SG-café donderdag 22-12-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 22-12-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (17)

#1 Hans Verbeek

Nederland wordt steeds afhankelijker van geïmporteerde fossiele brandstoffen. We importeren meer steenkool en ook steeds meer aardgas.

[img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/12/schermafbeelding-2016-12-22-om-08-46-30.png[/img]

#2 Gert

In Noord-Holland geldt vanaf 1 maart 2017 een verbod op varend ontgassen van benzeen en benzeen houdende ladingen. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft 20 december ingestemd met de wijziging van de provinciale milieuverordening.

#3 Krekel

Interessant interview over Nietzsches politiek (en hoe die zich verhoudt tot het nu, met name Trump & Brexit) met de auteur van een recent verschenen (maar onschappelijk geprijsd) boek daarover.

Het interview zou waarschijnlijk interessanter geweest zijn interviewer en geïnterviewde het niet zo vreselijk met elkaar eens waren, maar niettemin wel te hachelen …

http://www.vox.com/conversations/2016/12/20/13927678/donald-trump-brexit-nietzsche-democracy-europe-populism-hugo-drochon

#4 Le Redoutable

Nieuw bewijs Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen zowel als in de oorlog in Oekraïne.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/nieuw-bewijs-russische-inlichtingendienst-achter-hack-democraten~a4438603/

#5 Geband van Joop

@3: Je moet oppassen met filosofen want dan kom je op mijn terrrein, haha, maar het interview is inderdaad wel te hachelen. Wat ze zeggen klopt wel ongeveer. Wel is het niet zo dat Nietzsche de uitdrukking ‘God is dood’ heeft bedacht: hij komt van Luther en ook bij Hegel speelt het al een centrale rol. Nietzsche werd voor zijn befaamde passage waarschijnlijk direct geïnspireerd door Heine die al in 1834 schreef:

Hört Ihr das Glöckchen klingeln? Kniet nieder – Man bringt die Sakramente einem sterbenden Gotte.

#6 Joop

Voor alle islamofoben:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/51/helft-nederlanders-is-kerkelijk-of-religieus

Even scrollen en dan je zie je de top tien gemeente met hoogste percentages moslims tussen 2010-15. Woon je in Leerdam? God zij met je! Als moslimhater zal je het moeilijk hebben.

Den Haag op nummer 2 met 14-15 %. Opvallend grotere stad Utrecht niet in de top tien.

Natuurlijk ook informatie over de grefo’s, nog steeds fervente kerkgangers.

#7 Geband van Joop

@6: Jouw misverstand – moslims vormen slechts een minderheid en kunnen dus niks veranderen – horen we decennia uit de mond van linkse mensen maar is evident grote lariekoek. Wat de meerderheid wil of doet, doet er niet toe, zelfs niet in een democratie omdat – zoals Hegel al wist – de geschiedenis wordt geschreven door die ene Grote Man. Meer gericht op de moslims, is het evident dat de sharia stapje voor stapje wordt ingevoerd, simpelweg omdat de intoleranten, hoe klein in aantal ook, altijd winnen van de toleranten, hoe groot in aantal ook, hetgeen hier wiskundig grondig wordt uitgelegd:

https://medium.com/@nntaleb/the-most-intolerant-wins-the-dictatorship-of-the-small-minority-3f1f83ce4e15#.usvaz2t7u

Slechts één intolerant persoon die alleen halal-vlees wil eten volstaat om ervoor te zorgen dat alle vlees in de supermarkt halal wordt gemaakt. Immers, de anderen eten ook halal-vlees (zij zijn tolerant jegens het andere) dus waarom zou men dan niet al het vlees halal maken om zo het vlees aan iedereen te kunnen verkopen? Zo ook zien we nu op de scholen dat bij één moslimkind in de klas alles wordt aangepast: het vlees wordt halal, het kerstfeest wordt het ‘winterfeest’, etc omdat anders dat ene moslimkind niet mee kan doen. Maar de 99% past zich dus zo wel aan aan die 1%-minderheid, gewoon omdat die 1% intoleranter is dan die 99%. Zoals bovenstaand artikel concludeert:

Society doesn’t evolve by consensus, voting, majority, committees, verbose meeting, academic conferences, and polling; only a few people suffice to disproportionately move the needle. All one needs is an asymmetric rule somewhere. And asymmetry is present in about everything.

#8 Bismarck

@7: Gelukkig zijn Nederlanders in grote getale enorm intolerant, dus met de sharia loopt het niet zo los: Er zijn nu eenmaal veel meer intolerante Nederlanders dan fundamentalistische moslims in Nederland.

#9 Geband van Joop

@8: Nu maak je alweer dezelfde fout: het aantal intoleranten (of het aantal toleranten) doet er helemaal niet toe! De link doet gek, maar als je ‘m kunt openen zou je ‘m moeten lezen voor het nodige inzicht.

#10 Hans Verbeek

@4: de hack is niet het probleem.. de inhoud van de e-mails is het probleem.

Uit het artikel

Erg schokkende onthullingen bevatten de mails niet, maar ze deden wel afbreuk aan het imago van de Democraten en presidentskandidate Hillary Clinton.

De Volkskrant probeert de schade te beperken.

De onthullingen uit de mails tonen aan dat de Amerikaanse Democratische partij al jarenlang door en door corrupt is. Dat dit nu openbaar is gemaakt, is vervelend. Dat het zo ver heeft kunnen komen is vele malen erger. Politiek trekt kennelijk de verkeerde mensen aan (graaiers en ritselaars) en is niet in staat om uitwassen te voorkomen of het eigen nest schoon te houden.

#11 Joop

@7.

Mijn misverstand? Het was gewoon een grap, kijken wie er hapt. Jij dus. Zielig figuur!

#12 Co Stuifbergen

@7: Niemand heeft er last van als er Halal-vlees in de winkels komt, zelfs de vegetariërs niet.
Dus waarover maakt u uzelf druk?

#13 Geband van Joop

@12: I rest my case.

#14 Co Stuifbergen

@7: Kerst was oorspronkelijk ook een winterfeest, om de zonnewende te realiseren.
Het is gekaapt en verminkt door buitenlandse prekers die door onze toenmalige elite binnengehaald werden om onze cultuur kapot te maken!

(Behalve in de omgeving van Dokkum, daar leerde Bonifatius dat hij niet de Friese wetten mocht overtreden).

En daarna wilden de strengste prekers ook nog dat de kerstboom weggedaan werd!
Die zullen juist blij zijn als we ons feest gewoon “winterfeest” noemen, in plaats van “kerstfeest”.

#15 Krekel

@5:

Je moet oppassen met filosofen want dan kom je op mijn terrrein, haha,

Elk terrein is mijn terrein, vooral andermans terrein.

#16 Bismarck

@9: Dan is er nog steeds geen reden tot zorgen; Er zíjn immers intolerante Nederlanders.

#17 Geband van Joop

@16: Het gaat erom wie het meest intolerant is en dat gaan moslims (gelovigen uberhaupt) zeker winnen. Zij beroepen zich immers op de wil van God in plaats van op de rede(lijkheid).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*