1. 5

  @4: Ik heb meer moeite met termen als West- en Oost Antarctica (die nota bene daadwerkelijk gebruikt worden). Verder wel bagger stukje inderdaad, vooral omdat de tijd niet vermeld staat. Maar goed, misschien bedoelen ze dat het toen hier al donderdag was (South Sandwich ligt 5 uur achter op Nederland)?

 2. 8

  @7: Interessant betoog.

  Ik vroeg me al af of het helemaal spaak ging lopen, nu er alleen nog maar Trump-getrouwen overbleven die de touwtjes in handen hadden bij het Rusland-onderzoek.

  Ik ben benieuwd of onderstaande daadwerkelijk de tegenreactie zal zijn:

  Sure, Trump may or may not have managed to temporarily sidetrack the FBI’s ongoing massive official investigation into his own criminal behavior and Russian election collusion. But here’s what happens now: everything will leak. If the U.S. intel community knows that it no longer has any chance of taking down Trump through official channels, then it no longer has any reason to continue sitting on the evidence it’s amassed for what would have been an eventual DOJ case. So much will begin leaking from so many places, Trump and his team won’t be able to crack down on anyone involved.

  En dan het gerucht dat er misschien vandaag al mensen gearresteerd gaan worden.

 3. 13

  @12

  We zitten gewoon aan het eind van een zonnecyclus. Tijdens die cyclus was de activiteit van de zon wat laag, maar een periode van lage zonneactiviteit aan het eind van een cyclus is helemaal niks bijzonders. Dat komt zo ongeveer eens in de 11 jaar voor. Het ontgaat me dan ook volledig wat er deze keer zo interessant aan zou zijn.

  [img]https://solarscience.msfc.nasa.gov/images/bfly.gif[/img]
  (Bron: NASA)

  Tijdens een periode van lage activiteit zendt de zon een fractie minder straling uit. Het ontzettend geheimzinnige mechanisme dat invloed heeft op het klimaat staat in de wetenschap bekend als de eerste hoofdwet van de thermodynamica, ofwel de wet van behoud van energie. Er wordt wel eens wat gespeculeerd over andere mechanismes, maar voor zover ik weet is daar maar bar weinig wetenschappelijk bewijs voor.

 4. 15

  @13: Persoonlijk vind ik de Tweede Hoofdwet van de thermodynamica veel interessanter, Hans.
  Ik ben benieuwd of de zonne-activiteit in de volgende cyclus (#25) weer hoger zal zijn of misschien nog lager dan de huidige cyclus (#24). Weet jij misschien of daar al voorspellingen voor zijn?

 5. 16

  Persoonlijk vind ik de Tweede Hoofdwet van de thermodynamica veel interessanter, Hans.

  ?????

  Ik ben benieuwd of de zonne-activiteit in de volgende cyclus (#25) weer hoger zal zijn of misschien nog lager dan de huidige cyclus (#24). Weet jij misschien of daar al voorspellingen voor zijn?

  Ik ben in elk geval niet op de hoogte van betrouwbare voorspellingen. Overigens heeft de huidige zwakke zonnecyclus volgens mij wel aangetoond dat het effect van de activiteit van de zon op het klimaat beperkt is. Waarschijnlijk veel kleiner dan de verandering in de stralingsbalans die het gevolg is van menselijke broeikasgasesmissies. Het heeft er alle schijn van dat door die veel grotere verandering in het klimaat het effect van de lage zonneactiviteit niet of nauwelijks nog waar te nemen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren