1. 3

  https://www.groene.nl/artikel/en-nu-moet-de-elite-zichzelf-op-het-spel-zetten

  Sterk essay dat met het recente verkiezingssucces van het FVD aan relevantie wint. Al volg ik het inhoudelijk niet allemaal. De elite is niet alleen Thatcher, maar ook Obama, Varoufakis en Bill Gates.

  En merkwaardigerwijs ook Fortuin, Wilders, Baudet, Farage, Johnson en de Wever. Mannen (hier en daar een vrouw) die wel door hebben waar de elite de fout in gaat, maar liever het vuurtje verder opstoken omwille van hun eigen ijdelheid en machtswellust dan daadwerkelijk de moeite te nemen om iets positiefs te doen voor de wereld waarin we leven.

 2. 4

  @1:
  Uit artikel:

  De vingerwijzing viel verkeerd bij Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en directeur van de Hartstichting. Italianer belijdt de diplomatie, ……..

  Wat een malloot:
  Alsof je de (tabaks-)maffia met diplomatie kunt bestrijden.

 3. 6

  @3: “De elite is niet alleen Thatcher, maar ook Obama, Varoufakis en Bill Gates. En merkwaardigerwijs ook Fortuin, Wilders, Baudet, Farage, Johnson en de Wever.”

  Zo merkwaardig is dat niet. Het betreft stuk voor stuk mensen (inderdaad, vooral mannen) die eliteonderwijs hebben genoten (Farage en Johnson bv. allebei aan privéscholen), die vrijwel allemaal al vanaf hun geboorte in een netwerk van rijke, hoog opgeleide en soms ook machtige families zaten, met een gespreid bedje in politiek en/of bedrijfsleven al voor hen klaar. Ze hebben (zover ik kan nagaan op Thatcher na) allemaal een beschermde jeugd gehad, met alle ruimte om misstappen te maken zonder serieuze consequenties (en sommigen hebben die misstappen ook begaan, zie bv. de Wever, die mislukte als rechtenstudent, maar die een herkansing kreeg met een studie geschiedenis).

 4. 9

  Leuk dat de EU dit wil maar het overlaten aan de landen vraagt natuurlijk om ellende. Want landen zullen iets anders willen afhankelijk van wat voor hen gunstiger is. Duitsland wil waarschijnlijk liever de zomertijd en als Nederland de wintertijd kiest heb je al een tijdssprong. Vraag: wat lost men er mee op en wat voor ellende haalt men hier mee op de hals? Wegen de voordelen wel op tegen de nadelen?

  https://www.nu.nl/politiek/5810505/europees-parlement-steunt-voorstel-uitstellen-besluit-klokverzetten-tot-2021.html

 5. 13

  @4
  Als je roken met genocide vergelijkt ben je totaal van het padje. Je bagatelliseert het leed van genocide. Alsof slachtoffers van genocide daar zelf voor kiezen.

 6. 16

  @9: Duitsland zal dus beslissen wat Nederland (en waarschijnlijk ook de meerderheid van andere buurlanden) zal doen. Ik kan me voorstellen dat Frankrijk en Spanje gezamenlijk een andere beslissing maken (met name als Duitsland voor de zomertijd kiest) en hun tijd ook meteen met Portugal afstemmen (dat als het vanuit GMT de zomertijd kiest dan gelijk komt met die twee landen). Overigens geldt voor vrijwel de hele EU (uitzonderingen: het uiterste oosten van Polen en het uiterste noordoosten van Zweden) dat een keuze voor de wintertijd (aanmerkelijk) dichter bij de zonnetijd uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren