1. 2

  @1: Ik lees niets over corruptie in dat artikel. Edith Schippers heeft een nieuwe baan op een plek die kennelijk voor VVD-ers is gereserveerd. Je moet toch iets kunnen aantonen dat op corruptie wijst voordat je dat woord gebruikt.

 2. 4

  @2: Van andere landen roepen we dan altijd dat ze corrupt (of nog erger) zijn, als de vriendjes van de eeuwige regeringsleider de touwtjes in handen krijgen van de belangrijkste bedrijven in het land.

 3. 5

  @2: Er zijn wel een paar waarschijnlijkheidsverhogende factoren. Om te beginnen is DSM een bedrijf dat zijn wortels in Limburg heeft. Als je dat zo sec niets zegt, verwijs ik naar het oeuvre van onderzoeksjournalist Joep Dohmen. Of duik eens in een krantenarchief.
  Toen de DSM nog een staatsbedrijf was, werkten er grofweg twee soorten mensen. Degene die wat konden en degene die ook een gezin te voeden hadden en ergens wat hoger in de hiërarchie van het bedrijf familie hadden. Dat is intussen wel allemaal weer gesaneerd, maar het is een publiek geheim waar hier de hele regio mee is opgegroeid.
  En zodoende gaat men er in de regio maar alvast van uit dat het er is, tenzij glashard het tegendeel bewezen is.

  Edit: en @3 & @4 natuurlijk.

 4. 8

  @6: Dat doet ze niet, want de gewone witte man komt niet op straatnaambordjes. Daar moet je een bekendheid voor zijn. Bovendien is de gewone witte man levend en mag een straatnaambordje in Rotterdam pas naar een mens vernoemd worden als deze minstens tien jaar dood is.

  En met het rennen naar Wilders valt dat wel mee… slechts 4% van de stemmen gingen naar de PVV vorige keer.

 5. 9

  Toetje (ivm langdurig regime): Welk regime duurt er op het moment al het langst?
  Dat van Kim Jong Un, Maduro, Rouhani, Rutte, of Xi Jinping?

 6. 11

  @10: Poetin is dubieus (dito Erdogan), daarom had ik hem weggelaten. Zijn laatste periode als president is immers sinds korter dan Rutte…

  Maar wat ik maar wil zeggen, met de wetenschap van dit soort aanstellingen in het bedrijfsleven en de lange zittingsduren van onze regeringsleiders (zie ook de drie voorgangers van Rutte, samen zijn de vier goed voor 40 jaar regeringen, als de huidige niet voortijdig valt), heb je eigenlijk weinig fantasie nodig om stukjes te typen in de trend die we maar al te vaak over bijvoorbeeld Rusland of Turkije lezen.

 7. 13

  @11: Ik zie niet hoe Poetin dubieus is. Het is algemeen bekend dat de Medvedev-switcheroo nou niet bepaald een machtswisseling was.

 8. 15

  @14: Ik hou maar even de regeringsleider aan. In geval Iran kun je anders ook stellen dat ze er onder het regime Khamenei leven.

  @13: Maar formeel dus wel. De Russen zullen hoe dan ook concluderen dat het Regime Rutte al langer duurt dan dat van Poetin, mocht je er eens voor een RT-microfoon iets over zeggen.

 9. 17

  @6: Ach gossie. Jij bent een blanke man neem ik aan? Zit je lekker in je slachtofferrol? Ik gun het je ook. Voor je het weet ben je echt een minderheid. Ik zal je de statistieken over straatnamen besparen, dat zou je maar overstuur maken denk ik.

 10. 20

  @19: Willem Alexander is Willem de derde… de Koning is staatshoofd. Wat ben je weer lekker ignorant Karin. En zo arrogant in je onwetendheid.

 11. 21

  @20: Tenzij het staatshoofd ook regeringsleider is, is het precies dat: De kop op de postzegel. Regimes worden geleid door regeringsleiders.

 12. 22

  @20

  Willem Alexander is Willem de derde…

  Nee, dat is dus helemaal niet zo.

  Wat ben je weer lekker ignorant Karin. En zo arrogant in je onwetendheid.

  Sign of the times, onwaarheden verkondigen en die dan met beledigingen kracht bijzetten.

 13. 23

  @21: Het was half een grap (maar goed, humor heeft een #19 niet), maar half serieus: Nederland vergelijken met landen met een presidentieel systeem (Venezuela, Rusland, Iran) is appels met peren. Ja Rutte zit er langer, maar heeft natuurlijk veel minder te zeggen dan een gekozen president.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren