1. 3

  Ik vond Dune (of Duin) toen ik dat tijdens m’n puberteit probeerde te lezen niet doorheen te komen. Veel te veel personages die werden opgevoerd en een hoog ‘ok, gaat dit nog ergens naartoe?’ -gehalte. Maar misschien dat ik daar nu anders tegenaankijk.

 2. 4

  Heh, Dune is er eentje op mijn lijstje ‘klassieke boeken die ik als SF-liefhebber toch echt gelezen moet hebben maar dat waarschijnlijk nooit ga doen want gewoon geen zin en ik wacht wel op de film’

 3. 6

  @5: Bijna 3 uur lang en met reviews (wikipedia) als “This movie is a real mess, an incomprehensible, ugly, unstructured, pointless excursion into the murkier realms of one of the most confusing screenplays of all time.”

  /laat ik dan het boek maar lezen.

 4. 11

  Die eerste Dune film uit 1984 was niet alleen wat raar maar bovendien helemaal aan gort gemonteerd. Er bestaan diverse hermontages van. De beste is die uit 2012, de ‘alternative edition redux [fanedit]’, te vinden via je lokale torrentboer (7a9c12bb2dec448fe3a1d0e2641e16c7a8e158b1).

  In 2000/2003 kwam er een goede tv-serie. Twee keer drie delen, Dune en Children of Dune. In tegenstelling tot de uitzinnige film was deze serie vrij sober. De eerste drie zijn nog goed te vinden, de 2e serie lastiger.

  In 2013 verscheen over de film nog een documentaire, Jodorovsky’s Dune.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren