1. 6

  @5: En dan?
  5 jaar na dato nog steeds geen andere afnemers gevonden, niet op andere producten overgestapt en zo voorts. Blijkbaar zet die smokkel geen zoden aan de dijk.

 2. 7

  @6: Of ze klagen eigenlijk over andere dingen. Ze roepen namelijk nogal wat dingen (die in zekere zin zelfs tegenstrijdig zijn):
  -In 2014 ging 20 procent van onze peren naar Rusland
  -De politiek moet gaan nadenken over hoe we omgaan met onze voedselvoorziening. Wil je de eigen teelt houden of afhankelijk worden van andere landen?
  -Wat Van den Anker steekt is dat de Europese Unie niets voor de noodlijdende fruitsector doet, maar wel subsidie verleent aan fruittelers in Oost-Europa.
  -De Boerenbond pleit nu voor ingrijpen van de Europese Unie door tegemoetkomingen

  Overigens zet de smokkel dusdanig zoden aan de dijk dat de Nederlandse Fruittelersorganisatie zelf zegt dat de Russische boycot niet werkt.

 3. 9

  @bovenstaande discussie: Ik had dat eerder als eens ter sprake gebracht, toen ook i.v.m. de Nederlandse handelsgeest. Sindsdien genoeg artikelen gelezen hoe de telers er mee om zijn gegaan en de conclusie was ook zoals in #7. Ik hou alleen geen database bij van dingen die ik lees om m’n punt overal te kunnen maken. Reaguurder zijn is n.l. niet echt een hobby van me.

  @Arduenn: of is het 0,00000003%?

 4. 10

  @2:Dit weerspreekt de opvatting dat die Hollanders zulke goede zakenlui zijn dat ze wel in andere gaten springen om het Brexit verlies op te vangen.

  volgens mij is de omzet van de Nederlandse tuiners na 2014 alleen maar verder gegroeid.

  zie ook: https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/80785NED/table?fromstatweb

  misschien zijn nederlandse bedrijven wel extreem kortzichtig, maar dit is niet het beste voorbeeld. bedrijven zullen altijd klagen over nadelige regelgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren