SG-café donderdag 13-04-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 13-04-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 Maggi

De treurige staat van onze maatschappij:

De huidige staatssecretaris van justitie is enkele niet-significatne procentjes ‘ruimhartiger’ in het gebruik van zijn discretionaire bevoegdheid om afgewezen asielzoeker alsnog een verblijfsvergunning te verlenen dan zijn voorgangers.

Dus waarin haast zich het ministerie? In benadrukken dat de conclusie dat de staatssecretaris ‘ruimhartig’ is niet klopt. Want dat moet je natuurlijk niet willen, een beetje aardig voor elkaar zijn!

http://nos.nl/artikel/2167982-dijkhoff-ruimhartig-met-asielvergunningen.html

#2 Lutine

@1

Wat is je punt nu eigenlijk? Is het ‘aardig’ om een afgewezen asielzoeker alsnog toe te laten? Of wil je nog aardiger zijn en iedereen toe laten die zich hier aan meldt? En wat is er treurig aan?

Voor zo ver ik weet is de discretionaire bevoegdheid er om, om in incidentele gevallen over het hart te strijken. Het is een nietszeggend bericht omdat we al die honderden gevallen niet op haar inhoud beoordeelt kunnen worden. Daar is nou juist de staatssecretaris voor.

#3 Arduenn

[img]http://i.imgur.com/D5kTHSu.png[/img]

Want linkse moslimneger uit Kenya. Een rationelere verklaring kan ik er niet bij verzinnen.

#4 Bismarck

@3: Het kan ook zijn dat Republikeinen alleen een “eigen” president willen laten bombarderen, omdat ze die van de andere partij niet vertrouwen (met wapens).

#5 Bismarck

@2: ” Is het ‘aardig’ om een afgewezen asielzoeker alsnog toe te laten?”
Dat is inderdaad best aardig voor de betreffende asielzoeker. De meesten zijn niet hier naartoe gekomen omdat ze teruggestuurd wilden worden.

” Of wil je nog aardiger zijn en iedereen toe laten die zich hier aan meldt?”
Stropop.

“En wat is er treurig aan?”
Dat het ministerie zich vooral haast om te melden dat Dijkhoff niet (aantoonbaar) ruimhartiger is geweest dan zijn voorgangers. Ojee zeg, stel hij zou dat imago krijgen!

#6 Arjan Fernhout

@3: Hail the (corporate) leader draining the swamp

#7 Arduenn

@4

Het kan ook zijn dat Republikeinen alleen een “eigen” president willen laten bombarderen, omdat ze die van de andere partij niet vertrouwen (met wapens).

Dat is beslist een rationeel alternatief op mijn hypothese, inderdaad, dat soldaten beter kunnen mikken als hun commander in chief Republikeins is. Het laatste wat je wilt hebben als je met de vinger op de lanceerknop van zo’n tomahawk-raket zit, is de hete adem van een keniaanse moslimneger in je nek. Of van de grootmeesteres in de Orde van de Planet Pingpong.

#8 gbh

UK scientists: samples from Syrian attack test positive for sarin

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-sarin-idUSKBN17F1B1

Chemical weapons experts in Turkey to investigate; UK confirms sarin use

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-chemicalweapons-idUSKBN17F0TP

#9 Gladiool

@7: Volgens mij willen de Republikeinen graag op de knop drukken zodat de Democraten later de boel weer mogen opruimen. Andersom zou alleen maar slechte Republikeinse presidenten opleveren, toch?

#10 gbh

Breaking: CIA Dir. Pompeo: “It’s time to call out @Wikileaks for what it is: a non-state hostile intelligence service” abetted by #Russia”

https://twitter.com/jimsciutto/status/852605492199391232

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*