1. 1

  http://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10305529/vvd-duidelijkheid-over-oorzaak-toename-verkeersslachtoffers
  De toename van het aantal verkeersslachtoffers is volgens de VVD niet te wijten aan de hogere maximumsnelheden. Nee, er moet meer onderzoek worden gedaan.
  Op de een of andere manier deed dit berichtje me aan René Leegte denken. Die vertelde openlijk in de trein dat er meer onderzoek moest komen naar de relatie tussen de bevingen en de gaswinning in Groningen, als truc om de boel te vertragen. ( http://www.dvhn.nl/archief/Partijgenoot-Ren%C3%A9-Leegte-schaadt-vertrouwen-in-VVD-20848942.html ) Is dit een standaardstrategie van de VVD???

 2. 2

  @1.

  We hebben het hier eerder over gehad op Sargasso, en toen bleek dat het aantal ongelukken ook sterk was gestegen op andere maximum snelheden. Daarbij werd gedacht aan oorzaken als bellen/appen enz. achter het stuur en de bejaarde medemens.

 3. 4

  De meeste VVD ers zijn hardwerkende mensen, die terecht er op wijzen dat er eerst geld verdient moet worden en dan pas kan er gedacht worden aan ontspanning. En daarvoor moet de infrastructuur worden aangepast, dus snellere verbindingen. Die geitenwollensokken gaan maar in de trein zitten.

 4. 6

  VVD’ers zijn over het algemeen zeker geen mensen die harder werken dan de rest. Meestal zijn het mensen die door geluk of netwerk op een betere plek zitten dan anderen en neerkijken op de rest. Die van zichzelf vinden dat ze “er hard voor hebben gewerkt” en dat anderen dat dan “ook” maar moeten doen. Mensen die vinden dat de regels niet voor henzelf gelden maar alleen voor anderen en op die manier hun corrupte aard goedpraten. Niet voor niets voert de VVD elk jaar de politieke integriteitsindex van de Vrij Nederland met de meeste misstanden aan.
  https://www.vn.nl/de-politieke-integriteitsindex-2015/

 5. 7

  @6.

  Heb je bewijs? Want het zijn niet alleen villabewoners en graaiers meer bij de VVD. Wel mensen die voorstander zijn van eigen verantwoordelijkheid, en geloven dat als het individu zich ontwikkelt de maatschappij dat ten goede komt. In plaats van betutteling en pamperen. Beslissen over en leven van andermans geld (belasting) dat moet geminimaliseerd worden. En is een goed uitgangspunt.

 6. 8

  De meeste van mijn vroegere collega’s waren VVD’ers die vonden dat ik te hard werkte: workaholic, de boog kan niet altijd gespannen staan, etc. Waarop ik weer antwoordde dat ik ze te utilitair vond. Watte? Zie J.S. Mill. Enfin, we mochten elkaar graag in de maling nemen. Jorritsma, een mms meisje, wilde ooit 50 miljard in de infrastructuur steken. De sociale potten moesten leeg. Zalm veranderde in die dagen van hoogconjunctuur (lees: neoliberaal delirium) stiekem de budgetregels achter de begroting voor neoliberale hobbies. Midden jaren ’90 kon ik sommigen van die lui nog wel overtuigen om op Van Mierlo te stemmen. Frits deed het niet goed, vonden er opmerkelijk veel. Vijf jaar later was er geen houwen meer an.

 7. 9

  @7: Grappig, #6 eindigt zijn post met bewijs en de jouwe begint met de vraag naar bewijs… Je lijkt wel een VVD’er (ik wil graag nog wat onderzoek zien, voor ik me mijn hobby’s laat afpakken).

 8. 10

  @9.

  Hard werken en integriteit hebben niets met elkaar te maken. Ik denk dat Jos van Rey helemaal geen luilak bijvoorbeeld is. Maar een ondernemer die in de wielen wordt gereden door wetten en regelgeving. De enige mensen die zich teveel aan de regels houden (of graag aan anderen opleggen met de nodige willekeur en leedvermaak) dat zijn ambtenaren. De fraude die daar voorkomt is vele malen erger dan een ondernemer die de fout in gaat. Want een ambtenaar wordt betaald van gemeenschapsgeld.

 9. 11

  @4: Het ligt iets anders. Bij de VVD zegt men dat er eerst geld moet worden verdiend voor de baas, voordat men zich mag ontspannen. Bedenk ook dat werkgevers heel lieve mensen zijn. Ze géven mensen werk. Werknemers zijn daarentegen heel inhalige type’s. Ze némen het werk omdat ze dat nodig hebben, maar ze willen er ook nog voor betaald worden. Daar komt ook nog eens bij dat ze nauwelijks de waarde van geld kennen. Zo gauw ze ook maar iets ontvangen geven ze het weer uit. En dat doen ze in de vrije tijd die hun baas hen heeft geschonken.

 10. 12

  @10: “De fraude die daar voorkomt is vele malen erger dan een ondernemer die de fout in gaat. Want een ambtenaar wordt betaald van gemeenschapsgeld.”
  In Nederland de meeste ondernemers ook (Van Rey en zijn vrienden zijn daar goede voorbeelden van). Dat “in de wielen wordt gereden door wetten en regelgeving” is dan maar al te vaak een ondernemer die een manier heeft weten te vinden om disproportioneel veel gemeenschapsgeld op te maken.

  “Hard werken en integriteit hebben niets met elkaar te maken.”
  Vinden dat je hard werkt en integriteit daarentegen…

 11. 13

  @11.

  Jij leeft nog in het oude patroon baas – werknemer. Gelukkig hebben we ook zelfstandigen, die geen baas willen of nodig hebben. Dan ben je ondernemer. En het mooiste is natuurlijk als je geen zeurpieten in dienst hoeft te nemen.

  @12.

  Correctie: als je de belasting nog niet heb betaald, is het nog geen gemeenschapsgeld. Dat is een veel gemaakte ambtenarenfout, eerst mooie plannen, dan pas kijken hoe groot is het budget. Dan later verhogen ze maar weer de lokale belasting of halen ze het uit andere potjes.

 12. 14

  Erdal Balci ‏@ErdalBalci9 · 3 u3 uur geleden

  Gerenomeerde Turkse columnist Yalcin Dogan spreekt het vermoeden uit dat DENK in opdracht van Tayyip Erdogan is opgericht.

 13. 15

  @13: Werknemers en ondernemers komen met elkaar overeen dat ze “nemers” zijn. Geven is mooier dan nemen. Ik stel gratis (dus ik geef ook) mijn bankrekening beschikbaar om geld te geven aan mij. Ik zal vervolgens dat geld weer geven aan de eerste de beste kroegeigenaar of (mooie) meid.

 14. 16

  @13:
  Bij VVD-bijeenkomsten komen de ondernemers en ambtenaren samen zodat de ondernemers via het VVD-netwerk korte lijntjes hebben naar het gemeenschapsgeld. Kijk eens dieper naar de lobbyindustrie die om de VVD heen hangt met als voorbeeld de bouw, zorg of de JSF. Hard werken? Geïnstitutionaliseerde corruptie bedoel je.

 15. 17

  http://www.vox.com/2016/5/26/11774482/venezuela-socialist-collapse

  Interessant artikel over hoe het chavismo nu Venezuela de ondergang in trekt.

  Venezuela is in the midst of a stunning social, political, and economic collapse. The country of 30 million people is facing dire food and medicine shortages, frequent power outages, serious political unrest, the world’s highest inflation rate, rampant violent crime, and one of the world’s highest murder rates. Earlier this month, Venezuela’s president, Nicolás Maduro, declared a state of emergency.

  In short, Venezuela has become the world’s most visibly failing state.

  It wasn’t supposed to go like this. Not so long ago, Venezuela’s socialist revolution attracted its share of fellow travelers — first-world idealists hungry for the next earthly utopia. Those folks are thin on the ground these days.

  Here, then, is the story of how a relatively wealthy, relatively sophisticated country suddenly imploded under the weight of its own terrible choices — and why the worst may still be to come.

 16. 18

  @13: “Correctie: als je de belasting nog niet heb betaald, is het nog geen gemeenschapsgeld.”
  Ontcorrigeer dat maar. Ik heb het over het feit dat de overheden de grootste opdrachtgever zijn in Nederland (en dat geldt ook typisch voor de van Rey kliek). Weinig ondernemers die niet voor een belangrijk deel van overheidsopdrachten (en dus gemeenschapsgeld) afhankelijk zijn voor hun inkomsten. Tel daarbij op dat diezelfde ondernemers de overheid waar en wanneer het maar kan (al dan niet legaal) zo veel mogelijk bedotten en geld aftroggelen en ziedaar de grootste bron van corruptie in Nederland.

 17. 19

  In het eerste kwartaal van 2016 werd er in Nederland 13,34 miljard kuub aardgas gewonnen. Iets meer dan de helft van de produktie in het eerste kwartaal van 2015. Ondanks die scherpe daling was dat nog net voldoende om in de binnenlandse vraag te voorzien (11,65 miljard kuub).
  Ik ben benieuwd of NL in het eerste kwartaal van 2017 ook nog zelfvoorzienend zal zijn.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/05/schermafbeelding-2016-05-26-om-15-35-57.png?w=625[/img]

 18. 21

  Sowieso, die typeringen van Joop over de VVD (hardwerkend en voorstanders van eigen verantwoordelijkheid) zijn in directe tegenspraak met vele, vele voorbeelden in/rond de partij en hun poltieke uitgangspunten uit het recente verleden.

 19. 23

  @22: De werkelijkheid doet zeer he? Er zijn zeer snel van de afgelopen 5 jaar twintig+ voorbeelden te noemen. Of het gaat om de verloren bonnetjes, om de billboards in Limburg, de schaduwboekhouding van Koop Tjuchem of voorzitterschappen van VVD-ers bij banken die niet zo goed draaien.

 20. 24

  @22: inhoudelijk kun je het niet tegenspreken (hoewel, VVD’ers en feitelijkheden zijn niet zo’n goede combinatie), dus dan maar op zo’n goedkope wijze je gram proberen te halen. Best sneu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren