1. 4

  Is hier op sargasso al iets verschenen/ reacties op de speech van badmuts Oprah Winfrey tijdens de Golden Globes? Want daar ging volgens kenners op sociale media een soort van “presidentiële kredietwaardigheid” van uit. En na Schwarzenegger en Trump is the sky the limit. Het leek wel een voice-over van een animatiefilm of die gozer van Nat.geo die het met betoverende stem over het ontstaan van het universum heeft…waarom kan die bruine gemodificeerde kut haar muil niet gewoon houden en met haar bijeen gesprokkelde miljarden een weeshuisje in Afrika oprichten…of zo.

 2. 8

  @3: Dus die staats-terroristen uit Zoetermeer breken in, in universiteits computers van Rusland – wat volgens nato standaard een oorlogshandeling is – om vanuit daar cozybeartje te spelen en zo Rusland in diskrediet te brengen!

  Het hacken van de DNC lukte ze waarschijnlijk niet 1 2 3 daarom heeft de AIVD een mol vooruit gestuurd met D66 kamerlid Wassila Hachchi!

 3. 10

  @9: kut he als blijkt dat wij geen haar beter zijn als de Russen, maar vooral blijven roeptoeteren hoe slecht die Russen wel niet zijn, een geheid recept voor een fikse oorlog met Rusland.

 4. 11

  @10: De AIVD heeft het spoor van Nederland hackende hackers gevolgd en is zo in het netwerk van Cozy Bear terrecht gekomen, niet andersom. Bij de Putin adept Bolke is de politie geen haar beter dan de inbreker als zij deze daadwerkelijk oppakt. De “geheid recept voor een fikse oorlog” logica van de laffe NSB-er Bolke gaat alleen niet op als de Russen zelf grensverleggend hacken want dan doet whataboutery iedereen het.

 5. 12

  @11: Juist ja, whataboutery. Omdat de Russen hacken dan is het best wel oke dat wij dat ook doen!
  Alleen met dat verschil dat de AIVD de politie is en de FSB de inbreker…
  Jou fascistiese baggerhaat is echt verbluffend! IRL word je zeker aangesproken met Alexander Pechtold?

 6. 13

  @11: nee sukkel want als je goed had gelezen dan wist je dat de aivd cozy bear al gehacked hadden VOOR deze de VS gehacked hadden.

  En volgens mij heeft de commissie van Traa daar al op geantwoord, nee de politie mag zich niet van dezelfde methodes bedienen.

  En daar komt nog eens bij DE AIVD IS NIET DE POLITIE VAN DE WERELD, DE BEVOEGDHEDEN VAN DE AIVD STOPPEN BIJ DE GRENS.

 7. 14

  @13:

  nee sukkel want als je goed had gelezen dan wist je dat de aivd cozy bear al gehacked hadden VOOR deze de VS gehacked hadden.

  Wie leest er nou niet goed?

  De AIVD heeft het spoor van Nederland hackende hackers gevolgd

  En daar komt nog eens bij DE AIVD IS NIET DE POLITIE VAN DE WERELD, DE BEVOEGDHEDEN VAN DE AIVD STOPPEN BIJ DE GRENS.

  Leugenaar:

  Het team doet aan CNA, dat staat voor Computer Network Attack. Deze hackers mogen offensieve operaties uitvoeren: vijandige netwerken aanvallen en binnendringen.

  https://www.volkskrant.nl/tech/hackers-aivd-leverden-cruciaal-bewijs-over-russische-inmenging-in-amerikaanse-verkiezingen~a4561895/

 8. 15

  @14: ben je nou zo dom of doe je nou zo dom, Nederlandse wetten gelden niet in het buitenland, de AIVD is niet bevoegd on buitenlandse computers te hacken, dat is gewoon een misdaad in het betreffende land.

  Dat de Nederlandse regering die ‘bevoegdheid’ aan de AIVD geeft maakt het nog niet legaal, zou een mooie bende worden namelijk.

  Het moment dat de AIVD ook maar 1 teen over de grens zet gelden NL wetten niet meer, en zoals grutte pier al aangaf, de NAVO beschouwd dit soort dingen als agressie.

 9. 17

  Onze overheid mag doen wat ze nodig acht om onze veiligheid te waarborgen zolang het niet ten koste gaat van de eigen burgers. Hacken en spioneren van anderen zijn daarbij heel bruikbaar.

 10. 18

  Informatie bemachtigen die niet voor hen is bestemd is zo ongeveer de core business van inlichtingendiensten. En dat lukt zelden als ze zich helemaal aan de wet houden. Ik geloof niet dat Russiagate draait om de vraag welke geheime diensten zich keurig aan de wet houden en welke niet. Natuurlijk hacken ze allemaal.

  Bij Russiagate gaat het om beïnvloeding van de verkiezingen in de VS door de Russische geheime dienst. En vooral: om het feit dat één van de campagnes actief en bewust samengewerkt lijkt te hebben met die Russische geheime dienst.

  Gedoe over welke inlichtingendiensten zich wel of niet aan de regels zouden houden is van de talloze red herrings die steeds weer in het debat worden gegooid. Een propagandatruc om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak.

 11. 19

  @16: Leugenaar: dat staat er wel in alleen het komt jou niet goed uit dat te lezen.

  @15:

  ben je nou zo dom of doe je nou zo dom, Nederlandse wetten gelden niet in het buitenland, de AIVD is niet bevoegd on buitenlandse computers te hacken, dat is gewoon een misdaad in het betreffende land.

  Het in Nederland hacken door Cozy Bear was inderdaad een misdaad en dan is de AIVD bevoegd dat tuig op te sporen en in de gaten te houden.

  Wel erg hypocriet allemaal bij jou; alles wat de hackers van Putin doen is prima want dan kom jij als Putin’s desinformatieve propaganda boy weer met je whataboutery maar zodra daar actie tegen wordt ondernomen dan “mag dat niet”. Een uiterst dubbele moraal, altijd in het belang van Putin, ligt er allemaal wel heel dik bovenop, over dom gesproken.

  de NAVO beschouwd dit soort dingen als agressie.

  Inderdaad, dat had jij ook moeten roepen bij het hacken van stemmachines, email van democraten, etc. in de VS om daar de democratische verkiezingen te manipuleren. Dat was ongekend en tot nu toe een no-go area. Maar dan is de whataboutery Putin adept niet thuis; totaal ongeloofwaardig.

 12. 20

  @15:

  Dat de Nederlandse regering die ‘bevoegdheid’ aan de AIVD geeft maakt het nog niet legaal, zou een mooie bende worden namelijk.

  Welke geheime dienst maakt er dan volgens jou geen “mooie bende” van ??
  ;-)

 13. 21

  @19:

  Het in Nederland hacken door Cozy Bear was inderdaad een misdaad en dan is de AIVD bevoegd dat tuig op te sporen en in de gaten te houden.

  IN NEDERLAND KNURFT, NIET IN RUSLAND, DAT IS NAMELIJK OOK EEN MISDAAD.

  En nogmaals, er staat duidelijk in het stuk dat de AIVD een russisch netwerk hackte dat NAAST het cozy bear pand zat, dan be je niet aan het ‘volgen’ dan ben je gewoon aan het scannen.

  EN ik roep al vanaf het begin dat iedereen elkaar loopt te hacken, als jij echt zo naief bent om te geloven dat wij de Russen niet hackten lang voor de verkiezingen dan ben je vast wel geinterreseerd om de Erasmus brug van me te kopen.

 14. 22

  @17:

  Onze overheid mag doen wat ze nodig acht om onze veiligheid te waarborgen zolang het niet ten koste gaat van de eigen burgers. Hacken en spioneren van anderen zijn daarbij heel bruikbaar.

  Dan moet je ook niet zeiken als je zelf slachtoffer wordt van dergelijke praktijken van andere landen.

  Moord en brand schreeuwen sommigen hier als ze er achter komen dat andere landen ons hacken.

 15. 24

  @21: Kijk doe je het weer; iedereen hackt maar pas als dat bij jouw grote fascistische held Putin gebeurd loop jij te janken dat het een recept voor oorlog is, een misdaad, agressie, dat de AIVD niet de politie van de wereld is en dan weet jij opeens wel wat regels en grenzen zijn. Allemaal zo hypocriet als de pest en een ongelooflijke dubbele moraal, @22 is dan ook niets meer dan zielig stuk projectie.

  Dat iedereen hackt weet ik ook maar wat Putin met hacken in de VS heeft gedaan gaat heel veel verder dan dat; dat is weaponizing gehackte informatie en het hacken van stemmachines om verkiezingen te manipuleren en dat was altijd een no-go area, dat deed je niet. Dat is niet voor eigen gewin informatie verzamelen maar een openlijke aanval op een democratische rechtsstaat en dat kan met alle rede opgevat worden als een oorlogshandeling, niet het terug hacken van de AIVD.

  En nogmaals, er staat duidelijk in het stuk dat de AIVD een russisch netwerk hackte dat NAAST het cozy bear pand zat, dan be je niet aan het ‘volgen’ dan ben je gewoon aan het scannen.

  Ga eens leren lezen man, Cozy Bear zit/zat in een universitair gebouw NAAST het Kremlin, als dat al te moeilijk voor dat breintje van jou is.

 16. 25

  @24:

  Dat iedereen hackt weet ik ook maar wat Putin met hacken in de VS heeft gedaan gaat heel veel verder dan dat; dat is weaponizing gehackte informatie en het hacken van stemmachines om verkiezingen te manipuleren en dat was altijd een no-go area, dat deed je niet

  Woehahaha, no go, de eerste variant hiervan is door de VS in de jaren 40 al gedaan toen ze dirt van onwelgevallige Italiaanse politici openbaarden.

  De V.S. rommelt al 70 jaar in verkiezingen van andere landen, ze geven zelfs openlijk toe dat ze Jeltsin geholpen hebben om de verkiezingen te ‘winnen’, onder welke steen leef jij eigenlijk?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_general_election,_1948#Superpower_influence

  Echt man, lees eens een keer wat, de VS is echt niet zo onschuldig als jij denkt en het meeste wat Rusland nu flikt zoals beïnvloeding, omkoping, etc etc is uitgevonden door de V.S.

  Nu krijgen ze echter een koekje van eigen deeg en is de wereld te klein, hoe hypocriet ben je dan.

  En zal ik je nog eens een ‘geheimpje’ vertellen, het bemoeien van de V.S. in Syrie sinds de jaren 40 van de vorige eeuw is de DIRECTE aanleiding dat de familie Assad daar de macht kon grijpen.

  De brute burgeroorlog daar is feitelijk een direct gevolg van het int. beleid van de V.S.

 17. 26

  @25:
  “De V.S. rommelt al 70 jaar in verkiezingen van andere landen”

  Tsja, dat is niet zo mooi. Maar wat heeft dat eigenlijk te maken met waar we het hier over hebben, namelijk over het Russische gerommel ? Of … ga je hier beweren dat het eigenlijk welk ok is om te rommelen, omdat de VS dat ooit heeft gedaan ? Net zo als, laten we zeggen, het is prima om iemand te vermoorden, want Jantje heeft gisteren ook iemand vermoord ?

 18. 27

  @26:

  Op 15 maart 44 v. Chr. overleed Julius Ceasar. De gehele Senaat van Rome ging om de heerser heen staan. Ze hadden een complot gesmeed waar iedereen aan meedeed, ook Brutus (et tu Brute?). Senator Casca stak Caesar als eerste. In totaal werd hij 23 keer gestoken. Het resultaat: Caesar was vermoord. Iedereen was schuldig, dus niemand was schuldig.
  Nu, aangezien jij de beste van je klas was betreffende begrijpend lezen zul je deze toch ook wel hebben meegekregen neem ik aan?

 19. 28

  @27:
  Lol … je weet denk ik wel wat mijn reactie hierop gaat zijn, namelijk simpelweg de vraag herhalen die ik ook aan je alter ego Bolke heb gesteld:
  Maar wat heeft dat eigenlijk te maken met waar we het hier over hebben, namelijk het Russische gerommel ?

 20. 29

  @27:
  “aangezien jij de beste van je klas was betreffende begrijpend lezen”

  Arme ziel. Heb je er nog steeds een trauma van dat je steeds onvoldoendes kreeg voor begrijpend lezen ? Het is een nogal emotioneel onderwerp voor je, kennelijk, want je blijft er op terugkomen …

 21. 30

  @28:

  Waarom herhaal je je vraag? Het is toch wel redelijk bekend dat iedereen iedereen hackt, bespioneert et cetera….? Dat inzicht doet jouw vraag toch irrelevant worden? Waarom wil je zo graag dan dat anderen een moreel oordeel over deze Russische praktijken vellen terwijl het slachtoffer in deze wellicht nog schuldiger is…. Het is alsof je ons slechts één persoon wilt laten veroordelen van een groepsverkrachting waarbij het slachtoffer de democratie is. Dat is hypocriet.

  @29:

  Je hebt pas een uur geleden ofzo gepost man, wat zwets je nu?

 22. 31

  @30:
  “Waarom herhaal je je vraag?”
  Omdat het de enige mogelijke reactie is op wat jij beweert. Wat heeft Julius Caesar in godsnaam te maken met hacken in de 21e eeuw ?

 23. 32

  @30:
  “Je hebt pas een uur geleden ofzo gepost man, wat zwets je nu?”
  Tsja, jullie blijven er maar op terugkomen. Kennelijk is het heel erg belangrijk voor jullie. Ik vermoed dat het jalouzie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren