1. 3

  @2: Ja, maar dit is dus echt wanbeleid: De staat als enig aandeelhouder ontzegt zo de staat als belastingontvanger miljoenen aan belasting.

 2. 10

  Ik dacht, kom, ik kijk zo in de aanloop naar de twee minuten stilte even op de Geenstijl-website (zodat u dat niet hoeft te doen), om te zien hoe ze daar omgaan met dodenherdenking. En ja hoor, een ingetogen stukje over 4 mei en dat we dan alleen Nederlanders behoren te herdenken en vooral geen buitenlanders—met als kersje op de taart een link naar naaktfoto’s van Carice van Houten uit de film Zwartboek met de vraag: “Zou u haar doen?”. Hulde, Geenstijl. Heel smaakvol aangepakt.

 3. 11

  @2 Een typische kort door de bocht links gedachte die bedrijven louter als melkkoe zien.

  Van het bespaarde geld hebben ze treinen gekocht daar leveren ze een openbare dienst mee in Duitsland, eerder iets waar eerder GroenLinks blij mee is dan de VVD. Gezien het een staatsbedrijf is gaat de winst later ook naar de staat dus dat is vestzak broekzak, boekhoudkundig is het eerder een staatsinvestering dan een inkomsten dervingen. De rest wordt als belasting in Ierland betaald, voor een beetje Europeaan moet dat allemaal niet zoveel uitmaken.

 4. 12

  @11: Kortom: door Nederland gesubsidieerd openbaar vervoer in Duitsland plus een cadeautje voor Ierland op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

 5. 14

  @13: zo, ouwe anarchist, vind jij dat? Mogen ordeverstoringen en schijnbare pogingen daartoe nu ook al niet meer? Misschien heb je wel gelijk.

 6. 15

  @11 niets zo goed voor de economie als geld door staatsbedrijven jagen en via de belasting weer terug laten komen.

  Voor het geld dat weglekt heb je 1. relatief milieuvriendelijk vervoer van belastingbetalers 2. inkomen voor belastingbetalers, welk inkomen dan ook weer voor een groot deel direct in Nederland wordt uitgegeven.

  Geld laten weglekken naar Ierland om Duitsers te vervoeren lijkt me geen taak van de Nederlandse overheid.

 7. 16

  @13 Ik verwonder me vooral over al die mensen die, om aan te geven hoe belangrijk ze de dodenherdenking wel niet vinden, om klokslag 20.00 uur beginnen te fotograveren en filmen om te tonen wie er allemaal wel en niet netjes 2 minuten stilstaan bij het in de WOII aangerichte leed.

 8. 17

  @14: Dat vind ik niet, dat constateer ik. Dat gaat om meer dan “ordeverstoring” (die eruit bestond dat hij luidruchtig was, tel 1 en 1 op). Lees vooral even verder dat letterlijk al het vervoer in Nederland stilgelegd werd, terwijl er blijkbaar zelfs geklaagd werd over een vermissings-sms die om 20 uur verstuurd werd.

  @16: Ook dat is inderdaad onderdeel van het dwingende karakter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren