1. 1

  Het Amerikaanse Energy Information Agency (EIA) meldt dat de Amerikaanse steenkoolwinning in de tweede helft van 2016, toen Obama nog “de baas” was, weer begon te stijgen. Alsof de steenkoolproducenten al wisten dat Trump de verkiezingen zou gaan winnen.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2017/03/schermafbeelding-2017-03-30-om-08-03-26.png[/img]

  Of zouden de Russen erachter zitten?
  Ik verwacht dat de Amerikaanse steenkoolproduktie nog wat verder gaat stijgen. Behalve als er een nieuw Megatonnes for Megawatts programma komt, waarbij uranium uit afgedankte kernwapens kan worden gebruikt in Amerikaanse kerncentrales.
  Wordt vervolgd.

 2. 6

  @4 Nou ja, ik neem aan dat de inzet van Groenlinks zal zijn om zorgvuldige toelatingsprocedures met snel uitsluitsel te hebben, en ik kan me niet voorstellen dat ze gaan dwarsliggen bij bijvoorbeeld het terugsturen van Eritreeërs die elke zomer kans zien om thuis op vakantie te gaan. Let wel, bootvluchtelingen =/= oorlogsvluchtelingen.

  @5 De in het artikel voorgestelde maatregelen vallen toch wel mee? Financiële steun voor een televisiestation, wat studiebeurzen oormerken voor Wit Russen, discrete financiële/organisationele steun voor oppositiepartijen. Dat praat je niet over miljarden lijkt me. Of bedoel je dat de deur wordt opengezet à la Oekraïne?

 3. 7

  @4: en hoeveel daarvan zijn geen oorlogsvluchteling?
  Eenmaal binnen raak je ze weer heel moeilijk kwijt. Want dan gaan ze de procedures zolang mogelijk rekken en verdwijnen dan in de illegaliteit.

 4. 8

  @6: Nadat de bedoelde doelen zijn behaald dan gaan de sluisen open ja want tja want dan redeneren ze van wie A zegt, moet ook B zeggen (onder het mom van gedane beloften).

 5. 11

  @10: Dat is dan inderdaad wel weer de positieve kant van het verhaal, plus het is goed voor ons milieu aangezien er dan een zooi boeren zullen moeten inkrimpen of verdwijnen en dat scheelt weer in het mest probleem.
  (en het maakt misschien de mega stallen overbodig)

  Ik zeg, direct doen, win-win.

 6. 12

  @6: Knap dat je daar nog op reageert. Ik vind het wel typisch, die kruimels waar rechtse luiden zich zorgen over maken, terwijl ondertussen toch wat dingetjes lopen die potentieel meer kunnen gaan kosten (denk bv. aan de doorgeslagen deregulatie op allerlei gebieden in Trumpistan, of het angstvallige zwijgen over het H-woord, ook weer in deze formatie).

 7. 16

  @15: Waar vlammen zijn is vuur, zeg ik altijd maar.

  De vraag is niet of Trump en zijn kornuiten schuldig zijn. De vraag is waar op de schaal van in mootjes gesneden en compleet vermorzeld dit vermaledijde Trump-zooitje zal eindigen. Dat ‘er gehakt van maken’ is een soort gulden middenweg, qua voorspelling.

 8. 17

  @6 Bootvluchtelingen uit Italië komen meestal niet uit Syrië. maar uit Noord Afrika en zijn dus economische vluchtelingen en geen oorlogsvluchtelingen. We zitten al over onze taks van wat we kunnen onderbrengen en integreren, we hebben dringend een adempauze nodig. Zo lang men na drie generatie’s de regering van grootvader nog boven die van het land waar men woont stelt is er nog heel veel te doen op dat gebied.

  Dat strenger selecteren is tot nu toe faliekant mislukt, iedereen mag tot nu toe gewoon blijven al dan niet met wat omwegen. GroenLinks is niet de partij die daar verandering in gaat brengen, dat is meer een partij van generaal pardons, wat nog meer mensen aan zal moedigen in een bootje te gaan stappen op zoek naar economisch geluk.

  Als er nog zo’n record immigratie stroom komt als de afgelopen jaren, dan is Wilders de volgende keer echt de grootste. Dat nu eens goed gaan regelen is top prioriteit voor de komende regering, dat is veel belangrijker dan een windmolentje meer of minder en een voltooid leven regeling waar de uitvoerende artsen toch niets in zien.

 9. 18

  @17: De LPF was het anders die die pardonregeling aanvroeg. Maar dat terzijde. Ik meen toch echt dat er oorlog is in landen als Mali, Zuid-Soedan, Somalië, maar ook Boko Haram in Nigeria, Kameroen, Niger en Tsjaad? Of conflicten zoals in Ethiopië, Burundi en Congo?

 10. 19

  @18: Libië en Soedan zijn ook niet helemaal rustig en het schijnt dat er in Egypte, Algerije, Eritrea en Marokko best wel wat problemen voor je zijn als je de verkeerde ideologie aanhangt, of weigert om dwangarbeid te verrichten. Maarja, als je plaatselijke dictator dreigt je op te sluiten of te laten verdwijnen en je vlucht, dan ben je natuurlijk toch een economische vluchteling, want zo rolt men inmiddels ook al bij de VVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren