1. 1

  Ik had op de Sargassoos wel een vlammend stuk over de politieke situatie in Italië verwacht. Vind het wel een bijzonder gebeuren: een democratisch gekozen regering die min of meer geblokkeerd wordt door een ongekozen president, die er vervolgens een ongekozen zakenkabinet wil neer zetten. Omdat de uitslag niet bevalt. Lijkt me een garantie voor een nog grotere stembus-uitslag voor die twee partijen.

 2. 2

  @1

  /s zeker?

  Sinds Steeph er niet meer heel actief is, wordt Sargasso nogal gedomineerd door mensen voor wie de democratie alleen leuk is, als de uitslag bevalt.

 3. 3

  De party-line over Italië lijkt te zijn dat de benoeming een provocatie was van lega, en dat als deze minister benoemd zou zijn dat er dan financiele hel en verdoemenis op Italië zou neerdalen, en dat het dus zeer verstandig, verantwoordelijk etc. was van de president om geheel binnen zijn mandaat deze inderdaad wat ongebruikelijke stap te zetten. Zoiets. Zie ook r/europe.

  En bovendien de roze buren hebben hier al op hun manier aandacht aan besteedt. Dus dan is het onderwerp ook nog eens “besmet”…

 4. 4

  @1: ” een democratisch gekozen regering die min of meer geblokkeerd wordt door een ongekozen president”
  Je hebt per ongeluk democratisch gekozen en ongekozen verwisseld in die zin.

 5. 5

  @4: Als ik even snel op wikipedia kijk, zie ik dat de Italiaanse president niet direct gekozen wordt; er zijn tenminste geen presidentsverkiezingen, maar het is een benoeming vanauit het parlement. Het klopt idd dat een regering ook niet direct gekozen wordt, maar de Italiaanse kiezer heeft daar wel meer invloed op dan de benoeming van een president.

  En ik weet zeker dat niemand ‘de financiele markten’ gekozen heeft. Toch lijken die de grootste invloed te hebben.

 6. 7

  @5: Ik begrijp dat je het wordt verkiezing wilt vermijden, maar de president wordt wel degelijk door het parlement gekozen, daar heeft de kiezer dus (minstens) even veel invloed op als op de regering die juist niet gekozen wordt, maar door achterkamertjespolitiek tot stand komt, waarna het parlement al dan niet haar vertrouwen over die regering uitspreekt (NB dat is dus juist géén verkiezing). De regering waar jij het over hebt, is aan die vertrouwensstemming nog niet eens toegekomen. Het is dus een ongekozen regering, die weggestuurd is door een (democratisch) verkozen president (de huidige heeft de presidentsverkiezingen zelfs met bijna een 2/3e meerderheid gewonnen).

  Daarnaast speelt informeel nog mee dat de huidige regering gevormd is uit politici van twee partijen die voor de verkiezingen elkaar als coalitiegenoten uitsloten, dus van invloed van de kiezer is hier niet erg sprake.

 7. 8

  @5: Dus jij vond het een goed idee om een zelfverklaard tegenstander van de Euro minister van EZ te maken in de zieke man van de Eurozone? En de regering wordt niet vervangen door een zakenkabinet, de president vraagt aan het volk “weet je het zeker?”. Dat is ook zijn rol volgens mij. Checks en balances enzo.

 8. 10

  @9: Ik ben benieuwd wat volgens jou het één met het ander te maken heeft. Of mag je geen vegetariër meer zijn als je losse handjes hebt?

 9. 15

  @14 het is een leugenaar, niets meer of minder.

  Als ik zo het commentaar van vandaag zie, en normaal, kan je beter iets links melden om het taboe te doorbreken.

  Verder is alles de schuld van de buitenlanders / EU / moslims.

 10. 20

  @11: Dat men op Sargasso enkel een democratische verkiezing accepteert als de uitslag hun bevalt. Dat is een stroman.

 11. 21

  @12: blijkbaar is het geen taboe in Limburg, blijkt uit @13:

  Overigens werden in de tijd van de Bende van Nijvel ook wel eens politie-agenten doodgeschoten meen ik.
  Dit keer is tenminste de dader gepakt.

 12. 22

  The Council of Ulemmas of Tajikistan, an association of the country’s religious leaders, today accused Tehran of attempts to destabilize the Central Asian country. “Iran participated in destabilization of the situation in Afghanistan, Iraq, Syria, Yemen and now it wants to disturb peace in Tajikistan using provocateurs”

  http://www.trackpersia.com/tajikistans-top-clerical-body-says-iran-fueling-extremism-central-asian-country/

  Rusische journalist in Kiev dood geschoten:

  https://twitter.com/ASLuhn/status/1001537611360555008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren