1. 4

  @2: Toevallig net gelezen. Ik hoop dat hij zijn zaak flink doorzet en de boel eens flink opschudt want hij staat erg sterk. Maar dan krijgt hij waarschijnlijk toch heel veel collega’s tegenover zich.

  Ik ben geen psychiater maar ik ben wel verbaasd dat deze agent, die zelfs training in undercover heeft ondergaan, PTSS oploopt na dit incident.

 2. 6

  @4: niet het incident maar juist de afhandeling kan dan tot PTSS leiden ja, omdat er geen “wij” meer is om op terug te vallen, terwijl al die training daar om draait.

  Maar het incident is ook echt heel erg grof, een plotselinge en volledige ontkenning van en minachting voor iemands identiteit door een behoorlijk grote groep collega’s.

 3. 7

  @6:
  Lang geleden, in de tijd van Pim Fortuyn, is er al eens een onderzoek gedaan naar het stemgedrag van agenten. Toen bleek een groot deel op Fortuyn te stemmen. Het zou interessant zijn om dat onderzoek nog eens te doen. Ik ben benieuwd of Peter Breedvelds benoeming van de politie als “De gewapende tak van de PVV” klopt….

 4. 10

  @6: Ik snap niet dat een volwassen undercover agent, die toch de nodige spannende, gevaarlijke en intimiderende situaties mag verwachten, zich laat intimideren door een bullebak van een brigadier waarvan je weet dat hij de volgende morgen grandioos op zijn bek zal gaan.

 5. 12

  Mr Ooijer, dank voor de verbijsterende link @2. Het beeld van een gevoelige, communicatieve agent met inlevingsvermogen rijst op. Dat hij door zijn mede-agenten zo wordt behandeld en dat het een aangifte vergt om tot actie te komen is een goede illustratie van de deplorabele staat waar ook een deel van onze politie in verkeert. Hoe veel van dit soort incidenten zouden er nodig zijn voordat er daadwerkelijk werk wordt gemaakt van het institutioneel racisme binnen de politiemacht?

 6. 13

  Toch wel vreemd dat een agent -al dan niet buiten diensttijd- geen identificatie kan tonen, maar een agent als hij een burger aanhoudt die dat ook niet kan, wel kan meenemen naar het bureau wegens het niet kunnen tonen van een ID. En nu verwacht hij opeens een andere behandeling dan een gewone burger moet ondergaan? Misschien wel eens goed dat een agent eens een koekje van eigen deeg krijgt.

 7. 15

  @13: Een aantal agenten die iemand wél arresteren en bewust een nacht in de cel te gooien vanwege het “zich voordoen als agent”, maar niét een paar minuten de moeite te nemen hun eigen bestand te raadplegen, zijn gewoon misdadig bezig.

 8. 17

  @16: dat schrijf ik niet. Een politieagent moet hetzelfde behandelt worden als een burger.

  @14: Nergens lees ik -ook niet bij andere media die erover berichten- dat het zou gaan om politie-ID, maar om ‘normale’ ID. In dat geval zou er dus ook geen uitzondering moeten worden gemaakt.

 9. 18

  @17: Ze hadden al een nieuwe afspraak gemaakt en hij was al onderweg naar de uitgang. Hij is niet aangehouden vanwege het niet tonen van een id, maar om het zich voordoen als agent.
  Ik ken de normale gang van zaken niet precies, maar als je mee moet naar het bureau vanwege het niet hebben van een id, dan checken ze volgens mij daar wie je bent en mag je naar huis als het klopt.
  Dat id checken was nu niet nodig want hij was immers beschuldigd van het zich voordoen als agent en zo konden ze hem lekker een nachtje in de cel gooien.

 10. 19

  @11: [ bedoel je dat hij terug had moeten meppen? Oh, dat bedoel je niet ]
  Als je meteen ziet dat ik dat nergens beweer, waarom schrijf je het dan toch nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren