SG-café donderdag 12-10-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 12-10-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 basszje

Eindelijk eens iemand die zich stevig uitspreekt tegen dat hypocriete gedweep met joods-christelijk :

‘“Een aantal weken geleden sprak Buma al de H.J. Schoolezing uit, waarin hij het weer had over die joods-christelijke samenleving. Wat mij betreft bestaat die niet. Tot eind negentiende eeuw mochten we hier als joden helemaal niets. En veertig jaar later begint de Tweede Wereldoorlog, waarna, de geschiedenis is bekend, slechts een klein stukje van de joodse gemeenschap terugkeert. Na de oorlog volgde de kille opvang en bleek er geld geroofd. En nu hebben we het dan ineens over ‘onze joods-christelijke samenleving? ‘

https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/rabbijn-verlaat-cda-om-uitsluiten-van-moslims-~ac5859f2/

#2 Co Stuifbergen

@1: In het Rijksmuseum vind je ook bijna niets over de joden in Nederland, alleen een bruidje op een schilderij van Rembrandt.

#3 Co Stuifbergen
#4 QWERTY

Kan men het zich hier nog herinneren, die “democratie is niet de helft plus 1” kreten na de totstandkoming van bruin 1? En wat hebben we nu? Precies, de helft plus 1 schaft democratische middelen af zoals het referendum. Hoe? Door ondergeneraals als Pechtold in de kamer te laten, want je maakt mij niet wijs dat er in de fractie van D66 geen enkele verdwaalde democraat zit die wel geeft om de kroonjuwelen. Dus, met een beetje pech hebben 76 man klapvee de komende 3,5 jaar.
Het wordt tijd voor Forum.

#6 JANC

Amerikaanse president wil eerste amendement afschaffen

#7 Folkward

@4
Tsja, volgens mij klopt het niet alleen niet (SGP is ook tegen, meer dan meerderheid +1), ik denk dat veel mensen ‘de gedane ervaringen hebben meegewogen’. Oftewel: bedank Jan Roos en het toenmalige extraparlementaire Forum voor Democratie (hmm, waar komt me dat bekend voor?) voor het versjteren van het referendum omdat ze simpelweg de kont tegen de krib wouden gooien tegen Europa. BEDANKT! Nu weet die ‘helft plus één’ dat (rechtse) burgers en (rechtse) media niet verantwoordelijk om kunnen gaan met een referendum. ‘Het Nederlandse volk’ is niet klaar voor referenda, als dat al niet blijkt door de domme, inhoudsloze behandeling van het referendum door Roos c.s., dan wel door de lage opkomst die maar net de (onzinnige) drempel haalde.

Als je bij de eerste mogelijkheid je nieuw fiets in de sloot gooit, dan pakt papa gewoon je fiets af. Jammer voor je. Niet huilen dat je het zo’n mooie fiets vond, dan had je hem maar niet weg moeten mikken.

#8 Frank789

@7: Gut, de eerste keer was een farce en je geeft het al meteen op?
Als je bij je eerste fietsles op je bek gaat, geeft pappa je gewoon nóg een fietsles.

#9 QWERTY

@7:

Ach jochie, als iets je een keertje niet bevalt dan stop je er gewoon mee. Eet je wel je groentjes op of hoefde dat van pappie niet meer?
Verder, dom gelul omdat je nou eenmaal een hekel hebt aan de winnaars van vorige keer. Tja, democratie is niet voor watjes. Nu, eet je groenten.

#10 Folkward

@8
Zou mijn opvatting ook zijn, maar dit is een metafoor voor hoe de regering/Tweede Kamer het ziet. Ik betwijfel of jij wel snapt hoe metaforen werken: ‘papa’ is de regering, ‘kind’ is het volk en ‘speeltje’ is het referendum. Jouw vergelijk sluit daar niet op aan: moet de regering maar even voordoen hoe je een referendum doet? Zo werkt een referendum niet. Kindje moet zelf maar de fiets uit de sloot halen, als het dat zo belangrijk vond en weer met de kont op het blubberzadel zitten.

@9
Ach gut. Zelfbenoemde fascist is op de hark getrapt en krijgt die nu op zijn neus. Wees gewoon eerlijk en geef toe dat het geen handige strategie was van GeenPeil/FvD om maar het eerst mogelijke Europa-onderwerp te kiezen. Zolang het referendum geen gewichtig instituut is in de Nederlandse samenleving, is het afhankelijk van goodwill van publiek én politiek. Meteen je fiets in de sloot gooien getuigt nou niet echt van een verantwoordelijke houding, noch van oog op relaties, noch van een weldoordachte strategie. Dat je het recht hebt op het een of ander hebt, betekent niet dat je het meteen voor alles en nog wat moet gebruiken. Er is meer dan rechten, er is ook meer dan rechten en plichten; inderdaad, democratie is niet voor watjes. Dat betekent echter niet dat je dom hoeft te zijn en je als een hork gedraagt. Domdomdom dus van de organisatoren.

Daarnaast weten we allemaal dat jij het niet van je geheugen moet hebben, gekke Henkie, dus ik zal maar even zeggen dat ik het onderwerp in de aanloop naar het referendum al kut vond, dat ik de argumenten nog kutter vond en dat ik de drempel nog het kutst vond. En dat deed ik allemaal al, zonder wetenschap te hebben van de uitkomst! Goed he? Desgevraagd wil ik best linkjes leveren naar mijn standpunten hoor… En als ik jou mag geloven, dan hebben de organisatoren niet eens ‘gewonnen’, maar Rutte met zijn bladwijzertje.

De Geenstijlers en FvD’ers hebben het gewoon voor zichzelf verknald, én voor andere voorstanders van een referendum. Nogmaals: BEDANKT!

#11 Frank789

@10: Ik weet zeker dat jij niet snapt hoe MIJN metaforen werken.

#12 QWERTY

@10:

Meneer beroept zich op zijn schaakgeheugen. Weer zo’n mythe. Anders had je je ook wel herinnerd dat de SGP bruin 1 steunde. Ergo, in @7 ben je een beetje selectief vergeetachtig. Verder vooral een lege reactie van je: de rest kon mijn referendum niet aan, hun argumenten waren slecht et cet….Wat ben je ook een ontzettend ondemocratisch figuur. Maar meester: zij hebben t verpest!! Nee Folkwardje: je hebt niet altijd gelijk. Leer nou eens je verlies te accepteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*