1. 1

  Ja, dat is de vrijheid van meningsuiting die ze bij de PVV bedoelen, en nu afgestraft wordt door de ‘D66’ rechters.

  http://nos.nl/artikel/2061895-boetes-voor-reactie-op-facebookpagina-steun-de-pvv.html

  Specialisten van het OM in Amsterdam oordeelden dat enkele reacties inderdaad discriminerend en opruiend zijn. Daarom worden er boetes opgelegd tussen de 350 en 450 euro.

  Iemand die opriep tot gewelddadig optreden tegen moskeegangers en moskeeën hoeft niet voor de rechter te komen. Het OM vindt dat hij al genoeg gestraft is doordat hij zijn baan kwijtraakte door zijn uitlatingen op Facebook.

  Die zijn baan is kwijtgeraakt vind ik gevaarlijk. Rancune is vaak een drijfveer voor nog extremer gedrag. Want baan kwijt, kan zo gebeuren dat hij ook andere zaken kwijt is als vrouw, auto van de zaak, zogenaamde vrienden, etc. Hij komt wellicht deels alleen te staan. En dan begint het malen.

 2. 2

  @1: al zou i kerachter komen dat één van mijn werknemers dergelijke opvattingen heeft, vliegt ‘ie er ook uit. Dergelijke mensen wil ik niet in mijn bedrijf. Jammer dan dat ‘het malen’ dan kan beginnen, maar dat heeft zo’n figuur echt enkel aan zichzelf te danken.

 3. 6

  @3

  Peakoil? Dat zou toch betekenen dat het aanbod de vraag niet meer bij kan houden? Hier is precies het tegenovergestelde het geval: overcapaciteit, meer aanbod van raffinagecapaciteit dan vraag naar olieproducten.

  Ik heb nog geen enkel symptoom gezien van een te laag aanbod: enorme prijsstijgingen, benzinestations die uitverkocht zijn en wachtrijen waar er nog wel wat is, vluchten die afgelast worden omdat er geen kerosine meer is, etcetera.

  Kijk ook nog even hier:

  De totale voorraden ruwe olie en aardolieproducten steeg daarmee met circa 2,3 miljoen vaten tot 1,3 miljard vaten. Dat is het hoogste niveau sinds de EIA in 1990 de cijfers begon te publiceren.

 4. 7

  @1: Je vergat om rechters ook tussen aanhalingstekens te zetten. Er heeft namelijk (nog) geen rechter uitspraak gedaan over deze mensen. Wat denk je trouwens dat er gebeurd was met die persoon die opriep tot geweld als ie niet direct was ontslagen en (daardoor waarschijnlijk) wel was veroordeeld? Of denk je dat een werkgever iemand in dienst houdt die in de gevangenis zit (en dus niet voldoet aan de arbeidsovereenkomst)?

  Omgekeerd: zou jij werkgever willen zijn van iemand die oproept tot geweld? Lijkt me ook wel een risico binnen je bedrijf.

 5. 9

  @7.

  Ik ben geen werkgever, ik ben eigen baas, anderen moeten maar lekker voor iemand anders werken, ikke niet. Daarom ga ik me ook niet inbeelden wat ik zou doen.

  Wel samenwerken eventueel, heb ik gedaan met mensen met een strafblad, dat ging uitstekend. Het interesseert mij niet wat mensen op internet doen. Vaak zijn het stoned of dronken mensen die niet weten wat ze doen. De 1 denkt het, deze heeft het gezegd. Nu hopen dat hij niet tot daden overgaat. Met of zonder baan.

 6. 10

  Europese olievraag 2015 ruim boven vraag 2014.

  [img]https://www.iea.org/media/omrreports/2015/0915/0915image14.png[/img]

  [img]https://www.iea.org/media/omrreports/2015/0915/0915image15.png[/img]

  “Global oil demand growth is expected to climb to a five-year high of 1.7 mb/d in 2015, before moderating to a still above-trend 1.4 mb/d in 2016 thanks to lower oil prices and a strengthening macroeconomic backdrop.”

  https://www.iea.org/oilmarketreport/omrpublic/currentreport/

 7. 12

  @5: een lager steenkoolverbruik door een recessie?
  Of een recessie door een lager steenkoolverbruik, Bismarck.
  Ze treden tegelijkertijd op, maar is er een oorzakelijk verband?

  @10: we zullen het gaan zien, Frank. Jij mag van mij je spaarcentjes gaan investeren in de olie-industrie als jouw bronnen dat aanraden.
  Ik gok toch op een afnemende vraag naar olie.

 8. 13

  @6:
  Peakoil kan ook heel goed “peak oil demand” betekenen.
  Het olieverbruik is in veel Europese landen nu 10 tot 40% lager dan in 2006.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2015/06/schermafbeelding-2015-06-18-om-14-43-31.png[/img]

 9. 14

  @12: Ik gok niet meneer Verbeek.

  Trouwens, waar kunnen wij lezen dat Total verwacht dat het verbruik van benzine, diesel en kerosine in Europa verder zal gaan dalen?
  Dat staat immers niet in de link die u in @2 geeft.
  Verwachten dat wegens overcapaciteit raffinaderijen sluiten is niet hetzelfde als minder olieverbruik verwachten…

 10. 15

  @13: [ in veel Europese landen ] Oh? Dus niet in alle.

  Dus we moeten gaan kijken welke landen meneer Verbeek weglaat?
  Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Hongarije, CR, Slowakije, Kroatië, Slovenië, Zwitserland, Roemenië en zo voorts.

  [ Peakoil kan ook heel goed “peak oil demand” betekenen. ]

  Graag zie ik een link waaruit dat blijkt, en dan niet een link naar uw eigen verzinsels natuurlijk.

  “Peak oil, an event based on M. King Hubbert’s theory, is the point in time when the maximum rate of extraction of petroleum is reached, after which the rate of production is expected to enter terminal decline.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Peak_oil

 11. 16

  @15:

  Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Hongarije, CR, Slowakije, Kroatië, Slovenië, Zwitserland, Roemenië en zo voorts.

  Denk je dat in die landen het olieverbruik na 2006 is gestegen?
  Ga het maar checken, Frank.

  Ik denk persoonlijk dat je niet handig en slim genoeg bent om de data te vinden en een overzichtelijk grafiekje te maken. Dus zal je wel weer roepen dat ik het moet aantonen.
  Het wordt weer een voorspelbaar zielige vertoning.

 12. 17

  @16: Het is nogal zielig om peak oil naar eigen dunk te verdraaien om verkeerd begrip te verhullen.

  Dus Total verwacht helemaal niet dat het verbruik van benzine, diesel en kerosine in Europa verder zal gaan dalen? Wie heeft dat dan verzonnen?

 13. 18

  @12: “een lager steenkoolverbruik door een recessie?
  Of een recessie door een lager steenkoolverbruik”

  Tja, je kan het je afvragen, maar één van de twee is nogal implausiebel. De voorraden zijn er immers (groter dan ooit zelfs in Chinese kolencentrales). Alleen is er blijkbaar geen vraag naar elektriciteit. Hoe zou dat komen denk je?

 14. 19

  @18:

  De voorraden zijn er immers (groter dan ooit zelfs in Chinese kolencentrales).

  Misschien zijn er ook wel teveel kolencentrales gebouwd en is er afgelopen jaar teveel steenkool gewonnen. Dat soort dingen gebeurt in een centraal strak geleide planeconomie.

  Misschien is er zoals regelmatig in Duitsland gebeurt een overschot aan elektriciteit uit andere bronnen (wind, zon en de Drieklovendam).

 15. 20

  @19

  Waarmee je dus zelf bevestigt dat er allerlei verklaringen kunnen zijn voor de gedaalde import van steenkool in China en dat de kreet “peakcoal” in #3 dus nergens op slaat.

  Maar goed, blijkbaar zijn “peakoil” en “peakcoal” bij nader inzien altijd al holle kreten geweest als ik #13 goed begrijp. Ze kunnen van alles betekenen, afhankelijk van wat je op een bepaald moment het beste uitkomt om je gelijk te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren