1. 3

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/06/socialistische-partij-gesthuizen-was-naief-over-de-sp-12851065-a1572360

  Zeg maar rustig dat Sharon Gesthuizen een dom gansje is. Tien jaar in de 2e kamer rond hangen en dan nu met dit soort modder gooien komen? Ga dan binnen een redelijke termijn weg en hou je mond. Dat de SP door Marijnissen (& co) enigszins stalinistisch wordt bestuurd lijkt me geen al te groot geheim. Een fatsoenlijk mens laat zich niet in met de SP.

 2. 6

  @4:

  Extreem links laat weer eens zien dat ze geen haar beter zijn dan PVV Tokkies.

  Hoe zat dat nou? Extreem links kwam toch voort uit het communisme waar het individu niets te zeggen had en waar de overheid alles strak onder regie had? En anarchisme is toch een extreme vorm van liberalisme (geen regeltjes/geen overheid), hetgeen toch eerder met extreem rechts geassocieerd zou kunnen worden? Hier in Nederland dan. De VVD noemt zich liberaal en rechts.

  In Amerika worden liberalen weer links genoemd, dus heb je misschien wel gelijk hoor. Per ongeluk dan, omdat je het vermoedelijk alleen maar als extreem links bestempelt om een beetje te zitten stoken.

 3. 9

  @8: een politicus die heel kinderachtig een liedje zingt terwijl hij zijn oren dichthoudt, lijkt mij nog steeds minder erg dan een politicus die vrouwen minderwaardig vindt en ook nog trots is op die mening.

 4. 10

  @6

  Ja, hoe zat dat nou ook al weer? Was het anarchisme geen afsplitsing van het socialisme? Hebben we inmiddels niet vele stromingen binnen het anarchisme?
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/07/huis-thierry-baudet-beklad-door-anarchistische-actiegroep-a1572526

  De actie is via een bericht op de links-activistische website Indymedia opgeëist door de actiegroep Radicaal Anarchistisch Feministisch Front.

  Het leek me ook al vreemd dat rechts gaat protesteren tegen extreem rechts.

 5. 11

  @7

  Daar komt het hoefijzer model niet in voor. Vermoedelijk zijn deze ‘actievoerders’ uit hetzelfde wrakhout gesneden als Baudet zelf.

  @8

  Stigmatisering? Ik heb in @2 niks stigmatiserends geschreven over Baudet. Eye of the beholder. Je lijkt Henk de Waal wel. (niet als belediging bedoelt)

 6. 12

  @11:

  Je koppelt een schandvlek, namelijk het taarten (taarten met poep erin die op Fortuyn werden gegooid) aan de persoon Baudet en doet daarna nog een duit in het zakje. Namelijk, dat het taarten van hem te veel eer is. Je stigmatiseert dus.

  Politici thuis lastigvallen, waar gaat het heen?

 7. 13

  @11: Het hoefijzermodel gebruikt dezelfde 2 assen alleen wordt anders weergegeven.

  @12: Elke politici dient met rust gelaten te worden. Bij mijn weten zijn er nog nooit rechtse politici in Nederland lastig gevallen; Pim Fortuyn en Aad Kosto waren links.

 8. 14

  @8: Wethouder Živković ontkent de lezing van bewoners die bij een raadscommissie vergadering van de Gemeente Stichtse Vecht niet aan het woord kwamen:

  ,,Nadat de vergadering was beëindigd was ik nog op een heel redelijke manier in gesprek met een inwoner van Loenen toen er een mevrouw op mij af kwam stormen met de mededeling dat ik persoonlijk gesloopt zou worden als de kennel er zou komen. Dan sta je toch al te stuiteren na een vergadering met veel insprekers en veel weerstand. Natuurlijk krijgen we als politici wel vaker wat te horen, maar dit ging een stapje te ver, vooral door de nadruk die werd gelegd op het persoonlijke. Ik heb gezegd: nu vertrek ik.”

  Ik geloof niet dat het iets met D66 te maken heeft.

 9. 18

  @11

  Je lijkt Henk de Waal wel.

  QWERTY is Henk de Waal, hij gebruikt slechts een andere naam, omdat hij hoopt dat hij zo nog wat bullshit kan plaatsen, zonder geconfronteerd te worden met zijn eerdere woorden. Het is eigenlijk best triest dat mensen hem alleen maar serieus willen nemen als ze niet weten wie hij is en uit welke waarheid zijn ideeën vandaan komen. En steeds weer valt hij door de mand om de inhoud van zijn posts. Het is een ware Sysifusstraf.

  @8

  D66 er steekt vingers in z’n oren bij inspreekmoment burgers en begint een liedje te zingen. Wat is dat toch een verschrikkelijke partij geworden zeg. Ongelooflijk.

  En meneer geeft de andere kant van het verhaal niet. Oh, en generaliseert meteen het handelen van één wethouder naar de hele partij. Gelukkig lopen er geen één fascist rond bij de FvD, oh, wacht, het zijn er al meer :(

 10. 19

  @17:

  Ik dacht dat je grappig probeerde te zijn. Niet dus. Dat maakt je punt eigenlijk nog leuker: http://www.parlement.com/id/vjkvbzmnlnjc/rechts_populistische_partijvorming

  @16:

  Dat bedoelde ik niet. Maar ik snap dat D66 zo tegen mensen aankijkt tegenwoordig.

  @18:

  Ik dacht, ik doe even een Folkwardtje. Het geeft toch af hè, zo’n persoonlijke stalker? Oja, en direct het fascisme er weer bijhalen. Lekker bezig man! Gewoon elk topic vervuilen omdat je niets los kunt laten. Zegt verder niets over de grootte van je ego ofzo, “kuch”.

 11. 21

  @19: Oja, en direct het fascisme er weer bijhalen.

  Jullie ter rechterzijde zijn toch zo van zaken benoemen? Bovenstaande is gewoon een constatering: Baudet schuurt dermate graag en consequent tegen fascisten aan dat hij er zelf besmet mee raakt.

 12. 22

  @18

  Het valt buiten mijn voorstellingsvermogen om op een marginaal blog onder een andere naam te reageren.

  In mijn @2 refereerde ik idd aan (bijvoorbeeld) Fortuyn. Maar dat schijnt een stigmatisering te zijn volgens qwerty. En daar raakte ik het spoor bijster. Fortuyn en Baudet zijn toch beiden gewoon extreem rechts?

 13. 23

  @19

  Ik dacht, ik doe even een Folkwardtje.

  Je was gewoon jezelf, geef mij niet zoveel eer. Ik heb je nooit een fascist genoemd (omdat je voor de FvD bent). Ik heb zelfs Baudet geen fascist genoemd, ik heb alleen gezegd dat jij en Baudet je inlaten met fascisten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik je impliciet geen fascist noem, omdat ik je ervoor waarschuw (waarom zou je iemand waarschuwen tegen iets waarvan je weet dat hij het zelf is?)

  Nee, jij bent gewoon jezelf als je zegt dat de hele D66 zus of zo is, vanwege het -vermeende- handelen van één wethouder.

  @22

  Het valt buiten mijn voorstellingsvermogen om op een marginaal blog onder een andere naam te reageren.

  Ik vind het -überhaupt- enigszins jammer voor jou dat je dat voorstellingsvermogen ontbeert (geen waarde-oordeel). Overigens doet hij het waarschijnlijk al langer dan jij hier reageert. En ja, ik vind Baudet ook aan de verre kant van rechts, terwijl we het niet altijd eens zijn, QWERTY/Henk de Waal ziet dat anders.

 14. 24

  @23

  Ik reageer hier al weer zó lang dat ik niet meer weet hóe lang.
  Volgens mij ben ik afkomstig van Geen commentaar. Maar ook dat weet ik niet zeker. HdW is mij pas het laatste jaar opgevallen. (Doorgaans let ik niet zo op namen, maar op de inhoud.)

  Baudet en Fortuyn zijn in mijn optiek representanten van populistisch (extreem) rechts. Net als Wilders overigens. Iedere nieuwe ster aan het extreemrechtse firmament tracht de fouten van de voorganger(s) te vermijden. Baudet koketteert met democratie. Dat gaat in extreemrechtse kringen nooit lang goed. Wat dat betreft wens ik FvD veel zetels. Gegarandeerd dat er een groter haantje dan Hiddema of Baudet tussen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren