1. 1

  Hulpactie voor ‘nationaal sportdrama’ Rudi Lubbers na Andere Tijden Sport – https://nos.nl/l/2269513

  Geef armoede een gezicht en de Nederlander trekt prompt de portemonnee om te helpen. Hoe kan het dan toch dat over de overige honderdduizenden gevallen het sentiment over het algemeen luidt dat die lui zijn, alles aan zichzelf te danken hebben en dus niet op onze zak mogen teren?

  En hoe eerlijk is het dat dan nu dit treurige geval wél hulp krijgt omdat iemand besloten heeft hem op TV te brengen (terwijl het er op lijkt dat ie er niet eens echt op zit te wachten) en al die anderen niet?

 2. 6

  @1: Het lijkt inderdaad alsof hij met een woning niet geholpen zal zijn

  ”In 2009 werd ik geattendeerd op de penibele situatie waarin Rudi zich bevond en heb ik hem aan een woning in België geholpen”, aldus Wagtmans. “Maar dat is verkeerd gegaan omdat zijn partner niet accepteerde dat Rudi geholpen en uit de problemen was.”

  En in Griekenland overwinteren mensen met kleine kinderen in een tentje, dus die zou ik nog liever helpen.

  Toch denk ik niet dat iemand echt ervoor kiest om de winter in een busje zonder verwarming door te brengen.

 3. 9

  @8: o, sorry hoor, mijn nederige excuses. Het is niet mijn bedoeling om interessant te doen.
  Ik lees de Volkskrant niet. Vanmorgen was ik op mijn werk en ik kwam dit tegen op mijn rondje internetnieuws.

 4. 11

  @8: Uitheemse links kunnen wel sneller/eerder met het nieuws zijn dan onze lokale sufferdjes. Zo ken ik iemand die een mondiaal hobbyforum frequenteert, waar menig nieuws (natuur of cultuur) en menige achtergrond-info heter van de naald komt dan de gevestigde pers het kan. En omdat men elkaar kent, is het betrouwbaarder dan ‘dat stond op faecesbook’. Er is ons zo al vaker iets uitgelegd wat een journalist verkeerd begrepen heeft. (of in geval van de Brexit: een politicus.)

 5. 13

  @12: Daarvoor hoef je niet naar het buitenland. Mensen als Crok en le Pair zijn prima in staat om ook op Nederlandse websites twijfelachtig “nieuws” over het klimaat te verspreiden.

  Verder vind ik de reacties op de bron van Hans Verbeek in dit geval wat overtrokken. De Washington Post is misschien ook niet mijn favoriete krant, maar lijkt me toch voor waan van de dag posts niet misplaatst als nieuws/opiniebron, zeker als het gaat om nieuws uit Washington (voor zover leesbaar ben ik er gewoonlijk voorstander van om een nieuwsbron uit het land van het nieuws te gebruiken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren