1. 1

  Opmerkelijk is dat de onderzoekers via crowdfunding nog een tekort van 50 duizend euro moeten wegwerken. ‘Proeven met harde waterkeringen vergen miljoenen, maar aan deze proef wil bijna niemand meebetalen. Natuur is een slecht business model’, constateert Van Wesenbeeck.

  Ja opmerkelijk. Om 2 redenen. Omdat het eigenlijk helemaal niet om natuur, maar om veiligheid gaat en verder dat dijkversterking vanwege storm en waterstand risico’s gelinkt is aan klimaatverandering. Op het internet las ik dat die hoax alleen maar is bedacht door/om klimaatwetenschappers te spekken. Wat een verwarring allemaal.
  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/deze-wilgenbomen-weerstaan-reuzengolven-zo-moet-nederland-tegen-de-zeespiegelstijging-worden-beschermd~b23ffa7b/

 2. 2

  Vandaag stemde een meerderheid van het Europese Parlement om de onderhandelingen met de Europese Raad nog niet op te starten over een controversiële hervorming van het auteursrecht. D66-Europarlementarier Marietje Schaake is blij dat er ruimte is om tot breder gedragen compromissen te komen.
  [persbericht D66]

  Zie ook de positieve reactie van Judith Sargentini (GroenLinks) . Het voltallige Europarlement zal nu in september de voorstellen gaan bespreken. Ook krijgen Europarlementariërs de kans om amendementen in te dienen en moet het voltallige Europarlement daarover stemmen.

 3. 4

  Omstreden bejaarde populist, bekend om zijn antisemitische uitspraken en voorliefde voor foute dictators, is lichtend voorbeeld voor de PvdA:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/jeremy-corbyn-in-den-haag-een-lichtend-voorbeeld-voor-worstelende-sociaal-democraten~b3e87e28/

  Zelf kan het “voorbeeld” nog geen deuk in een pakje boter slaan tegen de slechtste en minst charismatische Tory leider ooit en heeft hij de helft van zijn eigen partij tegen zich. Met zo’n raadgever hoeft Rutte zich voorlopig weinig zorgen te gaan maken over een comeback van de PvdA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren