1. 6

  @4.

  Goed hè, dat ik dat eens benoem. Alleen de represailles van het Israëlische leger zijn buitenproportioneel.

  Ook raar dat voor een Israëlische militair, zelfs het lijk, tientallen Palestijnen worden vrijgelaten uit gevangenis. Dan zal die vrijheid weinig voorstellen, of is het een ordinaire bezuiniging op justitie.

 2. 7

  @6: Tja, als je mensen vrij laat uit een gevangenis en ze dan naar Gaza uitwijst, dan is dat eigenlijk meer een gevangenistransfer dan vrijlaten.

 3. 15

  @13: Er is kritiek op Robbie dat ie zich zo voor het karretje van Putin laat spannen. Maar daar geneert Robbie zich totaal niet voor want een shitload of money is zijn deel.

  Waren er maar meer artiesten zo eerlijk en authentiek als Robbie…

 4. 16

  @14: is dat allemaal landijs en heeft dat behalve zeespiegelstijging gevolgen voor (warme) golfstromen?

  Want van hoog water is deze waterrat niet bevreesd maar is wel een ontzettende koukleum….

 5. 18

  Er is een conceptrapport van het IPCC opgedoken waaruit blijkt dat als er geen snelle en verstrekkende maatregelen worden genomen de aarde tot 2040 met 1,5 graden opwarmt…

 6. 21

  @19.

  De CSU met de minister binnenlandse zaken die ze leveren en grenzen dicht wil. Oké, niet onverwacht. Ze kan de minister toch niet zomaar de laan uitsturen, dat zou val regering betekenen.

 7. 23

  @20: “Anderhalf miljard mensen wereldwijd die aan kustgebieden leven mogen wel bevreesd zijn”

  Ja, alleen nu niet. Die mensen die bevreesd moeten zijn, moeten nog geboren worden en zullen uitstekend in staat zijn om zoiets te mitigeren.

  Leven in lage kustgebieden is nooit zonder risico geweest. Ik woon zelf in een provincie, die in vijf eeuwen meerdere keren totaal verbouwd is als gevolg van stormvloeden, met duizenden slachtoffers.
  Mensen als Peter Kuipers, die bang voor water zijn, moeten op een berg gaan wonen.

 8. 24

  @23: anderhalf miljard mensen, Michiel. Die verplaatsen zich niet allemaal zomaar. Bovendien, gezien de huidige discussies over vluchtelingen, zullen die gelukszoekers aan de poorten wellicht niet toegelaten worden.

 9. 25

  @23

  In landen als Bangladesh gaat het al tijden mis. Overbevolking en corrupte regering. Dat komt niet door stijging zeespiegel. Maar wordt wel meegerekend met de slachtoffers van dit alles.

 10. 26

  @24: Als Antarctica gaat smelten is dat een natuurlijk verschijnsel of een reactie van de natuur op menselijke activiteiten. De natuur zal het trouwens worst wezen of het over duizenden of miljoenen mensen gaat, die op de vlucht moeten.

  Ik zou er vooral rekening mee houden, dat het smeltproces zich grotendeels autonoom afspeelt, buitenom menselijke beheersing. Net doen alsof er wel beheersing is, zoals Peter Kuipers, die gisteravond bij Jinek weer zijn alarmistisch plasje kwam doen, werkt bij mij voornamelijk op de lachspieren.

 11. 27

  @26: Leuk, dat afleiden. Jouw commentaar was dat mensen stijgend water uitstekend kunnen mitigeren. Als ik je er op wijs op het enorme aantal mensen, dus dat mitigeren helemaal niet zo makkelijk zal gaan, wijk je uit.

 12. 28

  @27:
  1. Antarctica smelt sneller dan verwacht;
  2. Daar kunnen we weinig aan doen;
  3. Hoe zich dat gaat vertalen in lokale zeespiegelstijgingen
  weten we niet;
  4. Het tempo waarin dat gebeurt, is prima te adapteren;
  5. Duizenden mensen komen in gevaar. Maar dat is geen nieuws,
  want alle bewoners van laaggelegen kusten, hebben altijd al
  risico gelopen;
  6. Toekomstige generaties zullen uitstekend in staat zijn om dat
  probleem tijdig te adresseren, door voortschrijdende
  technologie en innovaties;
  7. Peter Kuipers Munneke is bang van water.

  Wat is het probleem nu eigenlijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren