1. 4

  Kijk, daar worden we wel weer blij van: Onderzoekers van de KU Leuven zijn erin geslaagd om een speciaal zonnepaneel te ontwikkelen dat waterstofgas maakt uit het vocht in de lucht.
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/02/24/belgische-wetenschappers-kraken-de-code-voor-betaalbare-groene-w/

  En dat is dus wat er gebeurt met (in dit geval Belgische) euro’s die besteed worden aan klimaat en energie gerelateerd onderzoek. Hadden we dit ooit kunnen zien als de Thoriumfantasten hun (on)zin hadden gekregen? Of de opwarming is natuurlijk gasten? Nee, natuurlijk niet. Zo jammer dat ook dat volk, wat tegen alle vooruitgang is, van dit soort innovaties zal profiteren.

 2. 6

  @4: Niet jammer. En ik vind onderzoek in thoriumcentrales ook niet weggegooid geld. Onderzoek loont altijd, omdat wij altijd tot nieuwe inzichten komen dankzij onderzoek.

 3. 8

  @6: Wel jammer, omdat ikzelf, net als jij, vind dat alle onderzoek goed is, maar ontkenners, die allemaal over thorium lopen te dromen, dat niet gunnen aan alles dat ruikt naar hernieuwbaar. Het is mijn manier van met gelijke munt terug betalen, al is het alleen in woord. En dan nog is mijn houding kansloos, terwijl de ontkenners het wel voor elkaar krijgen wat ik hier stel. De VS, Canada voor Trudeau, Australie: allemaal hebben ze de oorlog verklaard aan klimaatwetenschap en de liefde aan fossiel.

 4. 13

  @12: volgens mij is het kopen van aandelen op de secundaire markt geen “staatssteun”. met name andere beleggers profiteren ervan, niet KLM. het biedt wel de mogelijkheid mede te beslissen op de aandeelhoudersvergadering.

 5. 14

  @13: ben ik met je eens, geen staatssteun.
  Maar het is wel raar dat er opeens 680 miljoen opgehoest kan worden voor zo’n aankoop. Volgend jaar zeker weer de BTW verhogen.
  Luchtvaart is ook wel een klimaatbedreigende industrie, toch?

 6. 15

  @14: het is geen uitgave maar investering. in principe kan je morgen het belang weer afbouwen. wat er achter zit is het debakel met de mogelijke afzetting van Pieter Elbers

  https://www.nu.nl/economie/5750952/klm-topman-pieter-elbers-mag-van-bestuur-toch-blijven.html

  het is protectionistisch en ondermijnt uiteindelijk de gemeenschappelijke markt. maar goed, dat ieder Europees landje minimaal drie eigen bank/verzekeraars heeft is ook niet toevallig (komt ook door protectionisme)

 7. 17

  @16: Nou als je de verhalen mag geloven het Franse deel wel ;) Daar gaat de strijd ook een beetje om geloof ik.

  Ik vind het maar een bizarre maatregel. Al toont het wel precies voor wie de regering aan het werk is.

 8. 21

  @20: zo slecht staat de SP toch niet?

  @19: Wel opvallend dat Thierry Baudet veel meer zetels haalt (in de peiling) terwijl Wilders niets inlevert.
  Samenwerken zullen ze volgens mij niet kunnen, dus ze verzwakken elkaar.

  En de partij voor de Dieren (ook de beste voor de mensen trouwens) wordt groter dan de Christenunie.

 9. 23

  @22: Peilingen. Verkeerde vergelijking. De werkelijke graadmeter is natuurlijk de verkiezing en niet de peiling op 14 December 2018. Dan is het van 14 naar 12 en dan nog in een peiling. En dat met een mediaaandacht voor de FvD die het op grond van het aantal zetels niet verdiend. Ja, zo kan ik dat ook – stemming maken. Van een analist verwacht ik beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren