SG-café donderdag 21-07-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 21-07-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#1 Lutine

http://www.trouw.nl/tr/nl/7788/Verkiezingen-in-de-Verenigde-Staten/article/detail/4343727/2016/07/21/Eenheid-onglipt-Trump-na-boegeroep-voor-Cruz.dhtml

De Republikeinse conventie had het feestje van Donald Trump moeten worden, maar Ted Cruz heeft daar definitief een stokje voor gestoken. De senator uit Texas, voormalig concurrent van Trump voor de Republikeinse nominatie, hield op de derde dag van de conventie, vlak voor prime time, een gloedvolle rede die uit leek te monden in steun aan Trump – en toen kwam die niet.

Het feestje van Trump wil maar niet gezellig worden. Merkwaardig met zo’ n sociale en begripvolle man als Trump.

#2 Hans Verbeek

Zowel het aardgasverbruik als het elektriciteitsverbruik van Nederlandse huishoudens vertoont een dalende trend.(bron: CBS)

[img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/07/schermafbeelding-2016-07-21-om-10-14-23.png[/img]

We zijn goed bezig met zijn allen. Als we zo doorgaan, kunnen er nog een paar elektriciteitscentrales dicht.

#3 HansR

@2: Toch is daar iets vreemds: bevolking groeit nog steeds maar energieverbruik neemt snel af. Sneller dan je zou verwachten iig. 10% minder elektriciteit, 30% minder gas.

Ligt dat in isolatie, minder koken, efficiëntere verwarmingsketels, elektrisch koken? In vijf jaar tijd is het toch een extreme afname.

Zoek de fout?

#4 Henk van S tot S

@3:
Misschien is het “teruglopen” van de meters bij het retour leveren van (zonne)stroom niet goed verwerkt.

Het verkeerd bedienen van de “telramen,” door de statistici kan natuurlijk ook niet worden uitgesloten
;-)

#5 Frank789

@3: Laatst was er een onderzoek dat zogenaamd aantoonde dat ratten die onder telefoonstraling leefden veel meer tumoren kregen. Maar in de controlegroep was er een abnormaal hoge sterfte van ratten. Die ratten werden gewoon niet oud genoeg om kanker te krijgen.

Meneer Verbeek haalt hetzelfde trucje uit. De ‘controlegroep’ is hier 2010 en dat jaar was uitzonderlijk koud met 3.373 zogenaamde ‘gewogen graaddagen’ in De Bilt. Kies je 2008 of 2009 als basis, dan heb je maar 2.816 of 2.826 gewogen graaddagen.

Zo lijkt het even dat het gasverbruik in 2014 spectaculair 35% lager ligt, maar het aantal gewogen graaddagen in 2014 is met 2.418 al 28% lager dan in 2010!
Als je alles gaat herberekenen dan zie je dat de gasbesparing niet zo veel anders verloopt dan de elektriciteitsbesparing.

Gewogen graaddagen, kies hier uw gunstigste basis voor uw wensdenken:
2006 2.718
2007 2.565
2008 2.816
2009 2.868
2010 3.373
2011 2.665
2012 2.902
2013 3.054
2014 2.418
2015 2.675

Edit: gemiddelde van deze gegevens 2.851

#6 Emile M

Ieder geloof heeft zijn eigen gekkies. Ik respecteer dat als vrijheid van godsdienst. Ik ben er wel tegen als een staat gekkies benoemt op invloedrijke posten.
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/21/hatelijke-uitspraken-achtervolgen-beoogde-opperrabijn-israelisch-leger-3337907-a1512695

#7 Hans Verbeek

@3:
In 2010 hadden we een strenge winter en in de jaren daarna waren de winters zachter. Dat verklaart deels de afname van het gasverbruik. (zie ook de reactie van Frank789 in #5)
Daarnaast worden steeds meer huishoudens onafhankelijk van aardgas. Sommige nieuwbouwwijken worden niet eens meer op het gasnet aangesloten.

De daling van het elektriciteitsverbruik komt (m.i.) doordat stroomslurpende oude apparaten geleidelijk vervangen worden door energiezuinige nieuwe apparaten.

#8 Le Redoutable

Verwarde aanslagpleger in Nice plannende al maanden zijn daad en had 5 andere verwarde lone wolves als medeplichtige:

https://www.theguardian.com/world/2016/jul/21/nice-attacker-plotted-for-months-and-had-accomplices-prosecutor

#9 Hans Verbeek

@8: het verhaal blijft veranderen. Vorige week heette het nog dat de chauffeur in korte tijd geradicaliseerd was. Ook bij Omar Mateen , de schutter van Orlando, volgden theoriën over zijn motieven elkaar razendsnel op.

Gelukkig kan er nu weer een klopjacht op mogelijke handlangers op gang gehouden worden. Net als bij eerdere aanslagen in Parijs en Brussel. De noodtoestand helpt totaal niet bij het voorkomen van aanslagen, maar maakt het erg makkelijk om huiszoekingen te doen en verdachten te arresteren en vast te houden zonder enig bewijs.

#10 Joop

De Paus heeft een christlijk-sociale boodschap:

Het doel moet een economie zijn waar de menselijke waardigheid centraal staat, waar het recht op land, huisvesting en werk gegarandeerd is, maar ook toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, cultuur, communicatie en vrije tijd.” Dit is een christelijk geïnspireerde economie, aldus de paus, waar de noden van ieder individu worden beantwoord in het sociale leven.

Christelijk-marxisme? Want dit legitimeert een grote rol voor de overheid op de maatschappij. Of is dat specifiek een boodschap voor Zuid-Amerika?

http://www.knack.be/nieuws/wereld/poep-van-de-duivel-paus-geeft-wereldleiders-veeg-uit-de-pan/article-normal-586153.html

#11 MrOoijer (Jan van Rongen)

Voor wie na een paar dagen nu eens echt wil weten hoe die coup ontstond:

“Een verslag van binnenuit: hoe Turkije de coup uitlokte, zag aankomen en neersloeg”

https://decorrespondent.nl/4967/Een-verslag-van-binnenuit-hoe-Turkije-de-coup-uitlokte-zag-aankomen-en-neersloeg/371664641095-56464173

#12 Henk van S tot S

@11:
Laat ik nu niet echt verbaasd zijn!!!
Zal nog wel even niet in de Turkse kranten verschijnen.
;-)

#13 su

Column Frankie Boyle geweigerd door The Guardian vanwege het woord ‘bummed’.

https://www.facebook.com/FrankieBoyleFans/posts/1157594120948619

#14 HansR

@10: Artikel is trouwens van 10/07/15 om 15:47

Ja, een interessante preek voor eigen parochie (Zuid-Amerika). Maar Franciscus I zou wel eens iets te progressief kunnen zijn, de betrokkenheid van het Vaticaan bij het mondiale financiële systeem is groot en hij zou wel eens gecorrigeerd kunnen worden als er geen alternatief voor dat financiële systeem blijkt.

En daarnaast zegt hij … met spijt: veel zware zonden zijn begaan tegen de inheemse volkeren van Amerika in de naam van God. Ik vraag nederig om vergeving, niet alleen voor de misdaden van de kerk zelf, maar ook voor de misdaden die zijn begaan tegen de inheemse volkeren tijdens de zogeheten verovering van Amerika.

Je mag je afvragen of een instituut dat 2000 jaar dit soort zonden heeft begaan nog recht heeft op vergeving en bemoeienis. Daarnaast is de kern van het instituut aartsconservatief. Er zijn argumenten om het fascistisch te noemen. 2000 jaar traditie verandert niet ineens na Vaticaan II. Dat gaat nog heel lang duren.

Franciscus I kan veel roepen, maar hij is over een paar jaar dood.

Er zijn vele stromingen in de katholieke kerk, ook progressieve. Men is Dom Hélder Pessoa Câmara niet vergeten, maar ook die kon de fascistische draai van Zuid-Amerika een paar jaar later niet verhoeden en de rol van de Kerk daarin is niet duidelijk. De rol van Amerika en het geld wel. En de rol van de Kerk in de VS en het geld – in die tijd – is ook al wat duidelijker.

De conservatieven in de kerk bundelen hun krachten. De opvolger van Franciscus I zal naar mijn bescheiden mening behoorlijk wat minder heftig gaan reageren. Je mag zeggen dat die conservatief zal zijn. Ik verwacht geen Franciscus II.

#15 Lutine

@10

Het zou natuurlijk mooier zijn als de paus eens gaat oproepen tot minder vermenigvuldiging. Ook al heeft hij een punt, wijzen naar anderen maakt je positie niet sterker. Ook verwijzen naar de vele misdaden van de kerk uit het verleden is wijzen naar anderen (zijn voorgangers). En dat gesmeek om vergeving is helemaal tenenkrommend. Vergeving wordt je geschónken, daar dien je niet om te vragen.

Hopeloos figuur, die Frans. Maar de tijdsgeest voelt hij wel goed aan. Het merk ‘Franciscus’ staat als een huis. De RKK overleeft weer eventjes. Zodat een paus over 100 jaar weer vergeving kan vragen voor de huidige misdaden van de kerk…..

Zou Frans daadwerkelijk spijt hebben, dan zou hij opperen om de kerk maar op te heffen. Ivm 2000 jaar hopeloze mislukking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*