SG-café dinsdag 26-01-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 26-01-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (20)

#1 Hans Verbeek

De PVDA wil de gasexport sneller afbouwen naar nul: dus compleet stoppen met de export.
Zo klinkt het net alsof het een bewuste, maar vrijwillige keuze is. Terwijl iedereen weet dat de hoeveelheid aardgas eindig is. Kortom we worden hiertoe gewoon gedwongen omdat het gas opraakt.
Stel je eens voor dat Rusland hetzelfde doet.#therewillbeafuture
En het is natuurlijk heel goed nieuws voor het klimaat. De CO2-uitstoot zal verder afnemen.

#2 Sjap
#3 Pineaux

@2: Demoniseren we de politie dan niet? Straks gaat iemand ze nog vergelijken met de SS, in die zwarte uniformpjes. Het zijn toch goeie jongens? Die dit soort wapens nooit zouden voor onrecht? Waarom moeten we daartegen gaan demonstreren?

#4 Sjap

@3: wat ontzettend flauw Pineaux. Het 1 heeft niets met het ander te maken.

#5 Sjap

Neem ik gisteren een keer stelling tegen een stukje dat een auteur Wilders in de schoenen schuift dat hij geweld tegen vluchtelingen propageert nav zijn verzetsspray actie (die godbetert een reactie is op massale aanranding en beroving van meisjes) en dan krijg je dat nu weer terug als je mensen oproept tot protest tegen militarisering van de Nederlandse politie. Waar overigens ook hier geen enkel stukje of waanlink over terug te vinden is omdat men te druk is met obligaat kankeren op ‘extreemrechts in Europa’.

Ik begin Sjors van Beek beter te begrijpen de laatste tijd. Het debat is zo verziekt op linker en rechterzijde. Ja, ook hier.

Ik vind het echt geen stijl. En dat lijkt me het ergste wat er van een blog gezegd kan worden. Niemand zal me missen maar ik wil het wel even gezegd hebben. Ik ben er even helemaal klaar mee, succes met ‘het hopeloos genuanceerd volgen van het nieuws’. Ik hoop dat nuance weer eens terug komt ipv geschreeuw op bruinhemden etc. Het is hier godverdomme toch geen Frontaalnaakt. Voor mij voorlopig geen internet meer, geen nieuws, ‘debat’, comments en blogs. Ik trek de stekker eruit en richt me op mijn eigen leven.

#6 6822

@5: Wat jij in jouw schoenen (terug-) geschoven krijgt is de term demonisering. Aansteltaal waar rechts graag gebruik van maakt, zelfs in een periode waarin zij volop in de aanval is.

#7 Micowoco
#8 su

@5 Ik kan mij vergissen, maar volgens mij bedoelde pineaux zijn comment cynische. Dan vind ik dat je het te persoonlijk opvat.

Maar verder is mijn mening dat zolang rechts links werkelijk alles in de schoenen schuift denkt geen haar op mijn hoofd eraan om samen met hun te demonstreren. Solidariteit moet je verdienen, niet opeisen.

#9 Micowoco

Bravo, China! Benieuwd welke soorten jullie verder nog gaan uitroeien omdat je hem anders niet omhoog krijgt.
http://edition.cnn.com/2011/11/10/world/africa/rhino-extinct-species-report/
Africa’s western black rhino is now officially extinct according the latest review of animals and plants by the world’s largest conservation network.

The subspecies of the black rhino — which is classified as “critically endangered” by the International Union for Conservation of Nature’s (IUCN) Red List of Threatened Species — was last seen in western Africa in 2006.

#10 Pineaux

@5: Sorry man (als je dit nog leest), ik wil je niet wegjagen van sargasso. Ik vond het gewoon een mooie tegenstelling. Ik ben het namelijk helemaal eens dat ‘iemand’ een protest tegen de militarisatie van de politie moet organiseren. Ik verwachtte dat alleen niet vanuit de mond van iemand die de woorden Wilders en demoniseren in 1 mond durft te nemen. Maar als je zo een protest organiseert, zet het dan op sargasso, ik ben van de partij (als ik geen klus heb).

#12 Le Redoutable

Putin geeft toe dat hij nog steeds communistische en socialistische idealen heeft. En al die PVV aanhangers plus nog wat ander conservatief spul inclusief Trump hem maar vereren.

http://europe.newsweek.com/russias-putin-says-he-always-liked-communist-ideas-419289

#13 Lutine

Putin is vol lof over Trump. Soort zoekt soort zeg maar.

#14 Lutine

@5

k begin Sjors van Beek beter te begrijpen de laatste tijd. Het debat is zo verziekt op linker en rechterzijde. Ja, ook hier.

Daar kan ik het alleen maar hartgrondig mee eens zijn. De scheldpartijen en frame’ s zijn niet van de lucht op Sargasso.
De Bush-doctrine heerst net zo goed op GS als op Sargasso.
Dat kan ik mij niet herinneren van 10 jaar terug.
Het is de tijdsgeest….

#15 Pineaux

@14: Jij doet daar net zo goed aan mee lutine.

#16 Lutine

@15

Zelfs als dat waar is dan doet dat nog niks af aan de kritiek van @5 Die kreet “hopeloos genuanceerd” kan wel de deur uit. Zo was Sargasso in het verleden niet.

#18 Pineaux

@16: hopeloos genuanceerd, moeten reageerders dat ook zijn? Is dat verplicht? je bent zelf ook niet genuanceerd. Ik ook niet per se, maar ik vind het dan ook niet zo erg. Ik verlang niet naar gezapige discussies, ik verlang naar dialogen op het scherpst van de snede. Helaas ontwijken veel mensen een dialoog door niet inhoudelijk te reageren op eerdere reacties, dat vind ik, als dat vroegah anders was, wel een verlies.

#19 Lutine

@18

Een nuance is een subtiel onderscheid. Elkaar voor rotte vis uitmaken is niet echt genuanceerd. Kennelijk is het voor de reageerders niet verplicht.

Sargasso is niet alleen platform voor discussie, maar ook een community van gelijkgestemde mensen.

Is de gelijkgestemdheid elkaar voor van alles en nog wat uit te maken?

Dat betekent dat we de wereld vanuit een bepaald perspectief bezien, maar openstaan voor andere zienswijzen.

Dat “openstaan voor andere zienswijzen” zie ik bij een behoorlijk aantal reageerders niet terug.

Ook bij de bloggers lees ik wel eens bedenkelijke zaken (in een link) Er op wijzen is ‘not done’.

Al met al kom je zo wel in wat Sjap noemt: “Het debat is zo verziekt op linker en rechterzijde. ” Maar dat is iets wat ik al waarnam in de maatschappij.

#20 Pineaux

@17: nevermind, ik had het stuk doorgekregen van een bekende van me, niet eerst de bron bekeken. Is misschien waar, maar de bron: Lyndon LaRouch, druipt van het narcisme en alu-hoedjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*