1. 1

  Een artikel, dat analyseert hoe het katholiek conservatisme en het evangelisch fundamentalisme samenwerkt in apocalyptisch denken – globaal maar mn. in de VS – en hoe Franciscus I zich er politiek tegen te weer stelt.

  Door de hoofdredacteur van La Civiltà Cattolica en de hoofdredacteur van de Argentijnse versie van L’Osservatore Romano, een presbyteriaans pastor (opmerkelijk).

  (en hier mijn vertaling)

 2. 2

  De Volkskrant juicht voor Trump, hij haalt banen naar de VS!!!
  https://www.volkskrant.nl/buitenland/trump-lost-verkiezingsbelofte-in-nieuwe-industriebanen-door-komst-electronicagigant-in-rust-belt~a4508430/
  Jammer dat journalisten niet meer verder kijken dan hun neus lang is:
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-27/america-and-the-foxconn-dream
  Foxcon is bekend om zijn toezeggingen fabrieken te bouwen maar dat toch niet te doen. Ondertussen geven staten miljarden aan Foxcon. Wordt Trump hier opgelicht of de Amerikaanse bevolking?

 3. 5

  @4

  De methode klinkt eenvoudig: fijngemalen ijzer wordt verbrand, waardoor energie vrijkomt die de motor kan aandrijven. Wat overblijft is roest. Dat wordt niet uitgestoten maar opgeslagen. Als je daar bij hoge temperatuur waterstof doorheen blaast heb je weer nieuwe brandstof.

 4. 6

  Een hele interessante ontwikkeling. Beleid voeren waarvan je weet dat het mensen beschadigt of dood laat gaan. Zou zo maar eens kunnen leiden tot veroordeling. Een hele hele goede tegen ontwikkeling in de wereld waar de miljardairs het voor het zeggen lijken te hebben. Als het zo ver komt dan hebben de Neoliberalen in de VK (en hopelijk elders ook) reden om zich eens te bekommeren om wat ze aanrichten.

  http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/grenfell-tower-fire-latest-news-corporate-manslaughter-kensington-council-kctmo-met-police-a7863616.html

 5. 8

  @5: En waterstof (en “hoge temperatuur”) hebben we wel oneindig op voorraad? IJzerpoeder is geen brandstof, maar op zijn best een energiedrager.

 6. 9

  @8

  We zijn toch ook op zoek naar energiedragers? De huidige batterijen voldoen niet. Volgens mij draait veel problematiek er om, om wind en zon in een energiedrager vast te leggen. Liefst een energiedrager die milieuvriendelijk is en heel lang mee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren