SG-café maandag 02-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 02-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 basszje

Kunst op maandag, in Spijkenisse nog wel : https://twitter.com/010fotograaf/status/1323072199717171202

#2 Ronzhu

@1 Kijk, daar kan andere kunst een voorbeeld aan nemen, stelletje luiwammesen dat ze zijn, hele dag een beetje niks doen..

#3 Krekel

Niet om iets af te doen aan het feit dat de moord op Theo van Gogh super ranzig en tekenend was, maar hoeveel mensen (in Nederland of in elk geval op Sargasso) weten eigenlijk dat Els Borst is vermoord door een christelijke fundamentalist vanwege haar euthanasiewetgeving?

Ik bedoel (en dat doe ik zelf eigenlijk ook als ik eerlijk ben) in het geval van Els Borst halen we wel heel makkelijk onze schouders op en denken: Tja, ’t was een gek, wat doe je eraan? In het geval van daders met een islamitische achtergrond doen we (en wederom, ik ook als ik eerlijk ben) dat volgens mij nooit zó makkelijk.

#4 Joop

De spanning stijgt, vooral bepaalde staten waar het om verschillen ging de vorige keer van tienduizenden mensen.

COLORADO
Biden 54% ( 13)
Trump 41%

WISCONSIN
Biden 54% ( 13)
Trump 41%

PENNSYLVANIA
Biden 52% ( 9)
Trump 43%

MINNESOTA
Biden 52% ( 10)
Trump 42%

MICHIGAN
Biden 52% ( 7)
Trump 45%

FLORIDA
Biden 52% ( 7)
Trump 45%

bron; morningconsult.nl, via @pollitics_polls

Dit zijn natuurlijk polls, maar ook moeten we niet vergeten de Senaat en het Congress. Want een president die lam gelegd wordt door obstruction zoals bij (deels) Clinton en Obama, daar heb je ook weinig aan.

#5 basszje

@3: Ik wist het wel, maar het wordt inderdaad niet dagelijks herhaalt. Zo zijn er wel meer.

Het zal er mee te maken hebben dat ‘het andere deel’ hun carriere / zetels / inkomen te hebben danken aan het levend houden van de cyclus van angst en haat.

Aan mw Borst c.s. zit geen verdienmodel om het cynisch te stellen.

#6 Cerridwen

@5 en @3: Jullie zien wat je wilt zien. De moordenaar van Els Borst heeft een lange geschiedenis van gewelddadige psychoses, en dat lijkt me op de voorgrond staan en niet zozeer zijn ideologie.

Als je dan wilt vergelijken, Mohammed B lijkt meer op een Breivik of Volkert van der G: psychisch heus wel wat steekjes los, maar ideologie duidelijk op de voorgrond.

Ook de context maakt uit, er is op dit moment in nederland geen aanwijzing dat er veel Bart van U’s rondlopen, bij islamitisch terrorisme blijkt dat toch anders te liggen.

#7 Le Redoutable

Plotseling hoor ik niemand meer hoe veel beter de Duitsers het wel niet doen met hun voorbeeldige gedrag:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-valt-duitsland-toch-wel-tegen-dat-ze-net-als-de-rest-van-europa-in-een-lockdown-zijn-gekomen~b6653ac2/

En dat terwijl de cijfers bij ons al 3 dagen aan het zakken zijn:

https://www.trouw.nl/binnenland/aantal-gemelde-coronabesmettingen-daalt-voor-de-derde-dag-op-rij~b3b69345/

#8 beugwant

@7: Het zijn geen beurskoersen die bij de minste wijzigingen pardoes hypergedrag veroorzaken; het zijn nog altijd besmettingen, waarbij elke er een te veel is. Zolang N>0 zijn maatregelen gerechtvaardigd.

#9 P.J. Cokema

@7: Nou, Duitsland doet het nog steers beter dan NKL want aarzelt niet om bij stijging verdere, scherpere maatregelen te nemen. En hier maar talmen, talmen, talmen,….

En uit je tweede link:
“Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot boven de 2500 en het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg 1958. Dat is het hoogste aantal sinds begin april.”

Je hebt ze wel lekker op een rijtje, hè?

#10 P.J. Cokema

@6: Eh… ik zie toch in dat rijtje minstens 1 die even godsdienstwaanzinnig is als Bart van U.

#11 Cerridwen

@10: ‘godsdienstwaanzin’ is geen psychiatrische diagnose.

Zo ingewikkeld is het niet om het verschil tussen Bart van U en die andere drie te zien.

@9: Maar lockdown-maatregelen zijn natuurlijk ook een vorm van falen in het bestrijden van het virus, die wil je juist voorkomen. De maatregelen in Duitsland schieten dus uiteindelijk ook tekort, en dus heeft LR gelijk dat ‘we moeten doen als Duitsland!’ een groot deel van zijn aantrekkingskracht heeft verloren (en de mensen die dat riepen er ook maar een slag naar sloegen).

Ook heeft LR gelijk dat de besmettingscijfers lijken te zakken, daar hoef je toch niet ingewikkeld over te doen? Zienhuisopnames lijken ook al te stabiliseren, overlijdens zullen dan volgen.

Als je desondanks wilt betogen dat Duitsland het toch beter doet dan NL, waar ik het mee eens ben, zul je toch specifieker moeten zijn in waar dit hem dan in zit. En ook eerlijk over de beperkingen daarvan.

#12 Bismarck

@7: Nogmaals, Nederland vs Duitsland. Ze doen het VEEL beter in Duitsland.

#13 Micowoco

Finland, Senegal, Taiwan, Vietnam, Zuid-Korea, Japan en nog een paar landen die niet op de kaart te vinden zijn doen het nog beter…

#14 Jos van Dijk

@12: Dat is duidelijk. Veel beter. Maar waar ligt het aan? Ik vrees dat die vraag moeilijker te beantwoorden zal zijn.

#15 Frank789

Maurice beklaagt zich wederom over gebrek aan (wetenschappelijke) erkenning van zijn sublieme acties tijdens zijn leven en gaat daarna full Godwin:

“Ik hoop dat degenen die zich in Nederland als een gerenommeerd wetenschapper beschouwen, in de spiegel kijken en zich afvragen of het nu niet het moment is om zich massaal uit te spreken tegen de vorm van verkrachting van de wetenschap die tot nu toe heeft plaatsgevonden. Want als je dat niet doet, dan kun je later – vrij naar de burgemeesters die zich tijdens de oorlogstijd voegden naar het Duitse gezag – gebrandmerkt worden met de titel “wetenschapper in oorlogstijd”. En dat is niet alleen bepaald geen positieve kwalificatie, maar staat haaks op datgene wat een wetenschapper eigenlijk zou behoren te zijn.”

#16 lmgikke

@11 lockdown is het falen van bestrijden?

Een virus blijft terugkomen totdat je het uitroeit of totdat het iedereen besmet heeft (groepsimmuniteit).

Uitroeien kan door een vaccin of door het aantal besmettingen naar 0 terug te brengen (en mocht het toch weer opduiken, weer terug naar 0 brengen).

China laat al sinds begin vorig jaar dat een strenge lockdown werkt. Virus besmettingen naar 0. En vervolgens zeer strikt test beleid (9 miljoen in 5 dagen omdat er 12 besmettingen geconstateerd waren!) i.c.m. lokale lockdown.

Beter voor de economie, beter in de bestrijding van het virus en zoals het er nu naar uitziet overal meer bewegingsvrijheid voor haar inwoners (3 maanden strikte lockdown in China vs straks zeker 1 jaar kwakkelen met beperkte lockdown).

Maar ja, China kan natuurlijk nooit als voorbeeld genomen worden. Een niet kapitalistisch land dat de gezondheid van haar inwoners (EN HAAR ECONOMIE DUS!) voorop stelt in deze pandemie.

#17 lmgikke

@14: dat ligt aan het feit dat de Duitsers voorbereidt waren. 10 jaar geleden hebben ze al nagedacht (en in wetgeving vastgelegd) hoe men om wil gaan met een pandemie zoals deze. Derhalve daar dus geen gezever over noodwetgeving.

En gaan de Duitsers niet uit van minimale ziekenhuis capaciteit. De Duitsers gaan voor een stuk zekerheid en bijbehorende over capaciteit. Zodat hun zorgvoorziening niet bij het minste of geringste omvalt. Niet alles uitgedrukt in winstmaximalisatie en kostenminimalisatie, maar gewoon kwalitatieve eisen aan de zorg.

En dat zijn de twee belangrijkste feiten waarom Duitsland hier beter op voorbereid is.

voorbereiding is het sleutel woord. Maar goed daar moet je visie voor hebben, en dat heeft Rutte niet.

#18 Hans Verbeek

@17:

voorbereiding is het sleutel woord. Maar goed daar moet je visie voor hebben

We weten al heel lang dat er grenzen aan de groei zijn. Aardgas en aardolie zullen opraken. Net zoals het fosfaat dat we zo graag als kunstmest gebruiken in onze intensieve landbouw.

Je voorbereiden op een pandemie is een makkie.
Je voorbereiden op een leven zonder aardgas, aardolie en kunstmest is veel meer gedoe. Aan de slag :-)

#19 beugwant

@12: Toch rommelt het daar ook: https://lokalheute.de/land-hebelt-arbeitsschutz-aus-12-stunden-tage-fuer-pflegende.
Wel genoeg bedden, maar niet genoeg handen aan het bed. En op deze manier kapt de een na de ander ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*