1. 8

  @1: gekkies. We kunnen ook gewoon wachten tot de Yellowstone-supervulkaan uitbarst en precies de benodigde hoeveelheid stof in de atmosfeer blaast om een Kleine IJstijd te veroorzaken.

 2. 9

  het Britse parlement wil de Brexit uitstellen

  The motion, which ……., decrees that the government will seek agreement with the EU for an extension to article 50 beyond that date. It was passed by 412 votes to 202.

  “will seek agreement” betekent natuurlijk dat de EU het verzoek weigeren mag. Of een tegenprestatie eisen kan.

  En het wordt nog mooier omdat het Britse parlement erop rekent dat de verlenging tot na de Europarlementsverkiezingen duren kan.

  The motion says that if a Brexit plan is agreed by 20 March then this would be a brief, technical extension until 30 June – if not, it says, it would probably involve a longer period, and the UK taking part in upcoming European elections.

 3. 10

  @14: Als ik wat Engelse kranten mag geloven, gaat May volgende week (dinsdag) haar deal voor de derde keer in stemming brengen. In de hoop dat Tory MP’s en de DUP nu wel voor stemmen, uit angst voor een langdurig uitstel en afstel.

 4. 11

  @9: Twee maanden uitstel is alsof je er al bijna bent, alsof je nog maar een paar kleinigheden moet opruimen. Dat is gewoon niet zo.
  Als EU zou ik dan zeggen ga maar een jaar terug in je hok, en we horen rond kerst wel weer wat jullie willen, wij gaan nu effe belangrijke dingen doen.

  Met als toevallige kers op de taart dat ze met de EU-verkiezingen mee moeten doen. Wel interessant hoe het UK volk dan gaat stemmen.

 5. 12

  @10: Als ik vragen mag, waarom eigenlijk? Het plan May houdt namelijk feitelijk ook alleen maar weer twee jaar (of nog langer!) aanmodderen en verder onderhandelen in, met als enige voordeel dat de Britten per 29 maart geen stem meer hebben binnen de EU. Wat mij betreft laten we de EU niet zo lang gijzelen door een een stel lui dat het onderling niet eens kan worden.

 6. 13

  Nou ja Tusk was er idd duidelijk over :

  ‘De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zei eerder op donderdag dat EU-lidstaten moeten openstaan voor “langdurend uitstel” van de Brexit’

  Dat is gewoon een eufemisme voor afstel, maar goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren