1. 1

  Een lijst van “gevaarlijke anti-democratische linksfascisten” in Duitsland: nürenberg 2.0 . Op verschillende rechts-extremistische fora wordt al overleg gepleegd voor een nederlandse versie. Het doel van de lijst is om Linkse Gutmenschen verantwoordelijk te maken voor “hun daden”, ze te wijzen op hun landverraad. Dat ze in de toekomst “onderwerp kunnen worden van haat en spot zodat ze de rest van hun leven als een paria door de stad moeten lopen.”
  De site bestaat al een tijdje (2012?) maar ik moest er opeens aan denken toen ik door de post van bismarck las over de berichtgeving van geenstijl over geldermalsen:

  Probeer woensdag aanstaande subversieve elementen uit uw mooie dorp en de raadsvergadering te weren. “Geldermalsen” gaat extreemlinkse strontvliegen aantrekken die uw sores gaan misbruiken om te rellen. In het kielzog van extreemlinks komt altijd extreemrechts mee. Al even werkloze nietsnutten die uw sores gaan misbruiken om te rellen. Ons kent ons in Geldermalsen, begrijpen wij. Maak daar gebruik van. Vorm een ordedienst van potige Geldermalsianen en keil relschoppers van buiten uw gemeentegrens over. – marck burema (geenstijl hoofdredacteur)

  ik verwacht niet dat het nog lang zal duren voordat we een hollandse versie van deze site hebben, zodat ordediensten de subversieve elementen kunnen identificeren.

 2. 2

  @1 Zo’n Nederlandse lijst bestaat al. Het is een keer bij de redactie binnengekomen en er is besloten daar verder geen aandacht aan te geven. Naast de bekende ‘multikul terroristen’ als Cohen en Halsema, stonden er ook wat minder bekende bloggers enzo op.

  Gewoon links laten liggen. De vrijheid van meningsuiting gaat ver, en per slot van rekening zijn dit -zo zal de verdediging zijn- ‘slechts’ lijstjes. En lijstjes kunnen niet strafbaar zijn, toch? Geen linkse Gutmensch is erbij gebaat om het bestaan van zo’n lijstje te openbaren. Vervolgen is duur, intensief en misschien weinig effectief. Een stille dood voor zo’n lijstje gemaakt door rechtsgekkies is beter dan het proberen de kop in te drukken, met het risico meer (potentieel gevaarlijke) (rechts)gekkies op de hoogte te stellen ervan.

 3. 8

  @6.

  Dat viel me op bij twitter van de pvv, dat ze een aantal organisaties mee samenwerken/retweeten zoals Identitair Verzet, dat zijn geen lieve jongens.

 4. 10

  @8: Nou, plus dat daarmee, voor de zoveelste keer, de PVV door de mand valt met hun schijn van anti-antisemitisme. Identitairen en bekladden/vernielen van joodse graven hebben niet niks met elkaar te maken.

 5. 13

  Martin Shkreli (de man die eerder dit jaar zo populair werd omdat hij een fabrikant van pilletjes van 13 dollar opkocht om diezelfde pillen voortaan voor $ 750,- per stuk te verkopen) is gearresteerd.

  Ik weet overigens niet waarvoor, maar het is vast erg fraai.

 6. 14

  @12

  Dat had hij voor mij niet hoeven doen.
  Dat was al duidelijk lijkt mij.
  Er is toch niemand die dacht dat je al dat oorlogstuig in de plaatselijke Gamma kan kopen?

 7. 15

  Radio 1 word je vermoeid met Thierry Baudet over een burgeroorlog. Want geweld fout, maar politiek niet democratisch, dus volk gebruikt geweld. En meer van dat soort volslagen onzin van deze over het paard getilde meneer.

 8. 17

  Ach ja…een burgeroorlog. Kan die uitgevochten worden in een voetbalstadion? Dan kunnen de uitzendrechten nog verkocht worden aan SBS6 of zo.

 9. 18

  @15: die Baudet heeft anderen maar vooral zichzelf wijsgemaakt dat hij heel wat te zeggen heeft, maar zijn redenaties gaan bijna zonder uitzondering volledig mank qua logica of gezond verstand. Een intellectueel lichtgewicht met bijzonder veel zelfoverschatting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren