SG-café dinsdag 26-09-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 26-09-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (21)

#1 Lutine

https://www.volkskrant.nl/politiek/nog-niet-eerder-vertoond-oppositiefront-keert-zich-tegen-bevriezing-eigen-risico-en-isoleert-daarmee-nu-al-rutte-iii~a4518490/

Hij is fijn. Er is nog niet eens een kabinet, SP weigert te onderhandelen, GL is weggelopen. De vier onderhandelende partijen doen wat symboolpolitiek en de nog niet bestaande oppositie voort oppositie tegen een nog niet bestaand kabinet.

En in januari mogen de chronisch zieken weer dokken. En vraagt links zich af waarom de populisten toch altijd maar die stemmen bij ze weg halen. Jongens, jullie vrágen er gewoon om.

Dus van noch links, noch het nieuwe kabinet moeten we het hebben. Van wie dan wel? Van de ‘neoliberale’ zorgverzekeraar?

https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2018/dsw-verrast-zorgpremie-en-eigen-risico-omlaag

Bij zorgverzekeraar DSW gaat de premie in 2018 verrassend genoeg omlaag met 6 euro, wat neerkomt op 0,50 euro per maand. Een verzekerde met alleen een basisverzekering gaat 107,50 euro per maand betalen. Dat bedrag geldt zowel voor collectief als individueel klanten.

Daarnaast verlaagt DSW het eigen risico met een symbolische 10 euro naar 375 euro.

DSW is wederom de eerste verzekeraar die de zorgpremie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend maakt een week na Prinsjesdag. Met de lichte premiedaling is direct de toon gezet voor de overige verzekeraars.

#2 Henk van S tot S

@1:
Je commentaar is weer duidelijk gebaseerd op het automatische waas voor je ogen,waar het de SP of GL aangaat.
;-)
Lees ook even de onderstaande quote uit een ander artikel

De oppositie heeft een alternatief dat bestaat uit drie elementen. Zij wil geen stijging van de premie, maar een 140 miljoen euro hogere rijksbijdrage. Verder willen deze partijen iets veranderen aan de automatische koppeling tussen de stijging van de zorgkosten en het eigen risico. Die moet niet alleen voor volgend jaar achterwege blijven maar ook daarna, want anders stijgt het eigen risico over vier jaar naar 480 euro per jaar, stelt de PvdA. Het derde voorstel is verlaging van het eigen risico met honderd euro. Negen partijen zijn het daarover eens: GroenLinks, PVV, SP, PvdA, SGP, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en Forum voor Democratie. Maar dat is onvoldoende voor een meerderheid.

#3 Lennart

@1: DSW is eerder de anti-neoliberale zorgverzekeraar. Chris Oomen, de directeur, is zo ongeveer de bekendste criticus van het huidige stelsel.

Ik vind het eigenlijk wel leuk wat de oppositie doet; ze laten zien dat er hele realistische alternatieven zijn voor Rutte’s neoliberale koers. Ik snap wel dat mensen als Lutine het niet leuk vinden om dat te zien, dat dan weer wel …

#4 Lutine

@2

Dat is mij wel bekend. Laten GroenLinks, PVV, SP, PvdA, SGP, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en Forum voor Democratie eens een regering vormen. Ho, wacht…

@3

Dat jij van spelletjes geniet verbaast mij niet. Voor jou is het allemaal maar een spel.

#5 Lennart

@4: Je vergist je, ik zie het als gewoon normaal politiek bedrijven. De oppositie doet precies waarvoor ze zijn: alternatieven bieden voor het regeringsbeleid.

#6 Bolke

@2: ook allemaal sigaren uit eigen doos

#7 Bismarck

@6: Iedereen een gelijke verhoging van eigen risico en premie presenteren is toch echt wel iets anders dan dat niet doen en er voor te kiezen aan te vullen vanuit de belastingen, die getrapt zijn. Het eerste zou denivellerend werken, het tweede kan die denivellering opvangen.

#8 JANC

@7: Hij bedoelt dat het toch betaald moet worde. Dus je betaald het niet van jouw rekening, maar daarom meer belasting. Dat laatste is niet bewezen en natuurlijk heb je gelijk dat belastingen getrapt zijn. Maar dat is te gecompliceerd. Het moeten allemaal in one-liners voor Henk&Ingrid.

#9 Lutine

@5

Noem jij het maar normaal. Zij die zich links noemen willen niet in een kabinet, maar doen als niet-bestaande oppositie wel zaken met partijen als PVV en FvD.. En waar willen zij de niet-verhoging uit betalen? Uit een hogere rijksbijdrage! Gewoon belastinggeld van jou en mij dus. (komt die sigaar uit eigen doos weer langs) PVV lacht zich rot. Uitgelezen kans om even de islam-agenda te laten rusten en zich te profileren als een “sociale” partij. Later zal Wilders wel weer vertellen dat er geen geld is om het ER af te schaffen, maar wel geld voor gelukzoekers.

Als men sociale rechtvaardigheid op dit punt gewenst zou hebben, dan zou het ER niet perse afgeschaft hoeven. Zij zou inkomensafhankelijk gemaakt kunnen worden en gerelateerd aan mate van invaliditeit of aan chronische ziektes. Dáár zitten de kwetsbaren in de samenleving. Mevr Jansen met haar kutuitkerinkje die maandelijks 32 euro moet aftikken omdat ze weet ik veel wat voor ziekte heeft.

Maar dat soort zaken dien je aan de onderhandelingstafel af te dwingen. Daar zijn de ideologisch verdwaasden echter niet te vinden. En als de door mij voorgestelde maatregel 1 miljard kost dan kan je die niet zomaar uit de rijksbijdrage vissen, dat geld moet ergens vandaan komen. Er moet een groep zijn die dat gaat betalen.

Het verbaast mij al lang al niet meer dat veel burgers cynisch zijn geworden en liever PVV stemmen dan links. Uit deze hele poppenkast komt weinig zinnigs voort behalve zich profilerende politici.

#10 Henk van S tot S

@6:
Wat zou je ervan vinden om iedereen een vast percentage van het inkomen laten betalen, zonder bovengrens?
Geen eigen bijdrage.
Mij lijkt dat het eerlijkst en getuigen van goed fatsoen en solidariteit.
Dat gepiep van de meeste “net boven modaaltjes” en de van hen die er ruim boven zitten, zal ik met genoegen beluisteren.
;-)

#11 Lutine

@10

Het probleem zit hem dan ook bij de “net boven modaaltjes”. Iemand zal de pijn moeten dragen en geen enkele oppositiepartij zal zeggen dat de “net boven modaaltjes” , dat maar moeten doen. Zeker bij de PVV zal men dat niet zeggen, hun kiezers willen hun verworvenheden niet kwijt voor sociaal zwakkeren. Mevr Jansen mag hun auto niet afpakken, net zo min als Ahmed de vluchteling dat mag doen.

Maar weer mooie dagen voor Fleur.

#12 tigger

@10:
Wat dacht je er van om het bedrijfsleven eindelijk weer eens iets meer te laten betalen? https://sargasso.nl/hogere-winstbelasting-nog-niet-zon-gek-idee/

En dan ook meteen de ZZP-ers met hun kunstmatig lage inkomen.

#13 Henk van S tot S

@11:
Naar mijn idee zit het probleem bij mensen met een uitkering of een heel klein pensioen; zeker als ze ook nog ziek zijn.
N.B.
ik schreef ook zonder bovengrens, dus een groot deel zal opgehoest worden door de ruim bedeelden.

Bovendien kunnen we dat achterlijke geschuif met de zorgpremie achterwege laten.

@12:
Maak het niet al te ingewikkeld, dan komt men er nooit uit.
:-)

#14 Lennart

@9: Nee, dat klopt. Aan de onderhandelingstafel hebben ze het liever over het verhogen van zowel premie als eigen risico. Daarom is het ook wel leuk, om te zien dat werklijk alle oppositiepartijen daar compleet anders over denken. Want dat betekent, dat het politiek mogelijk is om het eigen risico af te schaffen en de premie te verlagen; het blok heeft alleen een beetje meer zetels nodig. Ik vermoed, dat dat precies is waar jij je zo aan ergert.

#15 Krekel

Kaart op de officiële website van Pyeongchang 2018 (Olympische Winterspelen in Zuid-Korea). Valt totaal niet op dat Japan ’toevallig’ ontbreekt hoor, jongens:

https://www.pyeongchang2018.com/en/dream-programme

#16 Le Redoutable

@1 Dat de populisten van PVV en SP dit doen is te verwachten, die hebben geen bijster slimme achterban, een rijksbijdrage staat voor hun gelijk aan gratis. De PvdA is zwalkende en probeert kiezers bij SP en PVV terug te snoepen door ook populistisch te gaan doen, niet verstandig maar enigszins begrijpelijk.

GroenLinks zou beter moeten weten. Daarnaast willen juist zij extra uitgaven voor o.a. milieu dus zij zijn wel bewust dat een hap uit de rijks reserve nemen een symbolische eenmalige actie is. Als ook GL zich als populistische eenheidsworst gaat gedragen wordt het steeds lastiger zich bij de volgende verkiezingen te onderscheiden van PvdA, PVV en SP.

Mevrouw Jansen met haar uitkering en haar chronische ziekte krijgt als het goed is al zorgtoeslag en WMO. In principe dekt dat bijna al haar extra kosten, maar eventueel kan je kijken of dat nu wat bijgesteld moet worden. Jan Modaal moet geen zorgtoeslag nodig hebben, als dat zo is, dan is er iets goed mis met je systeem. We kunnen niet allemaal bij elkaar de hand ophouden, de bulk van de bevolking moet zijn eigen broek op kunnen houden anders eindigen we in een Grieks schuld drama. Beter is de extra crisis belastingen van de afgelopen jaren terug te draaien, dan blijft er voor Jan zat van zijn zelf verdiende geld over om nog jaren stijgende ziektekosten van te kunnen betalen.

#18 Bookie

Gelukkig heb ik een laag inkomen en heb ik van het eigen risico niet zo veel last.

#19 Ketsman

Meer over hoe ontzettend gevaarlijk Glyfosaat is vergeleken met bijvoorbeeld zout.
http://www.talkingbiotechpodcast.com/tag/glyphosate/

https://www.youtube.com/watch?v=vW8U8ZAhGW8

#20 Henk van S tot S

@19:
Dat dat spul nog steeds wordt toegelaten zou wel eens aan de spaarrekening van verscheidene “neutrale” wetenschappers en hebberige politici kunnen liggen.

#21 Ketsman

@20: Het zal vast goedkoper zijn om gif te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*