1. 2

  @1: Inderdaad interessant dat “Dublin” niet zo functioneert als de bedoeling was.

  Overigens is natuurlijk belachelijk dat EU-landen niet samen de opvang van asielzoekers willen regelen, nu komen de grootste lasten bij landen die aan de Middellandse Zee grenzen, of het meest geliefd zijn bij vluchtelingen.

 2. 5

  @3 en @4: Het opmerkelijke nieuws lijkt me toch niet een enkele kapotte thermometer (je zou voor minder), maar eerder dat het in zo’n beetje het hele zuiden en oosten van het land boven de 40 graden is geworden. De officieel gemeten max is nu 40.7.

 3. 6

  @5: Opmerkelijk is het inderdaad. En dan die sprong van 38,6 naar 40,7.

  Oh en over een sprong gesproken… Ik herinner me hete zomer(s) in ’75 of ’76. Dat was afzien. En toch, de temperatuur kwam nergens boven de 35 graden. Think about it.

 4. 7

  Jammer van dat foutje in Deelen. Dat krijgt nu meer aandacht dan het nieuwe record.
  Samen met de homogenisatie van de niet-zo-perfecte meetreeks in De Bilt ontstaat bij mij nu toch het beeld dat de temperatuurmetingen niet zo betrouwbaar zijn. Het blijft mensenwerk

 5. 8

  het beeld dat de temperatuurmetingen niet zo betrouwbaar zijn.

  Tuurlijk. Dat er een foutje in een meting zit dat er binnen de kortste keren uit wordt gehaald bevestigt, samen met het feit dat de inhomogeniteiten in meetreeksen zorgvuldig worden onderzocht, jouw bij voorbaat vaststaande mening. Maar jouw vooringenomenheid is hier algemeen bekend, dus dat zal niemand verbazen.

  Het enige dat me wel blijft verbazen is dat je zelf nog steeds niet door hebt hoe dik die vooringenomenheid er bovenop ligt.

 6. 9

  @7: [ Dat krijgt nu meer aandacht dan ..]

  Precies! En van wie? Van Verbeek. Van de complotdenkers.
  Die grijpen elk foutje aan om twijfel te zaaien want bewijzen van het tegendeel hebben ze niet en zelf meten doen ze niet. Ze zijn te lui of ze weten van te voren dat ze geen betere cijfers dan het KNMI kunnen leveren. Kies maar.

  Nobody is perfect, maar de overheid en officiële instanties moeten dat van de complotdenkers wel zijn.

 7. 11

  Als ik me niet vergis plaatste jij zelf bij het oude record al vraagtekens.

  Ik gaf met argumenten aan dat dat meetstation niet voldeed aan de normen die men tegenwoordig hanteert. En dat niet direct te zeggen welke invloed dat had op die mening. Dat is een argument. Geen inhoudsloze, suggestieve, vooringenomen bullhsit, zoals:

  soms willen mensen zo graag dat een record gebroken wordt of hun theorie bewijzen, dat ze de natuur een handje helpen.

 8. 13

  @10: “soms willen mensen zo graag dat een record gebroken wordt of hun theorie bewezen wordt, dat ze de natuur een handje helpen. Dat is geen mening, dat gebeurt gewoon. Zelfs in de wetenschap.”
  Sorry Hans Verbeek, maar je loopt er echt om te smeken om verkeerd begrepen te worden. Dit is inmiddels zo vaak gebeurd dat ik vermoed dat er sprake is van zeer kwade opzet van jouw kant.

 9. 14

  @13 het gedrag van Hans Verbeek is het gedrag van een Troll.

  Troll roept A (iedereen kan het lezen!), en als daarop door gediscussieerd wordt, dan roept de Troll B / Ik ben verkeerd begrepen.

  Dat is het doodslaan van elke discussie, en wat blijft hangen? de suggestieve reactie van Dhr. Hans Verbeek.

  Mission Accomplished.

  Oplossing? totaal negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren