SG-café maandag 03-04-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 03-04-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (13)

#1 Le Redoutable

En als je dan oproept “normaal” te doen valt heel links Nederland over je heen:

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/03/ernstige-vorm-van-geweld-tegen-homostel-in-arnhem-7818199-a1552985

#2 Jos van Dijk
#3 JANC

@1: Uit het artikel blijkt niet wat je als commentaar schreef. Gelieve uw stelling te bewijzen.

#7 basszje

@6: Beetje vroeg die conclusie. Ik wilde ook zoiets al toevoegen aan mijn link, maar dat moet nog maar blijken. Geen gebrek aan opties in elk geval, we hebben Tsjetjenie en die gebieden nog, Georgie, Oekraine, Syrie, wellicht willen ze het blamen op de recente demonstraties. In Rusland kan de bom van alle kanten komen.

#8 frankw

In ander nieuws vandaag is een escalatie rond Noord Korea een stap dichterbij gekomen. Voor een keer kan ik het Trump regime niet ongelijk geven.
/gaat jodiumtabletjes halen

https://www.theguardian.com/us-news/2017/apr/02/donald-trump-north-korea-china

#9 Anoniem-naamisgekaapt-

@8 Je denkt dat ingrijpen met geweld (terwijl ze al nukes hebben) iets oplost daar?

#10 frankw

Ja, maar wel ten koste van heel erg veel. Nukes zijn misschien nog wel tijdig uit te schakelen, al zal de kernfaciliteit ook wel een Fukushima II kunnen worden. Erger lijkt me het enorme arsenaal gifgas dat Zuid Korea mag verwachten. Aan de andere kant, moet je een paranoide valse hond als Kim wel toestaan dat hij de wereld kan vernietigen? Want daar zou het huidige non beleid ook toe kunnen leiden.

#11 Olav

Ik zit hier stilletjes te juichen, want Dijsselbloem wordt door het Europees parlement een kopje kleiner gemaakt:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/dijsselbloem-unaniem-veroordeeld-door-europees-parlement-persona-non-grata~a4482545/

#12 Co Stuifbergen

@10: paranoïde ?
Volgens mij is Noord-Korea al jaren geleden door de VS een schurkenstaat (“rogue state”) genoemd.
Dat gold ook voor Irak, en we weten wat met Saddam Hoessein gebeurd is.

Het zou daarom ook kunnen dat het bewind in Noord-Korea denkt dat het aangevallen wordt als het niet over sterke wapens beschikt.
Nu beweegt Noord-Korea zich natuurlijk im een vicieuze cirkel, maar je moet eerst zien hoever je met praten komt, eer je een oorlog begint.

#13 Bismarck

@12: Dat Noord Korea en Iran van Irak geleerd hebben dat het wegdoen van massavernietigingswapens een slecht idee is (want de weg opent naar regime change) is wel duidelijk, maar dat ze inmiddels dus een andere weg bewandelen, maakt de wereld niet veiliger. Helemaal gelijk als je Bush de schuld daarvan geeft, maar als ik van rechts kom en dus doorfiets als die auto van links komt, maakt mijn gelijk de botsing niet zachter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*