1. 1

  Ben ik de eerste?
  Een espresso graag.
  Radarbeelden van de MH17 catastrofe zijn nooit door opgevraagd door de Onderzoeksraad van Veiligheid, aldus toenmalige staatssecretaris van Transport, Vladimir Shulmeister.
  Tjibbe Joustra, die het onderzoek leidde, beweert echter dat die beelden NIET beschikbaar zijn, omdat ‘de apparatuur’ uit stond.
  Joustra wordt hierin gesteund door de huidige Oekraïense ambassadeur Olexander Horin.
  De onderste steen zal nog wel een tijdje in de sinkende beerput blijven liggen, want niemand wil die steen naar boven halen.

 2. 2

  @1: Uit het NOS-artikel vond ik dit dan weer frappant:
  “Er waren vier civiele radars die toestel MH17 binnen hun bereik hadden. Een van die radars stond op het vliegveld van Loegansk.”

  De civiele luchthaven van Lugansk wordt specifiek genoemd, ondanks dat die al in juni gesloten was en er gedurende juli hard om gevochten werd (waarbij de luchthaven meermaals met artillerie beschoten werd). Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de civiele radar daar op 17 juli werkte, laat staan aanstond.

 3. 3

  @2:

  In een reactie herhaalt het ministerie van Veiligheid en Justitie dat het OM op dit moment geen aanvullende radarbeelden nodig heeft.

  Oook het onderzoek van de OVV valt onder dat beruchte ministerie waar bonnetjes onvindbaar zijn of opzettelijk achtergehouden worden. Het zou super zijn als Bellingcat die radarbeelden waar geen behoefte naar is ergens op social media weet terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren