkel een hoge mate van vooringenomenheid

 2. 7

  @4 dat was een aardig stukje om te lezen.
  Ik moest lachen bij: “Shit. I bought some Naan. I can’t help myself.”

  Ach, het is vast niet zo heel mooi/simpel als nu geportretteerd wordt, maar misschien wel specifiek deze twee wijken. Ik ken Londen niet goed genoeg om dat te bepalen.
  Rotterdam ken ik wel. En veel hangt af van persoonlijke voorkeur. Als je moeite hebt met een halal slager en een belshop en een wat vage garage. Buurtsuper met veel groente en exotische producten. Maar ook gewoon brood en kaas. Mensen die er niet direct bijlopen als, jah, als wat? Ah, in wat je bij de C&A koopt. Een probleem hebt met groepjes jongeren op de straat. (en oudere mensen op de stoep) Dan kan een buurt er al snel ongewoon en er misschien bedreigend uitzien.
  Ook is er persoonlijke voorkeur: jaren terug, in een zekere buurt, naar een leuk huisje gekeken. Ik kreeg alleen van een bekende die daar woont, te horen. “Nou, jou kennende, ik zou het niet doen. Veel feestjes en lawaai op straat, zeker in de zomer tot laat. Ik zit er niet mee, gezellig, jij wil op tijd slapen.” En bedankt. :)

  Los daarvan er zijn wat plekken die best grimmig zijn, neem het uiterste westen b.v. Of bepaalde plekken in Zuid. Maar ook daar wonen de meeste wensen gewoon te wonen en hun ding te doen. Dus geen no-go areas.

  (En ja, ik woon in “West”. Daarvoor “op Zuid”. Eerder Noord. Ik kom niet uit R’dam)

 3. 10

  @5: Mij zou het feit dat kneistonie het beweert me eerder aan het twijfelen zetten. Gelukkig is ook objectief al meteen waar te nemen dat er sprake is van een valse dichotomie, waarmee duidelijk wordt dat de kwalificatie “scherp” eerder te maken heeft met het gif in de woorden dan het verstand van degene die ze brengt.

 4. 11

  @10: u laat een heel aparte manier van slecht begrijpen zien.

  “Een zeer goed verstand en scherp inzicht”, zo dan?

  #helpenwaarjekan is mijn motto

 5. 12

  @11: Gelukkig laat jij de gewone manier van slecht begrijpen zien. Deze twitteraar vertoont ook geen zeer goed verstand. Het feit dat hij een valse dichotomie beschrijft, is geen bewijs van enig scherp of zeer goed (of eender welke positieve kwalificatie dan ook) verstand of inzicht.

 6. 13

  @9: Paupers?

  Je kunt er inderdaad je vraagtekens bij zetten om landen er bij te nemen die economisch ver achter lopen. De meeste indicatoren zijn triest en dat betekent dat je al van tevoren weet dat het voorlopig alleen maar meer lasten voor andere EU landen zal worden. Ik vind het vooral vreemd om landen te nemen die politiek lijken op Polen en Hongarije. Met een bevolking die sterk nationalistisch is en zich dus never Europees zal gaan voelen/gedragen.

  Ik zie liever minder landen bij de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren