SG-café donderdag 06-09-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 06-09-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#1 Arduenn

Oh ironie. Sinds gisteravond ontekende Trump een complete heksenjacht in het Witte Huis. Wie had dat stuk in de ‘failing’ New York Times geschreven?

Maak er maar een tegeltje van voor aan de muur. Waar Trump anderen ook voor uitmaakt of van beschuldigd: het slaat altijd op hemzelf.

“Witch hunt””
“Failing”,
“Low-IQ”,
“Lock her up”,

#2 rongvk

Wat een prachtig een-tweetje tussen Woodward en anoniempje in de NYT. Laat ze eerst alles ontkennen, Woodward wegzetten als een fantast, en dan tjakka!

Hoe kun je nog werken in een organisatie met zo’n (nu totale) angstcultuur? Dan moet je echt een fanatiekeling zijn.

@1 Eigenlijk moeten we een poule starten over de anonieme auteur ;-)

#3 Arduenn

@2. Vijf Euro op McGahn

En de bolletjestrui voor Kelly.

#4 Arduenn

Op Twitter is ook een mysterieuze op-ed geplaatst door een anonieme auteur. Ik vraag me af wie die zou kunnen hebben geschreven. John Barron? John Miller?

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1037107565413511168

Ik zet vijf Euro in op David Dennison.

#5 Prediker

Hoe kun je nog werken in een organisatie met zo’n (nu totale) angstcultuur?

Tal van mensen blijven werken in organisaties waar een angstcultuur heeft, want tal van managers gedragen zich als zonnekoningen (en koninginnen), tirannen en agressieve pestkoppen.

Mensen houden namelijk van zekerheid en ze hebben hypotheken, gezinnen, rekeningen die betaald moeten worden. ‘Better the devil you know’ enzo. Komt nog bij dat medewerkers van het huidige Witte Huis zo’n beetje paria’s zijn in Washington. Niemand wil met ze omgaan, want iedereen in policy-kringen vindt alles wat met Trump te maken heeft platvloers en kleverig.

Ik las over medewerkers die zelfs geen afspraakje kunnen maken. Zodra men antwoord geeft op de vraag wat men doet in het dagelijks leven, ontstaat er een ijzige sfeer. Daarna hoeft men de date niet meer terug te vragen.

Dat is dan ook de achtergrond van deze open brief, waarin de schrijver z’n eigen collaboratie met deze corrupte kliek tracht te rechtvaardigen en z’n eigen blazoen schoon tracht te blazen. Hij beseft maar al te goed dat als het zometeen afgelopen is, hij en zijn netwerk de risée is in de kringen waar hij carrière wil maken.

David Frum (voormalig speechschrijver van George W. Bush) stelt het scherp: deze brief is uit opportunisme geschreven en maakt alles enkel erger, want het voedt Trumps paranoia. Volgende keer dat iemand zegt: je kunt die Rosenstein niet ontslaan, want dat is het begin van het einde; of dat Trump afstand moet nemen van witte supremacisten als de KKK en neonazi’s, dan zal Trump denken: aha, dat is dus één van die verraders, die achter mijn rug om mijn voorgenomen beleid saboteren.

#6 Basszje

Lekken is nogal een dingetje vandaag – https://twitter.com/ErikLoomis/status/1037452639586398208

#7 Bismarck

Het is niet allemaal aan de andere kant van de plas te doen. In België is een extreem-rechtse beweging met trollenfabriek ontmaskerd, die al aan het infiltreren was in de verschillende Vlaamse instituties.

#8 Le Redoutable

Italiaanse regering ziet af van hun “Griekse” begrotingsbeleid en schrapt o.a. de plannen voor de basisuitkering:

https://www.trouw.nl/democratie/italiaanse-regering-komt-terug-van-geldsmijterij~a9f866c6/

#9 gbh

Salisbury Novichok poisoning: Russian nationals named as suspects

https://www.bbc.co.uk/news/uk-45421445

Russia Responds to Evidence of Novichok Poisoning in Britain with Classic Maskirovka Measures

https://www.polygraph.info/a/fact-check-novichok-charges-gru-zakharova/29474004.html

Counter-terrorism police release images of two suspects in connection with Salisbury attack

http://news.met.police.uk/news/counter-terrorism-police-release-images-of-two-suspects-in-connection-with-salisbury-attack-320534

More on #Skripal suspects: According to Fontanka, they both registered for foreign passports two years ago and have visited Amsterdam, Geneva, Milan and Paris several times.

Petrov, it says, was in London at least once. Between 28 Feb and 5 March 2017.

https://twitter.com/polina__ivanova/status/1037373524111970305

Corbyn’s Salisbury response is straight from the Trump playbook

https://blogs.spectator.co.uk/2018/09/corbyns-salisbury-response-is-straight-from-the-trump-playbook/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*