1. 4

  Ambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) krijgen een basiscursus islam, waarin hen onder meer wordt uitgelegd hoe ze een gewone asielzoeker kunnen onderscheiden van een extremist.

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/cursus-islam-voor-immigratiedienst-alla-hu-akhbar-voor-moslims-normale-uitdrukking

  Door alle media-aandacht ontstaat soms een vertekend beeld waardoor bij bepaalde kenmerken, zoals gewaden en lange baarden, direct aan een extreme vorm van de islam wordt gedacht.

  http://www.vreemdelingenvisie.nl/vreemdelingenvisie/2016/04/ook-de-%E2%80%98gewone%E2%80%99-moslim-zegt-%E2%80%98allahu-akbar%E2%80%99

  Van Aken: ‘We hebben in de cursus uitgebreid aandacht gegeven aan dit gedachtegoed. Slechts een kleine groep militante jihadistische salafisten gebruikt geweld en valt anderen aan die niet in ‘hun’ ware islam geloven. Maar het is juist deze meest extreme vorm van het salafisme waar we in de media het meeste over horen.

  Dank je, clickbaithoernalisten! Als we jullie toch niet hadden (dan had de wereld er een stuk beter voorgestaan. /s)

 2. 6

  Jippie, in Spanje nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Was te verwachten met zo n voor Spaanse begrippen versplinterd politiek landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren