1. 2

  @1: Was het hier maar een joods christelijke cultuur:

  “En wanneer een vreemdeling bij u in uw land verblijft, zult u hem niet onderdrukken. Als een onder u geboren Israëliet zal u de vreemdeling gelden, die bij u verblijft; u zult hem liefhebben als uzelf, want u bent vreemdeling geweest in het land Egypte: Ik ben de HEERE, uw God.”

 2. 3

  Goeiemorgen, heren.
  Een dubbele espresso graag.

  Vandaag weer geen aandacht in de massamedia voor de Nederlandse aardgascijfers. Wel nieuwe cijfers van het CBS.
  In het 3e kwartaal van 2015 werd er 9,48 miljard kuub uit de Nederlandse bodem gewonnen. Maar de import van aardgas kwam uit op 9,90 miljard kuub.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/02/schermafbeelding-2016-02-11-om-08-51-41.png[/img]

  Gelukkig is de invoer van aardgas momenteel erg goedkoop… misschien wel goedkoper dan de steeds duurder wordende winning uit eigen bodem. #onomkeerbaar

 3. 6

  @5: Niet alleen vanwege de prijs. We hangen nogal aan Russisch gas, en met dat gedonder in Syrië en met Oekraïne kan er vroeg of laat aan deze of gene kant van de pijp wel eens wat dichtgedraaid worden. Dan hebben we het eigen gas veel te hard zelf nodig.

 4. 7

  @6

  Dus zit er niks anders op dan zo snel mogelijk alternatieven voor gas te realiseren. Van een mafketel als Poetin af hangen is erg dom, ook al is het gas nog zo goedkoop. En de voorraad in Groningen is sowieso eindig. Dus een beetje rustiger aan daar is pure noodzaak.

  Het vreemde is dat een energiewende nauwelijks onderwerp van gesprek is in Nederland. Zelfs een partij als de VVD zou moeten zien dat alternatieve energie een groeimarkt is waar je met ‘know how’ veel geld kan verdienen op de wereldmarkt.

 5. 8

  @7: De VVD heeft met Rutte I ingestemd voor de bouw van 2 nieuwe kerncentrales en geld beschikbaar om ze 50% te subsidiëren.
  Nederland is hélemaal voorbereid op de toekomst!

 6. 10

  Het verbaast me dat (volgens Google) nooit iemand eerder de term “Correspondents’ Dinner For Schmucks” heeft gebruikt.

  Bij dezen claim ik dus de auteursrechten/copyrights.

 7. 11

  Mocht ooit iemand een kogel door Wilders z’n rotkop schieten, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die heldendaad schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is en er misschien een revolte uitbreekt…

  [edit: tis nu 15:25u. lang na de 15 min. site kapot?]
  [edit2: tis inmiddels een uur verder en nog steeds is mn tekst aan te passen]

 8. 13

  @8

  Hum…dat is niet het soort alternatieve energie wat ik voor ogen heb….

  Geo-energie lijkt mij wel wat voor nieuwe woonwijken.
  Maar voordat heel Nederland dan vernieuwt is duurt dan wel even.
  En er hoeft geen subsidie op, maar de overheid zou garant kunnen staan voor onvoorziene omstandigheden. Omdat die techniek nog vrij instabiel is.

 9. 18

  Naast slow cooking en slow sex bestaan er nu blijkbaar ook slow bullets.

  @Lutine:
  We hebben al eens overhoop gelegen, mijns inziens vanwege jouw inconsistenties. Maar om nu in een draadje over helden te beweren dat de enige echte helden zij zijn die in stilte hun heldendaad uitvoeren om daarna te verdwijnen in de vergetelheid, strookt niet helemaal met jouw aankondiging in dit draadje een heldendaad te gaan verrichten, door met opoffering van eigen leven een politieke moord te voorkomen. Bliksemsnel ook nog.

  Wauw. Tenzij ik de ironie gemist heb.

 10. 19

  @7: Vorige (wellicht ook het huidige) kabinetten hebben zich dan ook als bakvissen gedragen waar het stimuleren cq. subsidies voor zonnepanelen betreft. Als je er even voor wilt gaan zitten, kan de branche wel even een boekje opendoen.
  @14: Als belastingplichtige betaal je al voor dat cordon kleerkasten om hem heen, dus daar is al in voorzien. En ik heb liever dat jouw hersenen heel blijven.

 11. 21

  @20: ;)
  Niet iedere PVDAer heeft ‘doodsbedreigingen 101’ gelezen.
  Vooral ‘revolte’ maakt het kompleet – dankje GW!

  Btw – dat ‘wat ik dus echt niet wil’, wat betekent dat?
  Ik zeg het wel maar wil het niet?
  Ik wil het wel, maar wil het niet zelf doen?

 12. 23

  @18

  Nee, geen ironie. Wie hier op Sargasso politieke moorden aan prijst is nog gestoorder dan Wilders. En het valt niet onder de categorie ‘heldendaden’. Ik hoop dat niemand het opmerkt.

 13. 24

  @23:

  Ik hoop dat niemand het opmerkt.

  Dan moet je ’t hier niet rondbazuinen. Al helemaal niet omdat het zo abstract en fictief als de neten is.

  Van mij mag je overal voor springen waar je maar wilt. Maar hier beweren dat je dat wel eens even zou doen, is als een kind dat zijn eigen heldenrol al helemaal voor zich ziet in WO2 na het lezen van Snuf de hond.

 14. 25

  @24

  Over fictief gesproken. De persoon ‘Lutine’ staat nergens in de burgerlijke stand ingeschreven hoor.

  Je gaat weer eens geheel voorbij aan de oproep tot geweld.
  Maar met pacifisme heb je niet zo veel weet ik inmiddels….

 15. 26

  @25: Offtopic: Ik vind pacifisme heel erg mooi. Ik heb ontzettend veel respect voor pacifistische “strijders” voor de mensenrechten. Het is mij alleen te hoog gegrepen. Ik kan het niet en ik geloof niet dat het altijd het meest doeltreffend is.

  Nog steeds offtopic: Eigenlijk had ik ook een beetje besloten weer lief te gaan doen tegen iedereen, dus ook weer op jou te reageren, kom ik toch nog met een sneer. Excuses.

  Ontopic: Oh, we zitten in ’t café. Nou ja. Proost.

 16. 27

  @26

  Je hoeft tegen mij niet lief te doen. Ik hou niet van dat gekunstelde. Er zitten op Sargasso een aantal reageerders die op GS niet zouden misstaan. Ik zou liever zien dat zij eens de balk uit eigen oog gingen halen voordat ze uitvaren tegen alles wat gelinkt is aan Wilders, extreemrechts, GS enz.

  Dat pacifisme voor jou te hoog gegrepen is is dan weer wel een mooi inzicht in je zelf. Reden voor mij om zo weinig mogelijk met je van doen te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren