1. 3

  @1, het feit dat het IOC het doping gebruik bij de Russen onder de pet wil houden, betekend nog niet dat het Kremlin er achter zit. Dat is een stap te ver.

  Je zou ook (alu hoedje op) kunnen denken dat het moment van onthulling slecht uitkwam (wordt ook genoemd in de text). Wellicht dat tegenstanders van het Kremlin deze informatie op een ander tijdstip hadden willen gebruiken. (alu hoedje af).

  M.a.w. je weet het niet. In dit Westen vs Rusland nieuws is tegenwoordig nagenoeg alles propaganda.

  Anders gevraagd @1: wie van de executive board is dan onder invloed van het Kremlin?

  https://www.olympic.org/news/ioc-executive-board-to-propose-nine-new-members-to-session-in-lima

 2. 6

  @2: Sorry, ik hou me niet zo met voetbal bezig. Dus als je me naar een voetbalgnoom vraagt, moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik ken alleen een voetbalkabouter.

  @3: Dat is een beetje een vreemde vraag. Ik zit niet bij de vergaderingen, dus ik kan alleen aannemen dat het in ieder geval om een meerderheid van hen gaat. Verder is het niet bepaald vergezocht dat als het Kremlin achter het staatsdopingprogramma zit, het ook achter de IOC-coverup daarvan zit. Feit is dat Rusland zowel in 2016 als nu (nadat de feiten inmiddels toch wel behoorlijk helder zijn geworden) wel erg soft wordt aangepakt.

 3. 7

  Dank allen voor uw reacties. Ik doe geen pro-putin geroep. Ik probeer juist aan te geven dat BEIDE zijden op dit moment aan propaganda doen. Er wordt hier politiek gevoerd over de ruggen van sporters heen. En ja, Rusland doet kwalijke dingen, maar het West doet hetzelfde

  Maar blijkbaar komt dat niet aan.

 4. 8

  @7: “En ja, Rusland doet kwalijke dingen, maar het West doet hetzelfde”
  Met die zin ontkracht je alles wat je er erboven schrijft.

 5. 13

  @6: Ik bedoel dat kleine met corruptieschandalen synoniem geworden Zwitserse manneke, goh hoe heet die blaaskaak nou… eh.. blaas.. Blatter! Sepp Blatter, van de fifa.

 6. 14

  Tango noir.

  It has sometimes been claimed that many of those who support what are conventionally known as the Far Right and the Far Left are remarkably similar to one another, at least psychologically: dogmatic, narrow-minded, inflexible, opinionated, dreadfully earnest and, in many but not in all cases, lacking a healthy sense of humour.

  http://www.tango-noir.com/2018/01/29/martin-dewhirst-reviews-russia-and-the-western-far-right-by-anton-shekhovtsov/

 7. 15

  @14: Tango. Dat lijkt me een goed advies: dansles. Ik heb niet de indruk dat reageerders hier jouw eeuwige herenenkelspel volgen.

 8. 20

  PvdA en SP besluiten toch maar niet te gaan betogen samen met AFA, Internationale Socialisten, Pro Hamas antisemieten, Erdogan aanhangers en ander dubieuze groeperingen die de AIVD als risico bestempeld. Een verstandig besluit, zeker na het molesteren onlangs van FvD politicus door Antifa’s. Nu moet alleen GroenLinks nog laten zien dat ze een fatsoenlijke een vreedzame partij zijn:

  http://www.at5.nl/artikelen/177947/sp-stopt-steun-anti-fvd-demonstratie-bij1-blijft-en-houdt-rug-recht

 9. 21

  1) Alu-hoedje
  2) Exteem rechtse verkrachtingen
  3) Voetbalgnoom
  4) Pro Hamas antisemieten
  5) …
  Picture of SG-café ‘ín motion’ on a tuesday …

 10. 22

  @21: Beetje goed nieuws dan maar? De AIVD en MIVD worden definitief gedwongen om ons te vertellen hoeveel ze ons afluisteren. Toegegeven, er zit nog een achterdeurtje in de nieuwe sleepwet, omdat ze die taps niet mee hoeven te tellen.

 11. 24

  @22 In ‘Buitenhof’ had Rob de Wijk het over in ‘welke hooiberg’ waarin men de naald kan vinden. In de partij-dictatuur van het vroegere China had zo’n beetje elk flatblok een partijfunctionaris waaraan je alles moest rapporteren. Wat is het verschil?

  En verder, als de AIVD en MIVD zo effectief kunnen opereren: waarom dan een omslachtige, tijdrovende en pseudo niet privacy-schendende (maak dat de kat wijs) hooiberg-methode als de sleepwet?

 12. 29

  @28: Raciale spanningen uitlokken?? Dat beetje Putin slaat bij jou werkelijk alles uit een 300 jaar oud perspectief. Weet jij nog wel wat normaal is?

 13. 30

  @GBH In dit café komen toch alleen maar roomblanke mannen? Misschien zelfs die zich in studentenverenigingen hun boekje ver te buiten zijn gegaan. Zie jij ergens een lekker wijf dan waar je vrijblijvend mee kan sparren? Pfff…bijna een #metoo vrouwonvriendelijk grapje gemaakt..kon me nog net beheersen.

 14. 32

  @30 De meeste commenters hier reageren onder een pseudoniem, beetje seksistisch om aan te nemen dat dat allemaal/grotendeels mannen zijn. Of weet jij dingen die wij niet weten?

 15. 33

  @32 Goede vraag.
  Maar jah, juist door zulke types als Jip Beneck blijven of veel vrouwen weg, of liever maar een beetje verscholen.
  Dat is natuurlijk maar een aanname, ook dat “Jip” een “hij” is. Ik denk dat er ook wel wat meer speelt. Alleen, zelfs na jaren, nog steeds niet mijn vinger er achter.

  @30 Dat is toch godgeklaagd. Die dubbele betekenis die jij weet te leggen in “sparren”. Zoek toch alsjeblief een rustig plekje op en doe er zelf even wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren