1. 4

  @3 Ach, krakerstuig wat er alleen op uit is om herrie te schoppen. Eén pot nat met voetbal hooligans, PVV tokkies en anti Zwarte Piet mafkezen, gewoon negeren dat spul.

 2. 5

  @2:
  Dit is inderdaad volslagen belachelijk:
  Zeker als je in ogenschouw neemt dat de man hier al zolang is.

  Maar goed, zinnige mensen herdenken o.a. de slachtoffers van deportatie; daaronder bevinden zich dus niet de “uitzetters”in kwestie.
  ;-)

 3. 7

  @4: Met dat verschil dat die Meijerink vooraf zijn voornemen heeft toegelicht. Dat is toch al één verschil met die groepen die jij wenst te negeren, maar toch noemt.

 4. 8

  “Meijerink zei voor de uitspraak dat hij deze niet zal respecteren en ‘verstoppertje’ gaat spelen. De uitspraak van de rechter neemt hij sowieso niet serieus, omdat de rechtbank volgens hem ‘een koloniaal instituut’ is. ,,Het is onderdeel van het systeem waartegen wij juist ageren.”

  “Meijerink schatte in dat honderd tot driehonderd mensen mee willen doen. In de rechtszaal in Amsterdam waren vanmiddag overigens weinig tot geen medestanders te vinden.”

  https://www.ad.nl/binnenland/rechter-verbiedt-demonstratie-4-mei-meijerink-krijgt-gebiedsverbod~a091def5/

  Ik gok dat de beste man geen medestanders heeft, en een harde plasser krijgt van alle aandacht.

 5. 9

  @5: Dat preventieve gebiedsverbod vind ik anders ook weer heel erg bedenkelijk (en al helemaal de suggestie van #3).

 6. 10

  @4: Zoals @beugwant schrijft, heeft de initiatiefnemer zijn standpunt toegelicht.

  Overigens beschouwde Nederland de Indonesiërs als Nederlandse onderdanen tot 1949, dus ik denk dat die 150.000 slachtoffers meegeteld worden bij de dodenherdenking.

  https://beta.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-wij-herdenken-op-4-mei-ook-oorlogsmisdadigers-~b3804908/

  Overigens vind ik het principiëel correct om ook oorlogsmisdadigers te herdenken (maar niet eren!) als zij slachtoffer geworden zijn, want in een andere situatie zouden zij geen misdadiger geworden zijn.

 7. 11

  @8: Het is natuurlijk erg schijnheilig om op 4 mei de doden te herdenken, en intussen vluchtelingen in de middellandse zee te laten verdrinken.

  Of een lokale machthebber in Libië te betalen om vluchtelingen in een kerker te gooien.

  Er vallen dus best vraagtekens te zetten bij de dodenherdenking.

 8. 12

  @9: hoezo? De beste man is zelf naar de rechter gestapt. Nu hij zijn zin niet krijgt komt ie met dat koloniale verhaal op de proppen. Dan had ie zich de moeite kunnen besparen. Nu heeft hij zich gewoon te houden aan de uitspraak en anders wordt ie maar opgepakt.

 9. 13

  @9: bedenkelijk? De standaardwijze waarop mensen die aankondigen dat ze zich gaan misdragen (openbare ordeverstoringen) aangepakt worden. Ik heb al meerdere mensen zien argumenteren (buiten Sargasso) dat demonstreren een Nederlands grondrecht is, maar net als de vrijheid van meningsuiting is die niet absoluut.
  Deze man is qua werkwijze niet anders dan hooligans die van plan zijn om te gaan rellen. Die worden ook geregeld door rechters verboden om ergens te komen of moeten zich op specifieke tijden melden op het politiebureau.

 10. 14

  @11: Ben je nou aan het trollen? We herdenken traditioneel niet “de doden” maar de oorlogsslachtoffers die vielen tussen 1940 en 1945. Kennelijk werd dat na een paar decennia al niet erg genoeg meer gevonden en moest die herdenking gaan over méér, maar om daar nou de lotgevallen van Afrikaanse gelukszoekers bij te betrekken gaat echt te ver. Overigens kun je tussen die twee zaken wel een verband zien: de militaire afrekening met de nazi’s schiep de omstandigheid voor de ontwikkeling van vrije landen, die nu in trek zijn bij minder gefortuneerden van over de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren